Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аналіз регуляторного впливу до проекту розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації «Про визнання таким, що втратило чинність, розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 19 травня 2005 року №207».

 

1. Визначення та аналіз проблеми.
Згідно з пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 25 червня 2012року № 577 «Про внесення змін до Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», постанову Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2004 року № 508 «Про затвердження Порядку утилізації або знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів» визнано такою, що втратила чинність.
У зв’язку з цим, облдержадміністрацією підготовлено проект розпорядження «Про визнання такими, що втратило чинність, розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 19 травня 2005 року №207».
 
2. Визначення цілей державного регулювання.
Основною метою проекту розпорядження є приведення нормативно-правових актів у відповідність до вимог чинного законодавства України.
 
3. Визначення та оцінка усіх прийнятих альтернативних способів досягнення встановлених цілей.
Проект розпорядження розроблено у зв’язку з втратою чинності постановою Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2004 року № 508 «Про затвердження Порядку утилізації або знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів» на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 25 червня 2012 року № 577 «Про внесення змін до Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України».
Альтернативних варіантів досягнення цілей немає.
 
4. Опис механізмів і заходів, які забезпечують розв’язання визначеної проблеми.
Проектом розпорядження передбачається визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови Харківської облдержадміністрації від 19.05.2005 № 207 «Про утворення комісії з питань утилізації або знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів», яке зареєстровано в Харківському обласному управлінні юстиції 07 червня 2005 року за №30/845».
 
5. Обґрунтування можливості досягнення встановлених цілей.
Прийняття розпорядження забезпечить приведення нормативно-правових актів у відповідність до вимог чинного законодавства України.
Прийняття та оприлюднення розпорядження у встановленому порядку забезпечить доведення його вимог до відома суб’єктів господарювання та органів виконавчої влади.
 
6. Визначення очікуваних результатів - метод аналізу вигод та витрат
Прийняття розпорядження забезпечить приведення нормативно-правових актів у відповідність до вимог чинного законодавства України.
Сфера впливу
Вигоди
Витрати
Інтереси держави
Приведення нормативно-правових актів у відповідність до вимог чинного законодавства України
Немає
 
Інтереси суб’єктів господарювання
 
Усунення правової колізії, яка виникла у зв’язку із скасуванням постанови Кабінету Міністрів України від 19.04.2004 р. № 508 «Про затвердження Порядку утилізації або знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів»
Немає
 
Інтереси громадян
Відсутні
Немає
 
7. Обгрунтування строку дії регуляторного акта
Строк дії регуляторного акта необмежений у часі з моменту його прийняття.
 
8. Визначення показників результативності дії регуляторного акта
Прогнозні значення показників результативності регуляторного акта:
– розмір надходжень до державного та місцевих бюджетів і державних цільових фондів, пов’язаних із дією акта – додаткових надходжень не передбачається;
– кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на яких поширюватиметься дія акта, – дія розпорядження не поширюється на суб’єктів господарювання;
– розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимог акта – додаткових фінансових витрат не передбачається;
– рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта – достатній: проект акта опубліковано на офіційному сайті Харківської обласної державної адміністрації в мережі Інтернет (http://kharkivoda.gov.ua/).
 
9. Визначення заходів, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта
Базове відстеження результативності регуляторного акта проведено на етапі його підготовки шляхом аналізу даних.
Відстеження результативності буде проводитись Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації по показниках результативності цього регуляторного акта.
 
Директор Департаменту економіки
і міжнародних відносин Харківської
обласної державної адміністрації                                              В.М. Коваленко