Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація про виконання структурними підрозділами Харківської обласної державної адміністрації плану роботи обласної державної адміністрації за ІІ квартал 2013 року.

Обласною державною адміністрацією у ІІ кварталі 2013 року вживалися заходи щодо безумовного виконання затверджених планів роботи, завдань, визначених актами Президента України та Уряду, державними програмами щодо розвитку регіонів, реалізації повноважень, визначених Законом України «Про місцеві державні адміністрації». Всі заплановані заходи, що були передбачені планом роботи облдержадміністрації, виконані.
Протягом звітного періоду Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації був підготовлений проект Плану заходів з реалізації Угоди про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією і Харківською обласною радою та Луганською обласною державною адміністрацією і Луганською обласною радою, який підписано 21.06.2013 під час робочої поїздки делегації Харківської обласної державної адміністрації до Луганської області.
На виконання Указу Президента України від 12.03.2013 № 128/2013 «Про Національний план дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та плану організації виконання Указу Президента України від 12.03.2013 № 128/2013 «Про Національний план дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України від 20 березні 2013 року № 10728/4/1-13, протягом квітня-червня поточного року в установленому порядку та визначені терміни надавалась необхідна інформація Адміністрації Президента України, Міністерству економічного розвитку і торгівлі України та Антимонопольному Комітету України.
На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 26.12.2011 № 61013/1/1-11 до рішення Ради регіонів від 16.12.2011 № 1-1/2937, ураховуючи доручення Першого віце-прем’єр-міністра України від 16.08.2012 № 11300/802/1-12 щодо критеріїв оцінки стану впровадження реформ у регіонах, підготовлена та надана до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України інформація про хід проведення реформ у Харківській області та критерії оцінки стану впровадження реформ за IІ квартал 2013 року.
Відповідно до доручення Прем’єр-міністра України від 12.04.2013 № 13855/1/1-13 до рішення Ради регіонів від 02.04.2013 № 1-1/740 щодо проведення аналізу стану виконання Державної цільової програми підтримки соціально-економічного розвитку малих міст на 2011-2015 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29.11.2010 № 1090, надано інформацію із зазначеного питання.
На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 04.06.2013 № 1537/67/1-13, відповідно до факсограми Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 17.06.2013 № 2822-07/20852-08, надана інформація про роботу, проведену щодо оптимізації регіональних цільових програм.
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2011 № 650 «Про запровадження проведення оцінки результатів діяльності Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій» (зі змінами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 09.04.2012 № 335) та розпорядження голови обласної державної адміністрації від 21.09.2012 № 550 «Про проведення оцінки результатів діяльності районних державних адміністрацій Харківської області» підготовлено інформацію щодо рейтингової оцінки районів Харківської області за рівнем соціально-економічного розвитку за I квартал 2013 року.
Підготовлено перелік соціально-економічних та інших проблем Харківської області, які потребують вирішення на державному рівні, для розгляду на робочій зустрічі 19.06.2013 голови Харківської обласної державної адміністрації з народними депутатами України, обраними в одномандатних мажоритарних виборчих округах.
Забезпечено проведення 57 заходів міжнародного характеру. До Харківської області було здійснено 12 візитів керівників дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, а також іноземних офіційних та ділових делегацій з 9 країн світу (Республіка Білорусь, Швейцарська Конфедерація, Республіка Польща, Королівство Бельгії, Королівство Нідерланди, Республіка Угорщина, Республіка В’єтнам, Сполучені Штати Америки, Держава Ізраїль).
Згідно з планом роботи проведено засідання обласної комісії з питань обстеження спеціалізованих або спеціалізованих металургійних переробних підприємств, що здійснюють заготівлю, переробку, металургійну переробку металобрухту кольорових і чорних металів, щодо виконання Ліцензійних умов суб’єктами господарювання, які здійснюють операції з металобрухтом, з урахуванням інформації контролюючих органів.
Департаментом фінансів Харківської обласної державної адміністрації підготовлені матеріали на засідання колегії обласної державної адміністрації з питання «Про підсумки виконання бюджету області за 2012 рік та завдання на 2013 рік». За результатами засідання колегії видано розпорядження голови обласної державної адміністрації від 29.04.2013 № 167 «Про підсумки виконання бюджету області за 2012 рік та завдання на 2013 рік».
Проводився щоденний моніторинг надходження доходів до обласного бюджету та контролювалося фінансування видатків. Відповідно до ст. 78 Бюджетного кодексу України та на підставі ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» протягом ІІ кварталу вносились зміни до обласного бюджету на 2013 рік.
Щомісяця до Адміністрації Президента України та Міністерства фінансів України надавалася інформація про стан справ з виплати заробітної плати та соціальних виплат.
Станом на 01.07.2013 прострочена заборгованість з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області відсутня.
Департамент фінансів Харківської обласної державної адміністрації проводив щомісячний моніторинг виконання місцевих бюджетів області та надання області з державного бюджету відповідних дотацій та субвенцій, проводився щомісячний моніторинг стану розрахункової дисципліни в обласному бюджеті та в цілому по області.
Проведені комплексні ревізії місцевих бюджетів у Балаклійському та Борівському районах, матеріали яких розглянуті на колегії Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.
Департаментом інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації здійснювався щомісячний моніторинг та аналіз підсумків роботи промисловості, визначалися завдання подальшого розвитку.
Здійснювався моніторинг та аналіз інвестиційно-інноваційної діяльності промислових підприємств та установ галузевої науки. В рамках реалізації Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року відповідно до рішення Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Харківській обласній державній адміністрації та з метою підвищення конкурентоспроможності і зростання економіки регіону в області створено та функціонує транспортно-логістичний кластер.
