Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аналіз регуляторного впливу проекту розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації «Про затвердження Порядку використання в 2011 році коштів обласного бюджету, що виділяються для мікрокредитування суб’єктів малого підприємництва в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області».

1. Опис проблеми, яку планується розв’язати шляхом державного регулювання.
Проект розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації «Про затвердження Порядку використання в 2011 році коштів обласного бюджету, що виділяються для мікрокредитування суб’єктів малого підприємництва в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області» розроблено з метою ефективного використання в 2011 році коштів обласного бюджету, які спрямовуються на розвиток підприємництва.
Розпорядженням передбачається створення механізму використання в 2011 році коштів обласного бюджету, що виділяються для мікрокредитування представників малого та середнього бізнесу в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області, згідно із законами України «Про державну підтримку малого підприємництва» та «Про місцеві державні адміністрації».
2. Ціллю прийняття цього розпорядження є:
- підвищення ефективності використання в 2011 році коштів обласного бюджету, виділених на розвиток підприємництва, а саме: спрямування їх для мікрокредитування представників малого та середнього бізнесу в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області за рахунок повернення кредитів, наданих суб’єктам підприємницької діяльності в 2009-2010 роках .
3. Альтернатив запропонованому регуляторному акту немає.
4. Механізмом розв’язання проблеми є затвердження Порядку використання в 2011 році коштів обласного бюджету, що виділяються для мікрокредитування представників малого бізнесу в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області.
5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта.
У разі прийняття регуляторного акта буде запроваджено механізм використання в 2011 році коштів обласного бюджету, що виділяються для мікрокредитування представників малого бізнесу в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області.
6. Очікувані результати прийняття регуляторного акта.
Результатом прийняття регуляторного акта буде підвищення ефективності використання в 2011 році коштів обласного бюджету, які спрямовуються на розвиток підприємництва.
7. Обґрунтування терміну дії.
Термін дії розпорядження необмежений.
8. Показники результативності регуляторного акта.
Показником результативності регуляторного акта буде спрощення доступу до бюджетних коштів суб’єктів підприємницької діяльності, розширення їх кола, зростання обсягів виробництва та збільшення кількості робочих місць.
9. Відстеження результативності регуляторного акта буде проводитись згідно із Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

 

Начальник Головного управління
економіки облдержадміністрації                                     С.В. Авершин