Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звіт про повторне відстеження результативності розпорядження голови Харківської облдержадміністрації від 10.03.2009 № 108 «Про встановлення тарифу на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав - послуги, що надає комунальне підприємство «Печенізьке бюро технічної інвентаризації».

1. Виконавець заходів із відстеження - Головне управління економіки Харківської облдержадміністрації. 
 
2. Цілями прийняття даного розпорядження є:
- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 “Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)” (зі змінами);
- запровадження державного регулювання тарифів на інвентаризацію нерухомого майна, оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав – послуги, що надаються КП “Печенізьке бюро технічної інвентаризації”.
 
3. Строк виконання заходів із відстеження – через рік із дня набрання чинності розпорядження, але не пізніше 2-х років (до 28.03.11).
 
4. Тип відстеження - повторне.
 
5.Метод одержання результатів відстеження – аналіз фінансової звітності комунального підприємства “Печенізьке бюро технічної інвентаризації”.
 
 6. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність: доходи від надання послуг, витрати, відрахування на соціальні заходи (розмір надходжень до державних соціальних та Пенсійного фондів), прибуток, результати діяльності від надання послуг з інвентаризації нерухомого майна, оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрації таких прав, фактичні обсяги робіт.
 
7. Кількісні та якісні значення показників результативності акта наведені в таблиці вигод та втрат (додається).
Розмір нарахованої заробітної плати КП “Печенізьке бюро технічної інвентаризації” у 2009 році складав 124,0 тис. грн., у 2010 році цей показник зменшився на 15,0 тис. грн. (12 %) і склав 109,0 тис. грн.
Згідно з даними фінансової звітності за 2009 рік загальна сума коштів, перерахованих КП “Печенізьке бюро технічної інвентаризації” до державних соціальних та Пенсійного фонду, склала 32,0 тис. грн. У 2010 році ця сума зменшилася на 1,0 тис. грн. (3 %) і складала 31,0 тис. грн.
Доходи від надання послуг з інвентаризації нерухомого майна, оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрації таких послуг зменшились у 2010 році на 25 тис. грн. (13,4 %) і склали 161 тис. грн.
КП “Печенізьке бюро технічної інвентаризації” працює на єдиному податку без збитків у 2009 - 2010 роках. Сума прибутку за 2010 рік зменшилася, порівняно з 2009 роком, на 10,9 тис. грн. (на 71 %) і складає      4,3 тис. грн. Зниження прибутку обумовлене зростанням рівня мінімальної заробітної плати з 2009 по 2010 роки, оскільки сума витрат на заробітну плату і відрахувань на соціальні заходи та відрахування до Пенсійного фонду - це найвагоміша складова собівартості послуги бюро технічної інвентаризації (92,4% на даному підприємстві).
Фактичні обсяги робіт у 2010 році зменшилися на 1,6 тис. нормо-годин (13,3 %) і становили 10,4 тис. нормо-годин.
Чисельність основного виробничого персоналу за штатним розкладом складає 4 особи.
 
8. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей
 У результаті реалізації регуляторного акта досягнуто основні цілі:
- виконані вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 “Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)” (зі змінами);
- запроваджено державне регулювання шляхом установлення тарифу на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав – послуги, що надає комунальне підприємство “Печенізьке бюро технічної інвентаризації”.
 
 
Начальник Головного
управління економіки
облдержадміністрації                                                                  С.В. Авершин