Учасниками кластеру є органи державної влади та місцевого самоврядування, підприємства-надавачі та замовники послуг сфери авіаційного, автомобільного та залізничного транспорту, вищі навчальні заклади, інші зацікавлені організації області.
З метою стабілізації ситуації на ДП «Завод ім. В.О. Малишева» 29 травня 2013 року проведено засідання спільної робочої групи ДК «Укроборонпром» та Харківської обласної державної адміністрації щодо стабілізації фінансово-економічного стану підприємства, а 14.06.2013 проведено нараду щодо складання плану реструктуризації підприємства.
Щомісяця проводився моніторинг добового обсягу виробництва та оптово-відпускних цін на хліб та хлібобулочні вироби, що користуються найвищим споживчим попитом у регіоні, потреби та забезпеченості підприємств сировиною.
Здійснювалися постійні обстеження пасажиропотоків на маршрутах Харківської області з метою визначення необхідної кількості автобусів на кожному з них та повного задоволення потреб населення у перевезеннях.
Крім того, організовувались перевірки автотранспортних підприємств усіх форм власності та підприємців, які здійснюють пасажирські перевезення, на відповідність вимогам Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту та обґрунтованості тарифів, що ними застосовуються.
Департамент інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації всебічно сприяє розвитку співробітництва між підприємствами та іншими країнами шляхом залучення провідних промислових підприємств до участі у виставково-ярмаркових заходах, форумах, круглих столах, в ході яких обговорюються пропозиції розширення та вирішення проблемних питань двостороннього співробітництва.
Так, з провідними промисловими підприємствами та науковими установами була опрацьована інформація щодо міжнародних виставкових заходів, які будуть проводитися в Республіці Молдова протягом 2013 року, міжнародних виставкових заходів у Республіці Білорусь, проведення 40-ї щорічної Багдадської міжнародної виставки-ярмарку тощо.
Одним з пріоритетних напрямів роботи управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації є робота з підвищення рівня газифікації населених пунктів області. Розроблений проект Угоди про співробітництво у розвитку нафтогазового комплексу та соціальної інфраструктури населених пунктів Харківської області на 2013 рік із переліком об’єктів, будівництво яких передбачається здійснити за рахунок коштів підприємств НАК «Нафтогаз України», на загальну суму 50,0 млн. грн. Через проведення реорганізації Компанії на теперішній час Угоду не укладено. Єдиним джерелом фінансування заходів з підвищення рівня газифікації області є реалізація розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.08.2009 № 1001-р «Про добудову підвідних газопроводів» (із змінами).
Іншим пріоритетним напрямом роботи є питання підвищення енергоефективності використання енергоресурсів в області. Підсумки реалізації Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів по Харківській області на 2010-2014 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 червня 2010 року № 1707-V (зі змінами), розглянуто на засіданні сесії обласної ради у квітні 2013 року.
З метою стимулювання населення області до впровадження енергоощадних заходів, а також заходів з оснащення будівель опаленням розроблено проект Програми пільгового кредитування фізичних осіб з метою поліпшення житлових умов населення Харківської області на 2013-2020 роки, який проходить узгодження у відповідних підрозділах обласної державної адміністрації.
Проводився постійний моніторинг стану розрахунків за спожиті енергоносії та вживаються заходи щодо їх покращення. Протягом ІІ кварталу зазначене питання розглядалося на селекторних нарадах під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації, на засіданнях обласної комісії з контролю за розрахунками за спожиті енергоносії, а також на обласних селекторних нарадах.
Рівень розрахунків споживачів області за спожитий природний газ з НАК «Нафтогаз України» становить 57,8 %. Розрахунки споживачів області з ПАТ «Харківгаз» та ПАТ «Харківміськгаз» склали 117,6 %, в т.ч. населення – 119,4 %, держбюджет – 102,3 %, місцеві бюджети – 102,6 %.
Ще одним важливим напрямом роботи є моніторинг роботи підприємств паливно-енергетичного комплексу в осінньо-зимовому періоді. Підприємства виконують необхідні заходи відповідно до затверджених графіків роботи.
З метою забезпечення сталого енергопостачання в області проводиться робота з переведення безхазяйних енергетичних об’єктів на баланс АК «Харківобленерго» або інших спеціалізованих підприємств. Організовано роботу обласної робочої групи та відповідних районних робочих груп, питання також розглянуто на селекторній нараді обласної державної адміністрації, що проходила у квітні поточного року.
Проводився моніторинг роботи газопостачальних підприємств щодо підвищення надійності розподільних систем газопостачання: ПАТ «Харківміськгаз» з початку року обстежено 124,33 км газопроводів, виведено із аварійно-небезпечного стану 1,1 км, відремонтовано 0,2 км газових мереж, проведено поточний ремонт 652 ГРП.
Департаментом житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації готувались матеріали на щотижневі селекторні наради, які проводилися під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації, з питань підготовки до опалювального сезону, розрахунків споживачів за надані житлово-комунальні послуги, розрахунків підприємств житлово-комунального господарства за спожиті енергоносії, приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до рівня економічно обґрунтованих витрат.
В рамках реалізації Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки в області триває робота зі створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). За попередніми даними станом на 01.07.2013 в області зареєстровано 679 ОСББ, з них 362 – в районах і містах області, 317 – в м. Харкові. До складу ОСББ увійшли 1055 багатоквартирних житлових будинків. Всього з початку року було створено 30 ОСББ у 99 житлових будинках.
