Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акту «Про затвердження орендних ставок та Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, що знаходиться у комунальній власності територіальних громад сіл Ізюмського району» Ізюмська районна рада.

Вид регуляторного акту
Рішення XXXIX Ізюмської районної ради V скликання
 
Назва регуляторного акту
«Про затвердження орендних ставок та Методики розрахунку
і порядку використання плати за оренду майна, що знаходиться у комунальній власності територіальних громад сіл Ізюмського району»
 
Дата прийняття
2 квітня 2009 р.
 
Номер
378-V
 
Назва виконавця заходів з відстеження
Управління економіки Ізюмської райдержадміністрації
Цілі прийняття акта
Приведення у відповідність до чинного законодавства України порядку оренди майна, що належить до комунальної власності територіальних громад сіл Ізюмського району, збільшення надходжень від орендної плати, затвердження орендних ставок та єдиної Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, що знаходиться у комунальній власності територіальних громад сіл Ізюмського району.
Строк виконання заходів
з відстеження
березень 2011 р.
Тип відстеження
Повторне
 
Методи одержання результатів відстеження
Фактичні
Дані та припущення на основі яких відстежувалася результативність, способи одержання даних
Аналіз інформації щодо передачі об’єктів спільної власності в оренду та надходжень від орендної плати
Кількісні та якісні значення показників результативності
За період проведення повторного аналізу:
 - створено єдиний організаційно-економічний механізм справляння плати за оренду цілісних майнових комплексів районних комунальних підприємств, їх структурних підрозділів, нерухомого майна, окремого індивідуально визначеного майна, а також майна, що не увійшло до статутного фонду господарського товариства, створеного у процесі приватизації, - по договорах оренди, укладених органом, уповноваженим районною радою на здійснення функцій орендодавця, а з його дозволу – і районним комунальними підприємствами, установами та організаціями, яким майно передано у господарське видання чи оперативне управління.
- проведено відстеження динаміки надання в оренду майна, що знаходиться у комунальній власності територіальних громад сіл Ізюмського району та надходжень від орендної плати.
 
Кількісні показники
В результаті прийняття даного регуляторного акту досягнуто такі цілі:
- за період з березня 2010 р. по березень 2011 р. було укладено 9 договорів оренди: в 2010 р. – 7, в 2011 р. – 2; припинено 1 договір оренди : 01.01.2011 р.;
- надходження від оренди майна за період з 01.03.09 по 01.03.10р. становило 44883,22 грн., а за період з 01.03.10 по 01.03.11 становило 52523,27грн.;
 
Якісні показники
- збільшення сум надходжень від орендної плати за проаналізовані періоди відбулося, більшою мірою, за рахунок примінення індексу інфляції, що передбачено одним з пунктів договорів.
 
Оцінка результатів реалізації регуляторного акту та ступеня досягнення визначених цілей
– прийняття даного рішення дозволяє більш ефективно і раціонально використовувати об’єкти комунальної власності    Ізюмського району відповідно до законодавства України, забезпечує прозорість і відкритість процедури надання в оренду комунального майна.
 

Заступник голови
Керівник райдержадміністрації
„29” березня 2011р. регуляторного органу І.П.Бобух