Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звіт про результати повторного відстеження розпорядження голови облдержадміністрації від 08.05.2008 № 277 "Про декларування зміни оптово-відпускних цін на продловольчі товари"

1. Виконавець заходів відстеження – Головне управління економіки облдержадміністрації.
2. Цілью прийняття даного розпорядження є встановлення суб’єктами господарьовання економічно обгрунтованих цін на продовольчі товари, запобігання та припинення порушень у сфері ціноутворення, недопущення фактів неправомірного завищення оптово-відпускних цін на продукти харчування.
3. Строк виконання заходів з відстеження – через рік з дня набрання ним чинності або набрання чинності більшістю його положень, але не пізніше двох років з дня набрання чинності цим актом (17.05.2010р.).
4. Тип відстеження – повторне.
5. Метод одержання результатів відстеження – аналіз інформації Головного управління агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації, яке проводить декларування зміни оптово-отпускних цін на продовольчі товари.
6. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність –
інформація Головного управління агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації, яке проводить декларування зміни оптово-отпускних цін на продовольчі товари.
7. Кількісні та якісні значення показників результативності акта: за період дії даного регуляторного акта до комісії Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації з питань декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари від суб`єктів господарювання, які проводять діяльність із виробництва або реалізації продовольчих товарів, надійшло 143 пакети документів з висновками Державної інспекції з контролю за цінами в Харківській області стосовно зміни оптово-відпускних цін (43 пакети – за ІІ півріччя 2008 року, 60 пакетів – за 2009 рік, 40 пакетів – за ІІ півріччя 2009 року) з них: 89 пакетів – погоджено, решта 54 пакети – повернуто як такі, що не відповідають вимогам Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2007 № 1222.
У зазначений період подавались документи щодо зміни оптово-отпускних цін на такі продовольчі товари як молоко коров’яче питне з вмістом жиру до 2,5 відсотка, сир кисломолочний з вмістом жиру до 9 відсотків, сметану з вмістом жиру до 20 відсотків, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого та першого сорту, ковбасні вироби варені, яйця курячі, олію соняшникову, м’ясо птиці (тушка).
8. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.
В результаті реалізації регуляторного акта досягнуто основні цілі:
- виконані вимоги постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996р. № 1548 “Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)” (зі змінами) та від 17.10.2007 № 1222 “Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари” (зі змінами);
- забезпечення прозорості щодо зміни оптово-відпускних цін та наявність економічно обгрунтованого їх підвищення;
- запроваджено державне регулювання оптово-відпускних цін на продовольчі товари шляхом декларування їх зміни.
Прийняття регуляторного акта дозволило вирішити конкретні завдання цінової політики держави щодо економічної обгрунтованості зміни рівня оптово-відпускних цін на продовольчі товари суб`єктами господарювання, що провадять діяльність з виробництва або реалізації продовольчих товарів.

 

Начальник Головного
управління економіки С.Авершин