Проведено 7 засідань експертної комісії з розгляду документів суб’єктів господарювання щодо видачі ліцензій на централізоване водопостачання, а також засідання експертної комісії з розгляду документів суб’єктів господарювання щодо видачі ліцензій на виробництво теплової енергії.
Здійснювався моніторинг стану впровадження економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги. З 19-ти теплопостачальних підприємств області на 7-ми діють економічно обґрунтовані тарифи, по 12-ти – постановами НКРКП затверджені тарифи для бюджетних та інших споживачів.
З 43-х підприємств, що надають послуги з водопостачання та водовідведення, нові тарифи встановлені на 16-ти підприємствах повністю, на 8-ми частково, по 1-му – тарифи встановлені постановою НКРКП, по 6-ти – на розгляді органів місцевого самоврядування, 3 – готують розрахунки нових тарифів, 9 – в найближчий термін не переглядатимуться.
З 56-ти підприємств, які надають послуги з утримання житла, економічно обґрунтовані тарифи діють на 26-ти підприємствах.
В рамках проведення в області акції з благоустрою «За чисте довкілля», яка проходила з 21 березня по 10 травня 2013 року у відповідності до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 20.02.2013 № 55 «Про проведення в Харківській області щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та дня благоустрою, а також розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.03.2010 № 777-р, згідно з даними районних державних адміністрацій, виконавчими комітетами міських рад міст обласного значення виконано наступне:
- ліквідовано понад 1,7 тис. стихійних звалищ;
- зібрано і вивезено 35,51 тис. м3 побутових відходів;
- приведено до належного санітарного стану території 117 парків та 402 сквери;
- висаджено 75,2 тис. од. дерев та кущів, 16,54 тис. м² газонів та 23,1 тис. м² квітників.
В агропромисловому комплексі області продовжувалася реалізація заходів із впровадження інтенсивних методів господарювання, створення сприятливих умов для стабільного і динамічного розвитку підприємств агропромислового комплексу, підвищення рівня їх конкурентоспроможності, залучення інвестицій в сільське господарство.
Департаментом містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації у ІI кварталі 2013 року проводилася робота із забезпечення реалізації державної політики у сфері містобудування та архітектури на території Харківської області, вирішення нагальних питань, а саме:
- проводилося відстеження ситуації із вводу в експлуатацію житлових будинків, запланованих до введення у 2013 році;
- проводилися координаційні наради з питань введення в експлуатацію багатоповерхових житлових будинків за участю Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області та забудовників;
- проведено робочу нараду за участю Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області з питань реалізації положень наказу Мінрегіону України від 19.03.2013 № 95 щодо спрощеного порядку введення житла в експлуатацію.
Постійно протягом IІ кварталу 2013 року з органами місцевого самоврядування велася робота з питань розроблення та оновлення містобудівної документації – схем районного планування, схем планування території сільських, селищних рад, генеральних планів населених пунктів.
Відповідно до доручення Мінрегіону України проведена робота з актуалізації містобудівної документації, а саме схем районного планування, генеральних планів населених пунктів. Наявна містобудівна документація на регіональному та місцевому рівнях актуалізована на 100 %.
Відбулося 1 засідання архітектурно-містобудівної ради, на якій було розглянуто 5 проектів містобудівної документації. Проведено 8 робочих нарад за участю керівництва органів місцевого самоврядування з питань актуалізації містобудівної документації та визначення основних положень державних вимог.
У сфері охорони здоров’я вживалися заходи щодо покращення медичного обслуговування населення та матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я області.
10 квітня організовано та проведено День головного лікаря за участю керівників лікувально-профілактичних закладів м. Харкова та Харківської області, на якому розглянуті питання щодо реалізації пілотного проекту стосовно запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою та ходу виконання Загальнодержавної цільової програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки.
24 квітня з приводу річниці реалізації під Патронатом Президента України Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», результатів діяльності створеного регіонального перинатального центру ІІІ рівня у складі комунального закладу охорони здоров’я «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», у форматі розширеного Дня головного лікаря відбулась зустріч голови обласної державної адміністрації, заступника голови обласної державної адміністрації І.М. Шурми, керівництва обласної ради з медичною громадськістю області, працівниками перинатального центру.
Вжиті у ході реалізації проекту заходи, а також попередні власні напрацювання медичної сфери регіону дозволили створити основи цілісної системи надання медичної допомоги ІІІ рівня матері і дитині з урахуванням можливостей, кадрового та матеріально-технічного потенціалу установ різних рівнів підпорядкування і бюджету. Також розглянуті питання про хід впровадження соціальних ініціатив Президента України у контексті реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, а також покращення медичного забезпечення ветеранів війни.
Проведено урочисті та просвітницькі заходи (лекції, бесіди, виготовлення та розповсюдження просвітницьких матеріалів) з нагоди Всесвітнього дня донора крові, Міжнародного дня захисту дітей, Дня медичного працівника, Дня меланоми, Дня матері, Всесвітнього дня медичної сестри, Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, Всесвітнього дня боротьби проти малярії, Всесвітнього дня здоров’я тощо.
У сфері культури протягом ІІ кварталу 2013 року відбувся ряд виставок, презентацій та інших урочистих заходів.
З метою гідного вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка, увічнення його творчої спадщини та підготовки до відзначення у 2014 році
200-річчя від дня народження Великого Кобзаря в Харківській області розпочалась низка тематичних заходів, присвячених великому митцю.
