Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аналіз регуляторного впливу проекту розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації “Про встановлення тарифу на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав - послуги, що надає Великобурлуцьке мале комунальне підприємство технічної інвентаризації” .

1. Опис проблеми, яку планується розв`язати
Даний проект розпорядження розроблено на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами).
Великобурлуцьке мале комунальне підприємство технічної інвентаризації у межах, визначених чинним законодавством і Статутом підприємства, надає на території Великобурлуцького району послуги з інвентаризації нерухомого майна, оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав.
Великобурлуцьке мале комунальне підприємство технічної інвентаризації не є органом приватизації і, у зв’язку з цим, не виготовляє бланки свідоцтв та не здійснює видачу свідоцтв про право власності на приватизоване житлове (житлові) приміщення в гуртожитках, тому не підпадає під дію постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 № 485 «Про справляння плати за виготовлення бланків і видачу свідоцтв про право власності на житлове (житлові) приміщення у гуртожитку та встановлення її розміру», якою визначено повноваження облдержадміністрації щодо встановлення розміру плати за виготовлення бланків та видачу свідоцтв на право власності на житлове (житлові) приміщення у гуртожитку в разі його (їх) приватизації.
Розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 29.08.2006 № 446 «Про встановлення тарифу на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав - послуги, що надає Великобурлуцьке мале комунальне підприємство технічної інвентаризації», зареєстрованим в Харківському обласному управлінні юстиції 12.09.2006 за № 37/907, затверджено тариф у розмірі 10,64 грн. без ПДВ за 1 нормо-годину послуг.
Зазначений тариф не відшкодовує фактичних витрат підприємства та унеможливлює одержання прибутку. Відповідно до звіту про фінансові результати за І квартал 2011 року підприємство отримало збиток у розмірі 1,8 тис. грн.
Згідно із здійсненними розрахунками планового тарифу (вартість однієї нормо-години) на послуги Великобурлуцьке мале комунальне підприємство технічної інвентаризації становить 38,70 грн. без ПДВ із запланованим рівнем рентабельності 3 відсотки. Плановий тариф на 2011 рік на послуги підприємства, порівняно з чинним тарифом, зріс у 3,6 раза, що зумовлено поступовим зростанням за цей період фактичних витрат, які входять до складу собівартості, а саме: зростання розмірів мінімальної заробітної плати та виплат, пов’язаних зі сплатою обов’язкових відрахувань на соціальні заходи – це найвагоміша складова собівартості послуги бюро технічної інвентаризації.
Матеріальні та інші загальногосподарські витрати підприємства заплановані, виходячи з фактичних обсягів споживання в 2010 році.

2. Мета прийняття регуляторного акта
Метою прийняття даного проекту розпорядження є реалізація наданих постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 обласним державним адміністраціям повноважень щодо встановлення тарифу на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав - послуги, що надає Великобурлуцьке мале комунальне підприємство технічної інвентаризації».

3. Визначення та оцінка всіх прийнятних альтернативних способів досягнення зазначених цілей
Постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 №1548 визначено метод державного регулювання тарифів на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав шляхом установлення їх фіксованих рівнів.
У разі встановлення Харківською обласною державною адміністрацією тарифу, вищого за запропонований, збільшиться прибутковість діяльності підприємства, але, ураховуючи досягнутий Великобурлуцьким районом рівень соціально-економічного розвитку, буде неприйнятним для споживачів.
Таким чином, запропонований рівень тарифу на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав - послуги, що надає Великобурлуцьке мале комунальне підприємство технічної інвентаризації, є економічно обґрунтованим.

4. Механізм розв`язання проблеми
Установлення визначеного шляхом аналізу економічної обґрунтованості витрат підприємства розміру тарифу на послуги з інвентаризації нерухомого майна, оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрації таких прав – послуги, що надає Великобурлуцьке мале комунальне підприємство технічної інвентаризації.

5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей в разі прийняття регуляторного акта
У разі прийняття регуляторного акта Харківською обласною державною адміністрацією будуть реалізовані повноваження, надані їй постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548, установлено тариф на послуги з інвентаризації нерухомого майна, оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрації таких прав – послуги, що надає Великобурлуцьке мале комунальне підприємство технічної інвентаризації, на економічно обґрунтованому рівні.
Позитивним чином на дію регуляторного акта може вплинути підвищення рівня економічного та соціального розвитку Великобурлуцького району, у тому числі підвищення рівня доходів населення в районі, підвищення підприємницької активності, розвиток ринку нерухомості у регіоні.
Негативним фактором впливу є зменшення платоспроможності споживачів послуг Великобурлуцького малого комунального підприємства технічної інвентаризації, що призведе до зменшення обсягів надання послуг і в кінцевому результаті до підвищення рівня собівартості послуг і збиткової роботи підприємства.

6. Очікувані результати прийняття регуляторного акта
До негативних результатів прийняття регуляторного акта можна віднести відсутність у підприємства можливості швидко змінювати рівень тарифу в разі підвищення або зниження рівнів витрат, що складають собівартість послуг.
Зміна рівня тарифу на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав – послуги, що надає Великобурлуцьке мале комунальне підприємство технічної інвентаризації, можливо лише після прийняття Харківською обласною державною адміністрацією відповідного регуляторного акта та введення його в дію.
Таким чином, при різкому підвищенні рівня собівартості послуг бюро технічної інвентаризації на період погодження розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації робота підприємства може буде збитковою.
При цьому, позитивним фактором є захищеність споживачів послуг Великобурлуцького малого комунального підприємства технічної інвентаризації від необґрунтованого зростання тарифу на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав.

7. Обґрунтування терміну дії
Це розпорядження набирає чинності з дня його опублікування в газеті “Слобідський край”. Термін дії розпорядження необмежений.

8. Показники результативності регуляторного акта
Прогнозні значення показників результативності, виходячи з плану на 2011 рік:
- собівартість надання послуг – 168,737 тис. грн., у тому числі: витрати на оплату праці – 115,193 тис. грн., відрахування на соціальні заходи – 42,448 тис. грн., інші витрати – 11,096 тис. грн.;
- прибуток – 5,062 тис. грн. (рентабельність 3%).
Дія регуляторного акта поширюватиметься на Великобурлуцьке мале комунальне підприємство технічної інвентаризації та суб’єктів господарювання і населення Великобурлуцького району, які є споживачами послуг цього підприємства.

9. Відстеження результативності регуляторного акта
Базове відстеження результативності регуляторного акта проведено на етапі його підготовки.
Повторне відстеження результативності розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації буде здійснено відповідно до вимог статті 10 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”.

 


Начальник Головного управління
економіки облдержадміністрації                                  С.В.Авершин