Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проект розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації "Про внесення змін до Положення про обласний відкритий фестиваль дитячої художньої творчості «Таланти третього тисячоліття», затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 21 червня 2005 року № 270 «Про обласний відкритий фестиваль дитячої художньої творчості «Таланти третього тисячоліття» ( від 25.06.2012 )

У зв’язку з необхідністю приведення Положення про обласний відкритий фестиваль дитячої художньої творчості «Таланти третього тисячоліття» у відповідність до сучасних вимог проведення мистецьких заходів, з метою активізації роботи з естетичного виховання дітей та підлітків, виявлення і підтримки обдарованої учнівської молоді, керуючись статтями 6, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:
 
1. Внести до Положення про обласний відкритий фестиваль дитячої художньої творчості «Таланти третього тисячоліття», затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 21 червня 2005 року № 270 «Про обласний відкритий фестиваль дитячої художньої творчості «Таланти третього тисячоліття», зареєстрованим в Харківському обласному управлінні юстиції 08 липня 2005 року за № 33/848, таку зміну:
 
викласти розділ 3 «Організація та вимоги до проведення Фестивалю» у новій редакції (додається).
 
2. У розділі 3 розпорядження від 21 червня 2005 року № 270
«Про обласний відкритий фестиваль дитячої художньої творчості «Таланти третього тисячоліття» слова «і затвердити його персональний склад (додається)» виключити.
 
3. Це розпорядження набуває чинності з дня його опублікування в газеті «Слобідський край».
 
 
Голова обласної державної                                                                        М.М. ДОБКІН
адміністрації           
                                                                                       
3. Організація та вимоги до проведення Фестивалю
3.1. Конкурсна програма Фестивалю складається із трьох номінацій:
«образотворче мистецтво» за напрямами: станковий живопис, малюнок, графіка, декоративно-ужиткове мистецтво;
«вокальне мистецтво» за напрямами: сольний вокал, ансамблевий вокал, хорове мистецтво;
«хореографічне мистецтво» за напрямами: народний сценічний танець, сучасний сценічний танець.
 
3.2. Загальне керівництво підготовкою та проведенням Фестивалю здійснюється організаційним комітетом обласного відкритого фестивалю дитячої творчості «Таланти третього тисячоліття» (далі – організаційний комітет Фестивалю), склад якого затверджується розпорядженням голови обласної державної адміністрації.
 
3.3. До роботи у складі журі Фестивалю запрошуються професійні митці з усіх напрямів мистецтва, що включені до конкурсних номінацій.
Склад журі І етапу Фестивалю визначається КОМУНАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ», склад журі ІІ етапу – Головним управлінням освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації.
 
3.4. Порядок і терміни проведення Фестивалю.
Фестиваль проходить щороку у два етапи:
І етап – районний (відбірковий).
На I етапі журі Фестивалю розглядає та оцінює роботи, що надіслані для участі у Фестивалі (у номінації «образотворче мистецтво»); проводить
огляд-конкурс виступів (у номінаціях «вокальне мистецтво», «хореографічне мистецтво») у районах (містах) області.
За підсумками роботи журі Фестивалю визнаються переможці І етапу, яких організаційний комітет Фестивалю запрошує для участі у ІІ етапі.
ІІ етап – обласний, у якому беруть участь переможці І етапу.
Журі Фестивалю оцінює художній рівень за номінаціями та віковими категоріями, визначає переможців з кожної номінації по одному виконавцю (колективу) і переможців І, ІІ, ІІІ премії з кожної номінації.
У номінації «образотворче мистецтво» журі Фестивалю оцінює подані роботи за критеріями: художній рівень та індивідуальність виконання, сучасна спрямованість роботи, відповідність народним традиціям, композиційна досконалість роботи та її жанрові різновиди, відображення місцевого колориту, багатство індивідуальних творчих прийомів.
У номінації «вокальне мистецтво» журі Фестивалю оцінює виступи учасників за критеріями: творча індивідуальність, узгодженість тексту твору з мелодикою, реалізація художнього задуму, емоційність виконання, майстерне володіння навичками вокального мистецтва, якість супроводу, сценічна культура.
У номінації «хореографічне мистецтво» журі Фестивалю оцінює виступи учасників за наступними критеріями: оригінальність постановки номера, дотримання танцювальної лексики, виконавська та авторська майстерність, музичний і танцювальний матеріал, естетика костюмів та реквізиту, загальне артистичне враження, якість музичного оформлення.
Журі Фестивалю визначає переможців.
Терміни проведення Фестивалю:
І етап – з 01 березня по 30 квітня;
ІІ етап – з 01 травня по 25 травня.
Нагородження переможців ІІ етапу Фестивалю – з 01 червня по 05 червня.
 
