Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту розпорядження голови Харківської облдержадміністрації "Про визнання таким, що втратило чинність, розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 19 травня 2005 року №207".

1. Обґрунтування необхідності прийняття розпорядження

Проект розпорядження голови Харківської облдержадміністрації «Про визнання таким, що втратило чинність, розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 19 травня 2005 року №207» розроблено у зв’язку з набранням чинності постановою Кабінету Міністрів України від 25 червня 2012 року № 577 «Про внесення змін до Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», відповідно до якої, постанову Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2004 року № 508 «Про затвердження Порядку утилізації або знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів» визнано такою, що втратила чинність.

2. Мета і шляхи її досягнення
Метою прийняття даного розпорядження є приведення нормативно-правових актів обласної державної адміністрації у відповідність до вимог чинного законодавства України.

3. Правові аспекти
Правовим підґрунтям розроблення проекту розпорядження є такі нормативно-правові акти:
- Закон України “Про місцеві державні адміністрації”;
- постанова Кабінету Міністрів України від 25 червня 2012 року № 577 «Про внесення змін до Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України».

4. Фінансово-економічне обґрунтування
Реалізація даного розпорядження не потребує додаткових матеріальних та інших витрат.

5. Позиція заінтересованих органів
Відповідно до пункту 3.9 Порядку подання нормативно-правових актів на державну реєстрацію до Головного управління юстиції у Харківській області, районних, міськрайонних управлінь юстиції Харківської області та проведення їх державної реєстрації, затвердженого наказом Головного управління юстиції у Харківській області від 23.10.2007 № 346/2, зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Харківській області 29.10.2007 за №41/963 (зі змінами), даний проект розпорядження підлягає погодженню з ДП «Харківстандартметрологія».

6. Регіональний аспект
Проект розпорядження голови Харківської облдержадміністрації не стосується питання розвитку адміністративно-територіальних одиниць області.

7. Громадське обговорення
Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень і пропозицій протягом одного місяця з дня оприлюднення, проект розпорядження оприлюднюється шляхом розміщення на офіційному сайті Харківської облдержадміністрації в мережі Інтернет.

8. Прогноз результатів
Виданням даного розпорядження буде здійснено впорядкування розпоряджень голови Харківської обласної державної адміністрації та приведено їх у відповідність до вимог чинного законодавства України.

 

Директор Департаменту економіки
і міжнародних відносин
Харківської обласної державної адміністрації                                   В. М. Коваленко