Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пояснювальна записка до проекту розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації «Про заборону здійснення полювання у мисливський сезон 2014/2015 років»

1. Обґрунтування необхідності прийняття розпорядження
Указом Президента України від 14 квітня 2014 року № 405/2014 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України».
Відповідно до частини другої статті 14 Закону України «Про боротьбу з тероризмом» у районі проведення антитерористичної операції можуть вводитися тимчасово обмеження прав і свобод громадян.
Згідно зі статтею 8 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» до повноважень обласних, районних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій у галузі мисливського господарства та полювання належить, зокрема, встановлення відповідно до законодавства обмежень щодо користування мисливськими угіддями та здійснення полювання.
Підготовка проекту розпорядження «Про заборону здійснення полювання у мисливський сезон 2014/2015 років» обумовлена необхідністю забезпечення безпеки населення Харківської області у період проведенням заходів антитерористичної операції на території Харківської області шляхом встановлення обмеження здійснення полювання населенням, заборонивши відкриття сезонів полювання на всі види мисливських тварин на території Харківської області у мисливський сезон 2014/2015 років до завершення заходів антитерористичної операції на території Харківської області.
 
2. Мета і шляхи її досягнення
Метою прийняття цього розпорядження є забезпечення безпеки населення Харківської області у період проведенням заходів антитерористичної операції на території Харківської області.
 
3. Правові аспекти
Підставами для розробки проекту розпорядження є такі нормативно-правові акти: Закон України «Про місцеві державні адміністрації», Закон України «Про мисливське господарство та полювання», Закон України «Про боротьбу з тероризмом»; постанова Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 року № 731 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади» (із змінами).  
 
4. Фінансово-економічне обґрунтування
Упровадження проекту розпорядження «Про заборону здійснення полювання у мисливський сезон 2014/2015 років» не потребує додаткових матеріальних та інших витрат.
 
5. Позиція заінтересованих органів
Проект розпорядження «Про заборону здійснення полювання у мисливський сезон 2014/2015 років» підлягає погодженню з Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, Управлінням Служби безпеки України в Харківській області.
 
6. Регіональний аспект
Проект розпорядження «Про заборону здійснення полювання у мисливський сезон 2014/2015 років» не стосується питання розвитку адміністративно-територіальної одиниці. 
 
7. Громадське обговорення
Відповідно до статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» проект розпорядження «Про заборону здійснення полювання у мисливський сезон 2014/2015 років» потребує оприлюднення шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Харківської обласної державної адміністрації в мережі Інтернет.
 
8. Прогноз результатів 
Видання розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про заборону здійснення полювання у мисливський сезон 2014/2015 років» сприятиме забезпеченню безпеки населення Харківської області у період проведенням заходів антитерористичної операції на території Харківської області.
 
  
Начальник юридичного відділу
апарату обласної державної адміністрації                                    І.В. Забіяка