Було організовано та проведено покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку за участю керівництва Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради та Харківської міської ради, представників дипломатичного корпусу, акредитованого в м. Харкові, релігійних громад, об’єднань громадян, учнівської, студентської молоді та громадськості.
20 червня 2013 року на черговому засіданні консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Департаменті культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації розглянуто питання про внесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України 27 об’єктів культурної спадщини, за наслідками засідання підготовлені відповідні пакети документів і направлені до Міністерства культури України.
Постійна увага приділялася вирішенню питань соціальної політики.
Департаментом соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації за звітний період проведено:
- 7 експертиз якості проведення атестації робочих місць за умовами праці на їх відповідність постанові Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 № 442 «Про порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці» та правильності застосування Списків пільгового пенсійного забезпечення на підприємствах області згідно зі ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення»;
- комплексний аудит в територіальному центрі соціального обслуговування населення Харківської районної державної адміністрації та КУ Вовчанський спеціальний будинок-інтернат.
Підтримувався в актуальному стані Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги. Станом на 01.07.2013 в реєстрі на обліку перебуває 721,4 тис. осіб. З початку року пільги з оплати житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу, на послуги зв’язку та інші пільги, в тому числі пільговий проїзд, профінансовано на суму 200,7 млн. грн.
Проводилася робота щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням ветеранів війни, інвалідів, а також осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Пріоритетним завданням Служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації залишалося реалізація державної політики з питань соціального захисту дітей, у тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Протягом звітного періоду службами у справах дітей районних державних адміністрацій, міських рад міст обласного значення було проведено 90 засідань координаційних рад, на яких були розглянуті питання навчання та працевлаштування, профілактики безпритульності та бездоглядності, злочинності, захисту прав та інтересів дітей.
Проведено 1048 профілактичних рейдів «Діти вулиці». Під час проведення профілактичних заходів було виявлено 403 дитини, які опинилась в умовах вулиці, залишилась без належного догляду з боку батьків.
Із загальної кількості виявлених дітей 107 дитини було вилучено та 296 – попереджено. Зокрема, діти вилучалися з вулиці (62 дитини), з сім’ї (31 дитина), з комп’ютерних клубів (9 дітей) та дві дитини були знайдені.
Одним з основних напрямків роботи служб у справах дітей є посилення роботи з сім’ями, що перебувають у складних життєвих обставинах, в яких виховуються діти, та які залишаються основними витоками злочинних проявів, джерелом бездоглядності і безпритульності.
На обліку служб у справах дітей станом на 01.07.2013 перебуває 1655 дітей із 884 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Проведено 2006 обстежень сімей, тобто відвідана кожна сім’я.
За підсумками проведення рейдів надана допомога вказаним сім’ям у вирішенні соціально-побутових проблем. Адресна допомога надана 1912 дітям (речова – 524, матеріальна – 95, консультативна – 1293). Під соціальний супровід взято 653 сім’ї.
Одним із пріоритетних напрямків роботи служб у справах дітей є соціальний захист дітей, особливо тих із них, що залишилися без піклування батьків.
У зв’язку з проведенням оздоровчої кампанії посилена робота щодо запобігання дитячої бездоглядності та профілактики правопорушень: встановлено постійний контроль за умовами утримання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, забезпечено їх соціальний супровід, здійснено додаткові заходи щодо оперативного виявлення та вилучення з громадських місць та об’єктів транспорту бездоглядних дітей та дітей, які зазнали фізичного та іншого насильства з боку дорослих, дітей, які бродяжать і жебракують, а також забезпечено їх влаштування, соціальний захист та створення інформаційного банку на таких дітей з метою визначення місця їх перебування під час літніх канікул.
Станом на 01.07.2013 в області функціонує 72 дитячих будинків сімейного типу (на вихованні перебуває 463 дитини) та 317 прийомних сімей (на вихованні перебуває 550 дітей). Протягом І півріччя 2013 року в області створено 11 дитячих будинків сімейного типу та 13 прийомних сімей, влаштовано на виховання 77 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (прогнозовані показники влаштування на 2013 рік – 78 дітей). Усього у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу виховується 1013 дітей.
Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації опрацьована і направлена до Міністерства освіти і науки України узагальнена по Харківському вузівському центру інформація з пропозиціями вищих навчальних закладів щодо квот прийому сільської молоді, безкоштовному навчанню громадян прикордонних областей Російської Федерації на І курс навчання у 2013/2014 навчальному році за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» до вищих навчальних закладів Харківської області за напрямами підготовки.
На виконання Комплексної програми розвитку гуманітарної сфери
на 2009-2013 рр., затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 03 лютого 2009 року № 1103-V та розпорядження голови обласної державної адміністрації від 24 липня 2000 року № 703, у березні 2013 року розпочався обласний конкурс на здобуття обласних стипендій в галузі науки, за підсумками якого у травні поточного року під час проведення фестивалю науки відбулося вручення дипломів обласним стипендіатам.
05 квітня 2013 року з робочим візитом у Харківській області перебував Віце-прем’єр міністр України Костянтин Грищенко. У рамках візиту відвідано Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, де відбулася нарада
з питань підготовки IT-спеціалістів, у якій узяли участь голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко, перший заступник Міністра освіти і науки України Євген Суліма, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, представники та керівники IT-компаній.
31 травня 2013 року в загальноосвітніх навчальних закладах Харківської області відбулися випускні вечори для 16959 випускників 11-х класів. Усього 1147 учнів одинадцятих класів нагороджені медалями: золотими – 924,
срібними – 223.
