Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пояснювальна записка до проекту розпорядження «Про обмеження здійснення полювання у мисливський сезон 2015/2016 років».

1. Обґрунтування необхідності прийняття розпорядження

Указом Президента України від 14 квітня 2014 року № 405/2014 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України».

Відповідно до частини другої статті 14 Закону України «Про боротьбу з тероризмом» у районі проведення антитерористичної операції можуть вводитися тимчасово обмеження прав і свобод громадян.

Згідно зі статтею 8 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» до повноважень обласних, районних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій у галузі мисливського господарства та полювання належить, зокрема, встановлення відповідно до законодавства обмежень щодо користування мисливськими угіддями та здійснення полювання.

Підготовка проекту розпорядження «Про обмеження здійснення полювання у мисливський сезон 2015/2016 років» обумовлена необхідністю забезпечення у період проведення заходів антитерористичної операції безпеки населення на території районів Харківської області:

Золочівський, Дергачівський, Харківській, Вовчанський, Великобурлуцький та Дворічанський, що межують з територією Російської Федерації;

Куп’янський, Борівський, Ізюмський, Барвінківський та Близнюківський, суміжних з районом проведення антитерористичної операції на території Луганської і Донецької областей.

2. Мета і завдання прийняття розпорядження

Метою прийняття цього розпорядження є забезпечення безпеки населення Харківської області у період проведення заходів антитерористичної операції на території Харківської області.

Даний проект розпорядження передбачає, з метою обмеження полювання на диких мисливських тварин вздовж державного кордону з Російською Федерацією та адміністративних кордонів з Донецькою та Луганською областями України, недопущення можливості перебування та пересування озброєних груп або окремих мисливців в місцях можливого проведення антитерористичних заходів.

3. Правові аспекти

Підставами для розробки проекту розпорядження є такі нормативно-правові акти: Закон України «Про місцеві державні адміністрації», Закон України «Про мисливське господарство та полювання», Закон України «Про боротьбу з тероризмом»; постанова Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 року № 731 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади» (із змінами).  

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Упровадження проекту розпорядження «Про обмеження здійснення полювання у мисливський сезон 2015/2016 років» не потребує додаткових матеріальних та інших витрат.

5. Позиція заінтересованих органів

Проект розпорядження «Про обмеження здійснення полювання у мисливський сезон 2015/2016 років» підлягає погодженню з Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, Управлінням Служби безпеки України в Харківській області.

6. Регіональний аспект

Проект розпорядження «Про обмеження здійснення полювання у мисливський сезон 2015/2016 років» не стосується питання розвитку адміністративно-територіальної одиниці. 

7. Громадське обговорення

Відповідно до статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» проект розпорядження «Про обмеження здійснення полювання у мисливський сезон 2015/2016 років» потребує оприлюднення шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Харківської обласної державної адміністрації в мережі Інтернет.

8. Прогноз результатів

Видання розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про обмеження здійснення полювання у мисливський сезон 2015/2016 років» сприятиме забезпеченню безпеки населення Харківської області у період проведенням заходів антитерористичної операції на території Харківської області.

 

Директор Департаменту екології та природних ресурсів

Харківської обласної державної адміністрації                                                               А.О. Тимчук