Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звіт про результати повторного відстеження результативності розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 19.10.2009 № 577 “Про граничний рівень рентабельності та граничну торговельну надбавку на дитяче харчування”

1. Виконавець заходів із відстеження
Головне управління економіки Харківської обласної державної адміністрації

2. Цілі прийняття розпорядження
Цілями державного регулювання є:
- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)" (зі змінами);
- прозорість процесів ціноутворення виробниками продуктів дитячого харчування та торгівлі.

3. Строк виконання заходів із відстеження
03.10.2011-14.10.2011.

4. Тип відстеження
Повторне.

5. Методи одержання результатів відстеження
Аналіз даних перевірок Державної інспекції з контролю за цінами в Харківській області суб’єктів господарювання з питань дотримання ними порядку формування та застосування цін на продукцію дитячого харчування, проведені з січня 2010 року по липень 2011 року.

6. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних
Проведення відстеження результативності регуляторного акта здійснювалося на підставі даних перевірок Державної інспекції з контролю за цінами в Харківській області з питань дотримання суб’єктами господарювання порядку формування та застосування цін на продукцію дитячого харчування.

7. Кількісні та якісні значення показників результативності акта
За інформацією Державної інспекції з контролю за цінами в Харківській області, із січня 2010 року по липень 2011 року було проведено перевірки з питання дотримання суб’єктами господарювання порядку формування та застосування цін на продукцію дитячого харчування 6 суб’єктів господарювання, які займаються виробництвом та реалізацією дитячого харчування. У 3 суб’єктів (або 50% від кількості перевірених) установлено порушення вимог розпорядження в частині застосування завищеного рівня торговельної надбавки.
За результатами перевірок до порушників застосовано адміністративно-господарські санкції на суму 4,7 тис.грн., у т.ч. штраф 3,1 тис.грн., та вжито заходів щодо притягнення до адміністративної відповідальності винних посадових осіб у вигляді штрафу на суму 170 грн.
Крім того, попереджено обрахування споживачів на суму 6,3 тис.грн.

8. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей
Розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації від 19.10.2009 № 577 “Про граничний рівень рентабельності та граничну торговельну надбавку на дитяче харчування” запроваджено регулювання цін на дитяче харчування шляхом установлення граничного рівня рентабельності в розмірі 25 відсотків та граничного рівня торговельної надбавки в розмірі 20 відсотків до оптово-відпускної ціни виробника з метою недопущення необґрунтованого підвищення оптових та роздрібних цін на ці продукти.
У результаті реалізації регуляторного акта досягнуті такі цілі:
- виконані вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)" (зі змінами);
- досягнуто прозорості процесів ціноутворення виробниками продуктів дитячого харчування та торгівлі.

 

Начальник Головного управління
економіки облдержадміністрації                                                                                   С.В. Авершин