Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Дворічанській загальноосвітній школі відкрито інклюзивно-ресурсний центр

У Дворічанській загальноосвітній школі відкрито інклюзивно-ресурсний центр

2 вересня за завданням керівниці області Юлії Світличної заступник голови ХОДА Вадим Данієлян з робочою поїздкою відвідав Дворічанський район.

Разом із головою районної державної адміністрації Іриною Григоренко він привітав школярів, їхніх батьків та вчителів з новим навчальним роком.

«Зичу школярам району успіхів у навчанні, бути наполегливими в підкоренні шкільних висот, отриманні нових знань. Батьками та вчителям – добробуту та терпіння», - звернувся до жителів району Вадим Данієлян.

Після урочистостей до свята Першого дзвоника в приміщенні Дворічанської ЗОШ відкрили сучасний інклюзивно-ресурсний центр.

«Це перший заклад у Дворічанському районі, де проводитимуть корекційні заняття та надаватимуть фахову підтримку дітям з особливими освітніми потребами. З дітьми тут працюватиме логопед, реабілітолог, дефектолог, психолог та вчитель фізичної культури. Батьки та вчителі інклюзивного класу також можуть отримати у центрі безкоштовну консультацію щодо розвитку дитини. Для цього там передбачили окремий кабінет. Він стане платформою, зокрема, для профільних тренінгів та семінарів-практикумів», - розповіла директорка Дворічанського інклюзивно-ресурсного центру Алла Кадун.

Вона також зауважила, що для проведення корекційних занять центр обладнано наочними та дидактичними матеріалами. Під час роботи вчителі зможуть використовувати сучасну техніку – планшети, принтери, ноутбуки.

Наприкінці візиту до школи Вадим Данієлян ознайомився з результатами капітального ремонту школи, який здійснювався, в тому числі, за кошти обласного бюджету. Так, за два роки було утеплено фасад навчального закладу, проведені ремонтні роботи внутрішніх приміщень, капітально відремонтовано спортивну залу та замінено покрівлю школи.