Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Довідка про виконання бюджету області за січень-травень 2013 року (за попередніми даними).

 

В цілому до зведеного бюджету області з урахуванням трансфертів з державного бюджету за січень-травень 2013 року надійшло 4676,3 млн.грн., в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 9,4% (+403,5 млн.грн.).
 
До загального фонду (без урахування трансфертів) у січні-травні надійшло доходів в сумі 2033,5 млн.грн. або 100,7% (+14,4 млн.грн.) до планових показників, затверджених місцевими радами на січень-травень та 101,3% (+26,1 млн.грн.) до показників, розрахованих Міністерством фінансів України. В порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 10,4% (+ 191,2 млн.грн.).
 
З них, доходів, що враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів (І кошик), надійшло 1566,5 млн.грн. В порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 7,4% (+107,9 млн.грн.).
 
Доходів, що не враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, надійшло 467,1 млн.грн. або 124,1% (+90,7 млн.грн.) до планових показників, затверджених місцевими радами на січень-травень. В порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 21,7% (+ 83,4 млн.грн.).
 
 Із 34 бюджетів районів та міст області планові показники доходів загального фонду, затверджені місцевими радами на січень-травень 2013 року, не виконані по бюджету м.Харків (98,2%), м.Люботин (99,9%), м.Первомайський (90,2%), а також у Валківському (96,9%), Красноградському (92,9%) районах.
 
Дотація вирівнювання з державного бюджету надійшла в обсязі 988,6 млн.грн. (97,5% до плану на січень-травень).
 
Відповідно до ст. 108 Бюджетного кодексу України недоотримана сума дотації вирівнювання буде перерахована органами казначейства не пізніше 10 червня поточного року.
 
В повному обсязі до плану на період надійшли кошти додаткових дотацій з державного бюджету:
- на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів (13,4 млн.грн.);
- на компенсацію втрат доходів місцевих бюджетів внаслідок наданих державою податкових пільг зі сплати земельного податку (4,4 млн.грн.).
До бюджету області надійшло цільових субвенцій з державного бюджету в сумі 1159,2 млн.грн. при плані на січень-травень 1347,0 млн.грн. або 86,1%.
 
При цьому в повному обсязі до плану на період надійшли субвенції з державного бюджету:
- на придбання медикаментів для забезпечення швидкої медичної допомоги (5,6 млн.грн.);
- на придбання витратних матеріалів та медичного обладнання для закладів охорони здоров"я та лікарських засобів інгаляційної анестезії (3,5 млн.грн.);
- на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою (3,3 млн.грн.);
- на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (6,7 млн.грн.);
- на фінансування заходів з реформування системи надання адміністративних послуг (м.Харків) (0,4 млн.грн.);
- на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (47,0 тис.грн.).
 
Під фактичне нарахування допомог, пільг та субсидій надійшли субвенції:
- на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям в сумі 771,5 млн.грн. або 96,1% до плану (802,9 млн.грн.);
- на надання пільг з послуг зв'язку та інших передбачених законодавством пільг, в тому числі компенсації втрати частини доходів у зв'язку з відміною податку з власників транспортних засобів та відповідним збільшенням ставок акцизного податку з пального для фізичних осіб (крім пільг на одержання ліків, зубопротезування, оплату електроенергії, природного і скрапленого газу на побутові потреби, твердого та рідкого пічного побутового палива, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот) та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян – 47,4 млн.грн. або 94,5% до плану (50,2 млн.грн.);
- на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в сумі 4,1 млн.грн. або 70,8% до плану (5,9 млн.грн.);
- на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною" в сумі 15,0 млн.грн. або 93,2% до плану (16,1 млн.грн.).
 
Субвенція на відшкодування частини відсоткових ставок по залучених кредитах на оновлення парку автобусів та тролейбусів приймаючих міст по підготовці до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу (м.Харків) надійшла під фактично нараховані відсотки відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 року № 70 "Про затвердження Порядку та умов надання у 2013 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими для оновлення парку автобусів та тролейбусів у містах проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу" (зі змінами) в сумі 9,1 млн.грн. або 77,6% до плану (11,7 млн.грн.).
 
Неповністю надійшли кошти субвенцій: на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот – 254,0 млн.грн. або 74,9% до плану (339,0 млн.грн.) в зв’язку з непідписанням НАК "Нафтогаз України" спільних протокольних рішень по причині неузгодженості обсягів природного газу, спожитого підприємствами-постачальниками для виробництва теплової енергії, що споживається населенням упродовж опалювального періоду;
- на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах (спеціальний фонд) – 38,6 млн.грн. або 88,1% до плану (43,8 млн.грн.).
 
Доходів спеціального фонду (без урахування трансфертів) одержано 477,1 млн.грн., в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 11,6% (+49,5 млн.грн.).
 
Бюджетні кошти в області спрямовувались, в першу чергу, на захищені витрати, касові видатки по яких склали: на виплату заробітної плати – 1959,2 млн.грн.; оплату спожитих енергоносіїв та комунальних послуг області – 436,8 млн.грн.; допомоги малозабезпеченим сім’ям та сім’ям з дітьми – 771,5 млн.грн.; відшкодування нарахованих пільг, субсидій населенню та компенсації за пільговий проїзд – 303,8 млн.грн. та інші невідкладні витрати (харчування, медикаменти, господарське утримання та інші) – 1363,4 млн.грн.
 
Станом на 01.06.2013 (за попередніми даними райміськфінуправлінь) прострочена заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів, відсутня.
 
До обласного бюджету з урахуванням трансфертів з державного бюджетуу січні-травні 2013 року надійшло доходів 1998,8 млн.грн., в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 13,2% (+233,8 млн.грн.).
 
До загального фонду (без урахування трансфертів) надійшло доходів в сумі 425,8 млн.грн. або 100,7% до планових показників, затверджених обласною радою (+2,8 млн.грн.); 100,3% до планових показників МФУ (+1,2 млн.грн.) та на 6,3% більше у співставних умовах до аналогічного періоду попереднього року (+25,1 млн.грн.).
 
З них: доходів, що враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, надійшло 404,4 млн.грн.; доходів, що не враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, надійшло 21,4 млн.грн. або 116,4% до плану (+3,0 млн.грн.).
 
Доходів спеціального фонду (без урахування трансфертів) одержано 58,0 млн.грн. або 112,4% до плану (+6,4 млн.грн.).
 
 
Директор Департаменту фінансів
Харківської ОДА                                                                                            С.І. Овсянніков