18 червня 2013 року відбулася Всеукраїнська селекторна нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула з керівниками регіонів щодо питань виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» з питань: виконання соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти, впровадження в регіонах системи електронної реєстрації дітей для подальшого влаштування їх до дошкільних навчальних закладів; підготовки загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року та їх роботи в осінньо-зимовий період. У селекторній нараді взяли участь Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорій Семчук, заступник голови Фонду державного майна України Ігор Хотей.
Протягом кварталу здійснено:
- державну атестацію 5 навчальних закладів;
- перевірку дотримання ліцензійних умов у 12 приватних навчальних закладах;
- вивчення питання щодо організації роботи з обдарованими і талановитими учнями у 5 районах (містах) області;
- вивчення питання щодо стану контрольно-аналітичної діяльності у 5 районах (містах) області;
- вивчення питання щодо організації з охоплення навчанням дітей у 5 районах (містах) області;
- комплексне вивчення стану роботи відділу освіти Близнюківської районної державної адміністрації, управління освіти Адміністрації Київського району Харківської міської ради з питань реалізації державної політики у сфері дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти;
- комплексне вивчення стану навчально-виробничого процесу, виховної та методичної роботи у Куп’янському професійному ліцеї.
Найбільш значущими стали такі події:
- фестиваль патріотичної пісні, присвячений 70-й річниці визволення Харківщини від німецько-фашистських загарбників;
- перший Міжнародний форум «Jedlight 2013» (15-16 травня);
- фестиваль науки (17 травня);
- регіональна нарада-семінар (Харківська, Полтавська, Сумська області) з питань підготовки до організованого проведення вступної кампанії за участю представників Міністерства освіти і науки України на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (28 травня);
- свято «Останній дзвоник» (31 травня);
- урочистості з нагоди випуску студентів вищих навчальних закладів
2012/2013 навчального року (червень);
- VII Міжнародна науково-практична конференція «Наука і соціальні проблеми суспільства: трансформація цінностей» (Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, 07 червня).
Зважаючи на те, що майже 30 % населення у Харківському регіоні складає саме молодь, питання реалізації молодіжної політики є одним із пріоритетів діяльності обласної державної адміністрації.
З метою сприяння інтелектуальному самовдосконаленню та творчому розвитку особистості, утвердження патріотизму, духовності та моральності в молодіжному середовищі проводиться робота щодо збереження існуючих закладів культурного спрямування. Всього в Харківській області функціонує 238 установ культурно-просвітницького спрямування та патріотичного виховання (центрів, клубів, об’єднань). Також, в області функціонує 21 клуб військово-патріотичного виховання.
В Харківській області дітям та молоді пропонується широкі можливості щодо користування спортивними спорудами (стадіонами, спортивними комплексами, спортивними залами тощо) – 6137 об’єктів та 97 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також 99 підліткових спортивних клубів, функціонує 102 позашкільні навчальні заклади, діє 11 типів позашкільних навчальних закладів.
З метою реалізації державної молодіжної політики в області комунальною установою «Харківський обласний центр молоді» спільно з молодіжними громадськими організаціями проводилася робота з організації активного змістовно-тематичного дозвілля дітей та підлітків, насамперед пільгових категорій, що мешкають у містах та сільських районах області, залучення їх до творчої діяльності молоді, підтримки творчо обдарованих дітей, підлітків та молоді.
Окрім цього, Харківщина завжди славилася талановитою молоддю. У поточному році четверо харків’ян отримали грант Президента України для обдарованої молоді.
У рамках відзначення 68-ї річниця Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років протягом року в районах, містах обласного значення та м. Харкові за участю учнівської та студентської молоді, представників молодіжних громадських організацій було проведено роботу щодо впорядкування місць поховань радянських воїнів, братських могил захисників Вітчизни, проведено ремонти пам’ятників, обелісків, роботи з благоустрою прилеглої території.
З метою популяризації здорового способу життя, в області ведеться системна робота, яка спрямована, насамперед, на формування стійкого світогляду серед дітей, підлітків та молоді на несприятливе ставлення до наркоманії, алкоголізму та тютюнопаління, як явища, усвідомлення і відповідального відношення кожного громадянина до свого здоров’я, як до найбільшої цінності, починаючи з дитячого та підліткового віку.
З метою реалізації державної сімейної політики в Харківській області, підтримки різних категорій сімей прийнято та діє розпорядження голови обласної державної адміністрації від 06.04.2009 № 193 «Про затвердження обласних заходів із підтримки сімей Харківської області на 2009-2013 роки».
Рішенням VI сесії Харківської обласної ради VI скликання від 16.06.2011 № 176-VI затверджено обласну Програму підтримки сім’ї на 2012-2016 роки.
На території Харківської області зареєстровано понад 265,1 тис. сімей з неповнолітніми дітьми, з них: 9376 багатодітних сімей, в яких виховується 30997 дітей, у т.ч. 47 з трійнями.
На виконання Законів України «Про попередження насильства в сім’ї», «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 06.04.2009 № 192 «Про затвердження обласних заходів щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, попередження насильства в сім’ї на 2009-2013 роки», обласної комплексної Програми розвитку гуманітарної сфери, затвердженої рішенням XXXVIII сесії Харківської обласної ради V скликання від 03.02.2009 № 1103-V в Харківській області протягом звітного періоду проводилась системна робота щодо реалізації державної політики у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, попередження насильства в сім’ї та створено відповідний механізм.
В області активно працює відділ «Гендерний ресурсний центр» комунальної установи «Харківський обласний центр молоді», заснований в 2007 році Меморандумом про партнерство Програми розвитку ООН в Україні, Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською обласною радою.
