Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пояснювальна записка до розпорядження голови облдержадміністрації «Про участь Харківської області у загальнодержавній виставковій акції «Барвиста Україна», присвяченій 20-й річниці Незалежності України"

 1. Обґрунтування необхідності прийняття розпорядження
Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2005 року № 1337 "Про вдосконалення проведення виставково-ярмаркових заходів у Національному комплексі "Експоцентр України" та на виконання доручення Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. від 21 лютого 2011 року № 7699/1/1-11, Харківська область у 2011 році візьме участь у загальнодержавній виставковій акції «Барвиста Україна», яка буде проходити з 16 до 19 серпня 2011 року в Національному комплексі "Експоцентр України" (м. Київ).

2. Мета і шляхи її досягнення
Дане розпорядження створюється з метою гідної демонстрації потенціалу області, її здобутків і надбань, представлення кращих наукових розробок, зразків продукції та послуг, просування продукції харківських товаровиробників на внутрішній і зовнішній ринки України.

3. Правові аспекти
Правовою підставою розроблення проекту розпорядження є Указ Президента України від 24 вересня 2005 року № 1337/2005 «Про вдосконалення проведення виставково-ярмаркових заходів у Національному комплексі «Експоцентр України» та доручення Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. від 21 лютого 2011 року №7699/1/1-11.

4. Фінансово-економічне обґрунтування
Участь підприємств, установ та організацій області в загальнодержавній виставковій акції «Барвиста Україна» планується провести на комерційній основі з частковою підтримкою з обласного бюджету.

5. Позиція заінтересованих органів
Організаторами участі Харківської області в загальнодержавній виставковій акції «Барвиста Україна» є галузеві управління облдержадміністрації: Головне управління економіки, Головне управління освіти і науки, Головне управління агропромислового розвитку, Головне управління промисловості, транспорту і зв'язку, Головне управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин, Головне управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури, Головне управління охорони здоров'я, управління паливно-енергетичного комплексу, управління у справах преси та інформації, управління культури і туризму, управління фармації і фармацевтичної промисловості; районні державні адміністрації.

6. Регіональний аспект
Участь підприємств, установ та організацій області в загальнодержавній виставковій акції «Барвиста Україна» продемонструє виробничий та науковий потенціал області, розширить можливості виходу продукції харківського виробництва на внутрішній і зовнішні ринки України.

7. Громадське обговорення
Проект розпорядження не потребує проведення громадського обговорення.

8. Прогноз результатів
Виконання даного розпорядження забезпечить гідну демонстрацію потенціалу області, її здобутків і надбань, представлення кращих наукових розробок, зразків продукції та послуг.

 


Начальник Головного управління
економіки облдержадміністрації                   С.В. Авершин