Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проект розпорядження "Про установлення вартості наборів продуктів для харчування донорів"

Про установлення
вартості наборів продуктів
для харчування донорів


З метою захисту прав донорів та охорони їх здоров'я, відповідно до статті 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 9 Закону України «Про донорство крові та її компонентів», наказу Міністерства охорони здоров’я України від 27.04.1998 № 101 «Про затвердження норм харчування і рекомендацій щодо складання наборів продуктів донорам в день здавання крові та її компонентів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.05.1998 за № 301/2741, керуючись статтями 6, 39, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації».

1. Установити вартість набору продуктів для харчування донора в день давання крові та (або) її компонентів з урахуванням середніх статистичних цін на продукти харчування по Харківській області в сумі 35,00 грн., у тому числі: вартість сніданку донора – 0,80 грн. і вартість обіду – 34,20 грн.

2. У разі неможливості забезпечення таким харчуванням відшкодовувати донору готівкову вартість відповідних наборів харчування.

3. Головному управлінню охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації (Галацан О.В.):

3.1. Забезпечити фінансування зазначених витрат з обласного бюджету на 2011 рік у межах наявних коштів по галузі «Охорона здоров’я».

3.2. При формуванні обласного бюджету на 2012 рік та наступні роки передбачити кошти на фінансування зазначених витрат.

3.3. Довести до відома керівників закладів охорони здоров’я області, що здійснюють взяття в донора крові та (або) її компонентів, інформацію про вартість набору продуктів для харчування донорів у день давання крові та (або) її компонентів.

4. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17.03.2008 № 124 «Про установлення вартості наборів продуктів для харчування донорів», зареєстроване в Харківському обласному управлінні юстиції 07.05.2008 № 16/984.

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови обласної державної адміністрації І.М. Шурму.

6. Це розпорядження набирає чинності з дня його опублікування в газеті «Слобідський край».

Голова обласної державної
адміністрації                                                   М.М. ДОБКІН