Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аналіз регуляторного впливу проекту розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації «Про затвердження Порядку та Умов використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2011 рік на виконання Програми забезпечення агропромислового к

1. Опис проблеми, яку планується розв’язати шляхом державного регулювання.
Виконання вимог Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та рішення обласної ради від 28.02.2008 №604-V «Про затвердження Програми забезпечення агропромислового комплексу області сільськогосподарською технікою виробництва підприємств м. Харкова та області на 2008 - 2015 роки» та забезпечення виконання Порядку та Умов використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2011 рік на виконання Програми забезпечення агропромислового комплексу області сільськогосподарською технікою виробництва підприємств м. Харкова та області на 2008 - 2015 роки.
2. Ціллю прийняття цього розпорядження є ефективне використання коштів обласного бюджету, які передбачені на виконання Програми забезпечення агропромислового комплексу області сільськогосподарською технікою виробництва підприємств м. Харкова та області на 2008 - 2015 роки та відшкодування сільськогосподарським підприємствам усіх форм власності 30% вартості придбаної ними техніки, відповідно до затвердженого нею переліку.
3. Альтернатив запропонованому регуляторному акту немає.
4. Механізми та заходи, що пропонуються для розв’язання проблеми.
Механізмом розв’язання проблеми є ефективне використання коштів обласного бюджету для фінансової підтримки сільськогосподарських підприємств області, які придбають техніку згідно з переліком, що перераховуються Головним фінансовим управлінням облдержадміністрації Головному управлінню агропромислового розвитку - розпоряднику коштів, відповідно до помісячного розпису у межах бюджетних призначень, установлених кошторисом.
5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акту.
В разі прийняття регуляторного акту, кошти обласного бюджету будуть ефективно використані на виконання Програми забезпечення агропромислового комплексу області сільськогосподарською технікою виробництва підприємств м. Харкова та області на 2008 - 2015 роки для відшкодування 30% вартості техніки, придбаної сільськогосподарськими підприємствами у виробників підприємств області, згідно з переліком.
6. Очікувані результати прийняття регуляторного акту.
Розпорядження голови облдержадміністрації визначить механізм реалізації рішення обласної ради від 28.02.2008 №604-V «Про затвердження Програми забезпечення агропромислового комплексу області сільськогосподарською технікою виробництва підприємств м. Харкова та області на 2008 - 2015 роки» та стимулюватиме придбання сільгосппідприємствами сільськогосподарської техніки виробництва підприємств м. Харкова та області, чим сприятиме збільшенню її виробництва.
7. Обґрунтування терміну дії.
Це розпорядження набирає чинності з дня його опублікування в газеті “Слобідський край”.
Термін дії розпорядження, відповідно до рішення Харківської обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 28 грудня 2010 року №64-VI «Про обласний бюджет на 2011 рік», яке передбачає виділення коштів обласного бюджету на виконання Програми у 2011 році, до 31 грудня 2011 року.
8. Показники результативності регуляторного акту визначаються у Статистичному бюлетені «Наявність сільськогосподарської техніки в сільськогосподарських підприємствах», який вміщує підсумки державного статистичного спостереження щодо кількості техніки сільськогосподарського призначення, отриманих на підставі форми № 10-мех «Наявність сільськогосподарської техніки в сільськогосподарських підприємствах», затвердженою наказом Державного комітету статистики України від 21.06.2010 №234. Відповідно до даної звітності фіксується наявність сільськогосподарської техніки по сільгосппідприємствам усіх форм власності.
Орієнтовані обсяги придбання господарствами області усіх форм власності сільськогосподарської техніки на 2011 рік:
трактори виробництва ВАТ «Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе» - 90 од;
комбайни «Донец - 1500» виробництва ТОВ «Торговельний дім «ДОНСНАБ» - 11 од;
культиватори комбіновані виробництва ЗАТ «Лозівський ковальсько-механічний завод» - 40 од;
зчіпки борін виробництва ЗАТ «Лозівський ковальсько-механічний завод» - 150 од;
лущильники виробництва ЗАТ «Лозівський ковальсько - механічний завод» - 60 од.
9. Відстеження результативності регуляторного акту
Базове відстеження результативності регуляторного акта буде проведено статистичним методом 25 січня 2012 року. Повторне відстеження результативності регуляторного акту буде здійснено через рік з дня набрання ним чинності.


В.о. начальника Головного
управління агропромислового розвитку
Харківської обласної державної адміністрації                           О.Г. Кулик