Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аналіз регуляторного впливу проекту розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації "Про встановлення тарифу на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав - послуги

1. Визначення та аналіз проблеми, яку пропонується розв`язати шляхом державного регулювання

 
Розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації від 27.12.2010   № 732 «Про встановлення тарифу на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав - послуги, що надає комунальне підприємство «Шевченківське бюро технічної інвентаризації», зареєстрованим в Головному управлінні юстиції у Харківській області 20.01.2011 за № 5/1113, установлено тариф на послуги підприємства в розмірі 25,06 грн. без ПДВ. Зазначений тариф не в повному обсязі відшкодовує витрати підприємства на надання послуг та унеможливлює одержання прибутку. Згідно зі звітом про фінансові результати за 6 місяців 2012 року підприємство отримало збитків на суму понад 17 тис. грн.
Причинами та умовами виникнення цієї проблеми є:
значне зростання витрат підприємства на оплату праці на 35,2% (у зв’язку із зростанням мінімального розміру заробітної плати з 869 грн. до 1118 грн. – 28,7%), яка разом з нарахуваннями займає в структурі собівартості тарифу найбільшу питому вагу (86,5%);
підвищення витрат на енергоносії (27,1%) та газопостачання (52,7%), послуги зв’язку та банківські послуги (10,1%).
Собівартість послуг бюро технічної інвентаризації зросла на 36,8% і у розрахунку на рік складає 352777,0 грн.
З урахуванням кількості основних працівників (4 особи) та річного фонду робочого часу (2001 год.), запланованого рівня рентабельності (1% – 3528 грн.), вартість 1 нормо-години послуг складає:
356305,0/2001/4=44,52 грн. (без ПДВ).
Згідно із здійсненними розрахунками плановий тариф на 2012 рік на послуги підприємства, порівняно з чинним тарифом, зріс у 1,8 раза.
Суб’єкти, на яких проблема справляє негативний вплив:
- КП «Шевченківське БТІ» при роботі за тарифами 2010 року за підсумками 6 місяців 2012 року має негативний фінансовий результат (збитків на суму понад 17 тис. грн.);
- держава не отримує додатково надходжень до бюджетів від сплачених підприємством податків та соціальних платежів.
Громадяни шкоди не зазнають.
Розв’язання проблеми за допомогою розпорядження голови Харківської облдержадміністрації від 27.12.2010 № 732 неможливе, оскільки діючий тариф не забезпечує беззбиткову діяльність підприємства.
Ураховуючи те, що Шевченківське бюро технічної інвентаризації є монопольним підприємством, застосування механізму вільної ціни, яку формує ринок, у даному випадку недоцільне.
 
2. Визначення цілі регулювання
Основні цілі регулювання:
- установлення економічно обгрунтованого тарифу на надання послуг з інвентаризації нерухомого майна, оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав – послуги, що надає КП «Шевченківське БТІ»;
- сприяння беззбитковості роботи підприємства КП «Шевченківське БТІ»;
- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами).
 
3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення зазначених цілей
1. Залишення існуючої ситуації без змін є неприйнятним способом досягнення визначених цілей, оскільки не забезпечить беззбиткову діяльність підприємства.
2. Установлення обласною державною адміністрацією єдиного тарифу для всіх бюро технічної інвентаризації області неможливе, оскільки, згідно з пунктом 1.12. Загальних положень Методичних рекомендацій з питань застосування норм часу на роботи та послуги, що виконуються бюро технічної інвентаризації України, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 08.04.2004 № 76, бюро технічної інвентаризації рекомендовано визначення вартості одиниці норми часу в цілому по кожному підприємству.
3. Застосування механізму вільної ціни. Враховуючи те, що Шевченківське бюро технічної інвентаризації є монопольним підприємством, застосування механізму вільної ціни, яку формує ринок, у даному випадку недоцільне.
4. Постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 №1548 визначено метод державного регулювання вартості послуг на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав шляхом установлення тарифу на послуги.
Переваги даного підходу полягають у тому, що в ньому враховуються фактичні витрати підприємства за минулий рік.
Запропонований спосіб вирішення проблеми є найбільш доцільним, що дозволяє врахувати інтереси громадян, держави та підприємств для забезпечення споживачів послугами, що надають бюро технічної інвентаризації.
 
4.Механізм та заходи, що пропонуються для розв`язання проблеми 
Указану проблему пропонується розв’язати шляхом установлення тарифу на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав за 1 нормо-годину послуг.
У результаті прийняття запропонованого регуляторного акта буде установлено вартість 1 нормо-години на послуги, що надає комунальне підприємство «Шевченківське бюро технічної інвентаризації», у розмірі 44,52 грн. без ПДВ.
Ступінь ефективності даного регуляторного акта буде оцінюватися за результатами відстеження його результативності.
 