За підсумками IІ кварталу Харківським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» згідно з календарним планом спортивно-масових заходів на 2013 рік було проведено 10 спортивно-масових заходів, в яких прийняло участь 1238 осіб.
Станом на 01.07.2013 центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» відкрито у 32 районах і містах Харківської області, з яких 14 функціонують у повному обсязі.
В області працює 94 дитячо-юнацьких спортивних школи, у тому числі 6 спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву, 2 училища фізичної культури, 2 школи вищої спортивної майстерності, ліцей-інтернат спортивного профілю та центр олімпійської підготовки.
У спортивних школах області розвиваються 40 олімпійських видів спорту (у тому числі 5 зимових), 16 з яких затверджено пріоритетними.
У 460 відділеннях з видів спорту спортивних шкіл до систематичних занять з обраного виду спорту залучено більше 48 тис. дітей та підлітків, що становить близько 17 % від загальної кількості молоді віком 6-18 років. Навчально-тренувальний процес у спортивних школах здійснюють 1,6 тис. тренерів-викладачів, з яких близько 57 % штатні працівників.
Підготовка провідних спортсменів області відбувається на 8 спортивних базах олімпійської і паралімпійської підготовки, затверджених постановою Кабінету Міністрів України. Усі бази утримуються в належному стані, працюють відповідно до планів міжнародних та Всеукраїнських змагань, здійснюють навчально-тренувальний процес з підготовки спортсменів на належному рівні.
Присвоєно почесні спортивні звання «Заслужений тренер України» –
2 тренерам, «Заслужений майстер спорту України» – 1 спортсмену, «Майстер спорту України міжнародного класу» – 7 спортсменам, «Майстер спорту України» – 64 спортсменам.
Комунальною установою «Харківський обласний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» проведено 7 чемпіонатів області серед спортсменів. Також були проведені спортивно-масові заходи серед спортсменів-інвалідів до Дня захисника Вітчизни, виводу військ з Афганістану, до Дня матері. Проведено легкоатлетичний пробіг серед спортсменів-інвалідів всіх нозологій, Ігри Патріотів глухих, змагання з багатоборства, матчева зустріч з футболу.
Спортсмени-інваліди області прийняли участь у 18-ти чемпіонатах України, 3-х Кубках України, 3-х Всеукраїнських змаганнях, 7 міжнародних змаганнях, чемпіонатах та Кубках Світу з видів спорту.
Всього на чемпіонатах та Кубка України харківськими спортсменами-інвалідами здобуто 70 медалей, на міжнародних змаганнях, чемпіонатах та Кубках Світу 23 медалі.
В політичній сфері зусилля обласної державної адміністрації спрямовані на консолідацію політичних партій, суспільних рухів, на всебічний розвиток регіону, зміцнення демократії та протидію будь-яким спробам посіяти ворожнечу між людьми з політичних, релігійних, національних або інших ознак.
04 квітня 2013 року керуючий Ізюмською єпархією Української Православної Церкви архієпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей нагородив голову обласної державної адміністрації орденом Антонія і Феодосія Києво-Печерських І ступеню за розвиток молодої Ізюмської єпархії, а саме за реконструкцію Ізюмського єпархіального управління в м. Ізюм.
07.05.2013 голова обласної державної адміністрації відвідав святкову літургію у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі Харківської єпархії та привітав духовенство та віруючих зі святом Благовіщення.
05 травня поточного року голова Харківської обласної державної адміністрації зустрів Благодатний вогонь, передав його представникам районних державних адміністрацій до доставив його до Свято-Благовіщенського кафедрального собору Харківської єпархії Української Православної Церкви, де привітав духовенство та віруючих зі світлим святом Пасхи.
01-02 червня 2013 року у м. Харкові відбулися урочисті події, присвячені відзначенню 1025-річчя хрещення Київської Русі. 01 червня у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка відбулася урочиста Академія, організована Харківською єпархією Української Православної Церкви. В урочистій Академії взяв участь Митрополит Київський і всієї України Володимир, Предстоятель Української Православної Церкви. Голова обласної державної адміністрації та голова Харківської обласної ради вручили Почесну грамоту Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради за вагомий внесок у розвиток духовного потенціалу мешканців Харківської області, гармонізацію міжконфесійних відносин та з нагоди відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі і 20-річчя прославлення Новомучеників та сповідників Слобожанських.
Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київської і всієї України Володимир вручив голові Харківської обласної державної адміністрації орден Української Православної Церкви святого апостола Іоанна Богослова I ступеня, голові Харківської обласної ради та Харківському міському голові – ордени Української Православної Церкви святого апостола Андрія Первозванного.
02 червня 2013 року у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі Харківської єпархії Української Православної Церкви Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Володимир та керуючий Харківською єпархією Української Православної Церкви відправили святкову літургію з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі та 20-річчя прославлення Новомучеників та сповідників Слобожанських.
Святкову літургію відвідали голова Харківської обласної державної адміністрації, голова Харківської обласної ради, заступник голови обласної державної адміністрації Є.Є. Савін, Генеральний консул Російської Федерації у Харкові Сергій Семенов.
Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації розроблений проект розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про затвердження Плану організаційних і практичних заходів щодо запобігання нещасним випадкам з людьми на водних об’єктах області».
В період з 09 по 18 квітня 2013 року обласною комісією у складі фахівців Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства була проведена перевірка стану готовності місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, управлінь, організацій, установ та підприємств до протипожежного захисту лісів та готовності до реагування у випадку виникнення великих пожеж в екосистемах області у весняно-літній період 2013 року.