3.5. До участі у Фестивалі запрошуються вихованці, учні та слухачі позашкільних, загальноосвітніх навчальних закладів віком від 6 до 18 років.
Вікові категорії учасників:
номінація «образотворче мистецтво» за 3-ма категоріями: 6 – 10 років,
11 – 14 років, 15 – 18 років;
номінація «вокальне мистецтво» за 3-ма категоріями: 7 – 10 років,
11 – 13 років, 14 – 18 років;
номінація «хореографічне мистецтво» за 2-ма категоріями: 7 – 12 років,
13 – 18 років.
 
3.6. Для участі у Фестивалі необхідно заповнити заявку учасника Фестивалю та відправити її за адресою організаційного комітету Фестивалю разом із оригіналом конкурсної роботи (номінація «образотворче мистецтво»), дисками з аудіо- та відеозаписами (номінації «вокальне мистецтво», «хореографічне мистецтво») або надати безпосередньо до КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ».
Терміни відправки робіт на Фестиваль – з 01 березня по 30 квітня.
Для участі у конкурсній програмі Фестивалю надається не більш однієї роботи від кожного учасника в одній номінації.
Учасники, які отримали «Гран-прі» на попередніх фестивалях «Таланти третього тисячоліття», не можуть брати участь у конкурсній програмі Фестивалю, навіть з іншими музичними або хореографічними колективами.
Проїзд, мешкання, харчування учасників та гостей Фестивалю здійснюється за рахунок організацій, які відряджають учасників Фестивалю, або спонсорів.
Участь у Фестивалі безкоштовна.
З метою популяризації Фестивалю організаційний комітет Фестивалю має право використовувати роботи, що були надіслані (надані) для участі у Фестивалі, у навчальному процесі, на виставках, перфомансах, для наукових досліджень, публікувати у засобах масової інформації, включати до концертних програм тощо.
 
3.7. Вимоги до робіт.
Роботи в номінації «Образотворче мистецтво» мають бути запаковані та мати паспорту (розмір 8х5 см), у якому вказується назва роботи, прізвище, ім’я та по батькові автора, вік, прізвище, ім’я та по батькові керівника, місто (селище), район та повна назва навчального закладу.
Паспорту розташовується у правому нижньому куті на лицьовому боці роботи.
Роботи у номінаціях «вокальне мистецтво» та «хореографічне мистецтво» надсилаються на мінідиску (MD), компакт-диску (CD або DVD) із записом творчої роботи, що пропонується для участі у конкурсній програмі Фестивалю.
Роботи, записані в MP-3, у MP-4 або в інших комп’ютерних форматах, не розглядаються.
 
3.8. Переможці Фестивалю визначаються за кожним із напрямів:
«Гран-прі» (один на кожну номінацію);
«Переможець» ( І, ІІ, ІІІ місце) у кожній віковій категорії;
«Надія» (серед наймолодших учасників).
З кожного напряму журі Фестивалю може визначити одного або декілька переможців.
За рішенням організаційного комітету Фестивалю переможцям можуть бути вручені додаткові нагороди від спонсорів, громадських організацій, глядачів тощо.
Усі учасники Фестивалю отримують свідоцтво учасника.
 
3.9. Поштова адреса організаційного комітету обласного відкритого фестивалю дитячої художньої творчості «Таланти третього тисячоліття»: Україна, 61022, м. Харків, вул. Сумська, 37, приміщення КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ».
 
 
Заступник голови – керівник апарату
обласної державної адміністрації                                                                   В.В. Хома