5. Можливість досягнення визначених цілей в разі прийняття регуляторного акта
Ураховуючи, що запропонований тариф регулюється за допомогою даного регуляторного акта, це дозволить не допускати необгрунтованого підвищення цін на послуги КП «Шевченківське БТІ».
Позитивно на дію регуляторного акта може вплинути підвищення рівня економічного та соціального розвитку Шевченківського району, у тому числі підвищення рівня доходів населення в районі, активізація підприємницької діяльності, розвиток ринку нерухомості в регіоні.
Негативним фактором впливу є погіршення економічного стану району, значні темпи інфляції, зменшення платоспроможності споживачів послуг КП «Шевченківське БТІ», що призведе до зменшення обсягів надання послуг, погіршення показників фінансово-господарського стану  підприємства.
Виконання вимог даного регуляторного акта не потребує додаткових витрат та коштів державного, обласного та місцевих бюджетів, а також не потребує додаткових витрат на здійснення контролю за виконанням даного регуляторного акта.
 
6. Очікувані результати прийняття регуляторного акта
Очікувані результати впровадження регуляторного акта такі:
 
Вигоди
Витрати
Сфера інтересів держави
Зростання відрахувань до державного та місцевих бюджетів унаслідок стабільної прибуткової роботи підприємства за рахунок збільшення бази оподаткування
Витрат не зазнає
                                         Сфера інтересів КП «Шевченківське БТІ»
Отримання прибутку від надання послуг з інвентаризації нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрації таких прав
Додаткових витрат не зазнає
                          Сфера інтересів суб’єктів господарської діяльності та громадян
Отримання послуг БТІ за економічно-обгрунтованим тарифом
Збільшення тарифу на послуги підприємства
 
Даним регуляторним актом буде встановлено тариф на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав за 1 нормо-годину - послуги, які надає комунальне підприємство«Шевченківське бюро технічної інвентаризації», що дозволить у повному обсязі відшкодовувати витрати підприємства КП «Шевченківське БТІ» на надання послуг та забезпечити його рентабельну роботу.
 
7. Обґрунтування терміну дії
         Строк дії цього регуляторного акта встановлюється на необмежений термін тому, що тарифи на послуги БТІ потребують постійного державного регулювання.
Регуляторний акт діє до будь-яких змін на законодавчому рівні розмірів витрат у складі собівартості одиниці нормо-часу. Якщо такі зміни призведуть до підвищення вартості послуг БТІ, буде запроваджено процедуру внесення змін до регуляторного акта або підготовки та прийняття нового акта в установленому порядку.
 
8. Показники результативності регуляторного акта
Основними показниками результативності даного регуляторного акта визначені такі показники:
розмір надходжень до державного та місцевого бюджетів і державних фондів – передбачається збільшення за рахунок сплати КП «Шевченківське БТІ» податків і обов’язкових відрахувань;
кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на які поширюється дія акта – усі суб’єкти господарювання України (юридичні особи) та фізичні особи, які є споживачами послуг КП «Шевченківське БТІ». Показник буде визначатись кількістю замовлень на послуги, прогнозне значення на 2013 рік становить 500 осіб;
розмір коштів, що витрачається суб’єктами господарювання та/або фізичних осіб – споживачами послуг КП «Шевченківське БТІ», пов’язаними з виконанням вимог акта, у 2013 році буде становити 44,52 грн. без ПДВ за 1 нормо – годину послуг, час – не зміниться, оскільки визначений на кожну послугу БТІ згідно із Збірником норм часу на роботи і послуги, що виконують БТІ України, затвердженим наказом Державного комітету містобудування, архітектури та житлової політики України від 21.11.2003 № 198 (із змінами та доповненнями);
рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта – вище середнього, оскільки дотримано вимоги Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”, проект акта та аналіз його регуляторного впливу оприлюднено на офіційному сайті Харківської облдержадміністрації (http://www.kharkivoda.gov.ua). Після видання розпорядження голови Харківської облдержадміністрації буде опубліковано в газеті «Слобідський край».
Прибуток КП «Шевченківське БТІ» від надання послуг з інвентаризації нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав прогнозується в розмірі 3528 грн. за рік, при плановій рентабельності 1 %.
 
9. Відстеження результативності регуляторного акта
Базове відстеження результативності буде здійснено до дня набрання чинності розпорядження голови Харківської облдержадміністрації «Про встановлення тарифу на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав - послуги, що надає комунальне підприємство «Шевченківське бюро технічної інвентаризації», повторне відстеження  – через рік з дня набрання чинності, але не пізніше двох років з дня набрання чинності даного регуляторного акта, за результатами якого можна здійснити порівняння показників базового та повторного відстеження.
Періодичне відстеження результативності регуляторного акта буде здійснюватись раз на кожні три роки, починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності цього акта.
Відстеження результативності даного акта буде здійснюватись статистичним методом: буде аналізуватись офіційна статистична інформація про результати фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Шевченківське БТІ».
 
 
Директор Департаменту
економіки і міжнародних
відносин Харківської
облдержадміністрації                                                                                       С.В.Авершин