Перевірено 7 районних державних адміністрацій, 7 лісових господарств та 2 лісокористувача. За результатами перевірки підготовлена доповідь на засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Протягом кварталу проводився моніторинг накопичення, зберігання та використання місцевих та об’єктових матеріальних резервів.
В період з 24 травня по 05 червня 2013 року обласною та районними, міськими комісіями проведені перевірки проведення місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування організаційних та практичних заходів із запобігання нещасним випадкам з людьми на водних об’єктах області. За результатами перевірки підготовлена доповідь на засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Проведені командно-штабні тренування евакоорганів з питань евакуації населення при виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних з аваріями на арсеналах, складах боєприпасів та інших об’єктах військового призначення:
- 17.04.2013 - м. Балаклія (в/ч А 1352);
- 24.04.2013 - м. Чугуїв (в/ч А 0105);
- 24.04.2013 - Чугуївський район (в/ч А 2467);
- 29.05.2013 - Шевченківський район (в/ч А 2136).
У навчанні взяли участь керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, начальники обласних служб цивільного захисту, голови евакуаційних комісій районних державних адміністрацій і міських рад міст обласного значення, керівники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області та ДП «Південна залізниця».
За підсумками командно-штабного навчання були надані методичні рекомендації щодо підвищення рівня готовності органів влади, місцевого самоврядування та аварійно-рятувальних служб до дій за призначенням.
Обласною державною адміністрацією проводиться робота щодо забезпечення законності, прав, свобод та інтересів громадян.
Протягом звітного періоду підготовлена інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики правопорушень у Харківській області на 2011-2015 роки, яка надіслана до Харківської обласної ради.
30 травня 2013 року організовано проведення засідання регіонального Координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час підготовки і відзначення в Харківській області 1025-річчя хрещення Київської Русі.
Розроблено регіональну Програму запобігання і протидії корупції в Харківській області на 2013-2015 роки, з урахуванням вітчизняного та міжнародного досвіду, відповідно до плану заходів щодо впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», яка затверджена рішенням сесії обласної ради від 25.04.2013 № 686-VІ.
Юридичним департаментом Харківської обласної державної адміністрації взято участь у розробленні та здійсненні правової експертизи
7 проектів актів обласної державної адміністрації нормативно-правового характеру.
Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 22.03.2013 № 102 «Про організацію контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування області делегованих повноважень органів виконавчої влади» протягом ІІ кварталу 2013 року проведено перевірку на відповідність чинному законодавству України 276 рішень виконавчих органів міських рад міст обласного значення, прийнятих у квітні – червні поточного року.
Юридичним департаментом Харківської обласної державної адміністрації протягом звітного періоду систематично надавалася правова допомога районним державним адміністраціям, здійснено перевірку розпоряджень голів районних державних адміністрацій на відповідність їх чинному законодавству. 29 травня 2013 року проведено семінар-нараду «Актуальні питання застосування земельного законодавства у діяльності районних державних адміністрацій».
У ІІ кварталі поточного року Управлінням з питань взаємодії з митними органами, прикордонною службою, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації опрацьовано проект Регіональної програми «Облаштування та реконструкція українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області» на період до 2015 року.
Управлінням забезпечення доступу до публічної інформації Харківської обласної державної адміністрації здійснювались заходи щодо забезпечення виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», Указу Президента України від 05.05.2011 № 547/2011 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 № 583 «Питання виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» в Секретаріаті Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органах виконавчої влади», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 12.05.2011 № 246 «Про організацію виконання Указу Президента України від 05.05.2011 № 547/2011».
Забезпечено оприлюднення інформації, зазначеної у статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації». Своєчасно та оперативно розміщувалися на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації проекти розпоряджень, що підлягають обговоренню, та проекти рішень обласної ради, що вносяться на розгляд головою обласної державної адміністрації.
Протягом звітного періоду на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації оприлюднено 369 документів, 102 розпорядження голови обласної державної адміністрації з основної діяльності, 65 розпоряджень з кадрової роботи та 5 розпоряджень нормативно-правового характеру.
Протягом кварталу відповідальні особи за доступ до публічної інформації в структурних підрозділах обласної державної адміністрації та районних державних адміністраціях отримували роз’яснення та консультації з проблемних питань як особисто, так і в телефонному режимі.
Протягом кварталу з метою надання практичної допомоги запитувачам публічної інформації проведено анкетування відповідальних осіб районних державних адміністрацій області з питань забезпечення доступу до публічної інформації. Метою анкетування було виявлення та узагальнення проблем, які виникають в поточній роботі, для подальшого їх використання при розробці посібника, в якому будуть надані необхідні роз’яснення.
Державним архівом Харківської області 12 квітня поточного року проведено семінар із підвищення кваліфікації для працівників діловодних служб установ, підприємств та організацій – джерел комплектування Державного архіву. У його роботі взяла участь 21 особа з 18 підприємств, установ та організацій.
З 15 по 23 квітня 2013 року тривав семінар із підвищення кваліфікації працівників діловодних, архівних та експертних служб підприємств, установ і організацій.
26 квітня 2013 року відбувався семінар з обміну досвідом та підвищення кваліфікації працівників місцевих державних архівних установ та трудових архівів Харківської області, 31 травня 2013 року – семінар з підвищення кваліфікації для працівників архівних відділів районних державних адміністрацій та міських рад міст обласного значення з питань організації роботи архівних відділів районних державних адміністрацій та міських рад Харківської області.
