Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пояснювальна записка до проекту розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації «Про затвердження Асортименту хліба та хлібобулочних виробів, що користуються найвищим споживчим попитом у Харківській області»

1. Обґрунтування необхідності прийняття розпорядження
Даний проект розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації розроблено відповідно до пункту 4 Порядку постачання і використання борошна, виробленого із зерна державного інтервенційного фонду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2008 №1128 «Деякі питання використання зерна державного інтервенційного фонду» (зі змінами).
Проектом розпорядження передбачено затвердження Асортименту хліба та хлібобулочних виробів, що користуються найвищим споживчим попитом у Харківській області.

2. Мета і шляхи її досягнення
Метою даного проекту розпорядження є забезпечення функціонування механізму постачання і використання борошна, виробленого із зерна державного інтервенційного фонду, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.08 №1128 «Деякі питання використання зерна державного інтервенційного фонду» (зі змінами).

3. Правові аспекти
Правовим підґрунтям розроблення проекту розпорядження є такі нормативно-правові акти:
- Закон України «Про місцеві державні адміністрації» від 09.04.1999 № 586-ХІV;
- постанова Кабінету Міністрів України від 27.12.2008 № 1128 «Деякі питання використання зерна державного інтервенційного фонду» (зі змінами).

4. Фінансово-економічне обґрунтування
Реалізація даного розпорядження не потребує додаткових матеріальних та інших витрат.

5. Позиція заінтересованих органів
Відповідно до пункту 9.4 Регламенту обласної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації від 20.12.2010 № 708, проект розпорядження підлягає погодженню із заінтересованими структурними підрозділами облдержадміністрації.

 6. Регіональний аспект
Асортимент хліба та хлібобулочних виробів, що затверджується даним розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації, відображає споживчі переваги населення Харківської області щодо зазначених продовольчих товарів.

7. Громадське обговорення
Відповідно до пункту 3 статті 15 Закону України “Про доступ до публічної інформації” від 13.01.2011 № 2939-VI проекти нормативно-правових актів, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття.
Виходячи з викладеного, даний проект розпорядження оприлюднюється шляхом розміщення його на офіційному сайті Харківської обласної державної адміністрації в мережі Інтернет.

8. Прогноз результатів
Виданням розпорядження буде затверджено Асортимент хліба та хлібобулочних виробів, що користуються найвищим споживчим попитом у Харківській області.

 


Начальник Головного управління
економіки облдержадміністрації                          С.В.Авершин