Відбулося 3 засідання експертно-перевірної комісії Державного архіву (24 квітня, 22 травня, 26 червня 2013 року), 2 розширених засідання колегії (26 квітня, 14 червня 2013 року) та 2 засідання Науково-методичної ради (07 травня, 21 червня 2013 року).
Підготовлено та відкрито 3 виставки архівних документів, з яких 2 – оприлюднено у режимі оn-line (виставка архівних документів «Великій Перемозі присвячується» (до 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.) та «Репресовані письменники (до Дня пам’яті жертв політичних репресій в Україні) й виставка друкованих і періодичних видань «Конституція – Основний Закон України» (до 17-ї річниці Конституції України).
21 червня 2013 року в Державному архіві відбулася читацька конференція «Харківщина у період окупації (1941-1943 рр.)», в якій взяли участь викладачі та студенти вищих навчальних закладів м. Харкова, представники Харківської обласної редакції «Книга Пам’яті України», «Харківського музею Холокоста», Харківського історичного музею, співробітники Державного архіву тощо.
Департаментом масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації забезпечено чітку систему всебічного, об’єктивного і вчасного інформування жителів Харківщини про діяльність органів виконавчої влади відповідно до планів заходів обласної державної адміністрації.
Забезпечено розміщення на офіційному сайті обласної державної адміністрації тез виступів, коментарів, доручень Президента України та Прем’єр-міністра України на актуальні теми.
Організовано висвітлення діяльності голови обласної державної адміністрації, який дав 1 прес-конференцію в режимі он-лайн в ІА «Укрінформ» (її відеоверсія транслювалася в ефірі ХОД ТРК і 7 каналу),
1 прес-конференцію у прямому ефірі на каналі ХОД ТРК, 6 брифінгів, взяв участь у 6 радіоефірах, 19 регіональних та українських телеефірах, зокрема, в програмі «Час влади» на каналі ХОД ТРК, прямому ефірі ток-шоу «Свобода слова» на каналі ICTV. Відбулися 2 зустрічі керівника області з журналістами у форматі «Чай з губернатором». Відеоверсія зустрічі транслювалася на каналі ХОД ТРК, 7 каналі, в ефірі 6 районних ТРК. Керівник області дав інтерв’ю журналу «Експерт», Першому російському телеканалу, НСН «Харьковские известия», взяв участь у прямій лінії з читачами газети «Слобідський край».
У червні організовано медіа-проект «Відкрита влада». Протягом
03-12 червня в рамках Днів відкритості організовано:
- 7 прес-конференцій та брифінгів, у тому числі спільний брифінг заступників голови обласної державної адміністрації;
- 7 прес-турів;
- пряма лінія з участю голови обласної державної адміністрації в газеті «Слобідський край»;
- ефір програми «Від влади до громади» на обласному радіо з участю голови обласної державної адміністрації;
- інтернет-конференція у соціальній мережі Facebook першого заступника голови обласної державної адміністрації Дулуба В.Г.;
- 27 прямих ліній з участю голів районних державних адміністрацій у районних газетах;
- 6 телеефірів на каналах районних ТРК з участю керівництва районних державних адміністрацій;
- 27 радіоефірів з участю керівництва районних державних адміністрацій;
- дводенний скайп-марафон з участю керівників 20 районних державних адміністрацій;
- семінар для працівників Інтернет-видань області «Новітні мас-медіа. Захист прав журналістів» з участю медіа-експерта Проценко Діани;
- майстер-клас з операторської майстерності для електронних засобів масової інформації області з участю оператора-постановника Національної телекомпанії України, заслуженого працівника культури України Таргонського Володимира;
- семінар для керівників районних друкованих та електронних комунальних засобів масової інформації;
- кущовий семінар для керівників редакцій комунальних районних газет Дергачівського, Золочівського, Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів на базі районної газети «Вісті Дергачівщини».
На високому рівні організовано V Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень». Понад 60 вітчизняних та закордонних засобів масової інформації висвітлювали 19 заходів Фестивалю. Зокрема, фотовиставку «Миттєвості «Харьковской сирени», урочисту церемонію відкриття і закриття кінофестивалю, творчий вечір французької кінозірки Мішель Мерсьє, презентацію книги Мілен Демонжо, зняття відбитків долонь почесних гостей кінофестивалю, відкриття 3 меморіальних дощок, засідання секцій, показ конкурсних робіт тощо.
Відбулося підсумкове заняття школи юного журналіста в рамках реалізації у регіонах завдань і соціальних ініціатив Президента України щодо творчого розвитку кожної дитини.
Апарат обласної державної адміністрації постійно працював над удосконаленням стилю, форм і методів роботи щодо забезпечення основної діяльності обласної державної адміністрації.
В процесі поточної діяльності здійснювалася взаємодія з відповідними підрозділами Адміністрації Президента України та Секретаріату Кабінету Міністрів України, виконувалися їх доручення. Щодня узагальнювалася та надавалася інформація про основні заходи на наступний день.
На виконання доручення голови обласної державної адміністрації
від 09.02.2012 № 01-21/981 «Про питання підготовки щомісячної доповіді Президенту України щодо ситуації у регіоні» організаційно забезпечувалося формування матеріалів щодо надання Президенту України щомісячної доповіді голови обласної державної адміністрації про ситуацію в області.
Проводилося вивчення роботи апаратів районних державних адміністрацій відповідно до графіка, затвердженого головою обласної державної адміністрації.
Обласною державною адміністрацією вживаються додаткові заходи щодо покращення контролю за реалізацією прийнятих планів.

 

 


Заступник голови – керівник апарату
обласної державної адміністрації                                                                     В.В. Хома