Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про обсяги реалізованої промислової продукції Харківської області у січні–червні 2014 р.

У січні–червні 2014р. підприємствами області реалізовано промислової продукції на 33,8 млрд.грн. У загальнодержавному обсязі реалізованої продукції частка Харківської області складає 5,9%. Вона займає 7 місце після Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Полтавської, Луганської областей та м.Києва.
Із загального обсягу реалізації 69,8% припадає на продукцію переробної промисловості, 19,8% – підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, 9,8% – добувної промисловості і розроблення кар’єрів, 0,6% – підприємств з забору, очищення та постачання води.
В структурі реалізації продукції переробної промисловості переважає продукція провідних для області видів діяльності: виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів і машинобудування (крім ремонту та монтажу машин і устатковання), питома вага яких складає відповідно 36,4% (або 8,6 млрд.грн.) та 25,3% (6 млрд.грн.).
До десяти найкрупніших за обсягами реалізованої промислової продукції підприємств області входять ПрАТ «Філіп Морріс Україна», АК «Харківобленерго», Зміївська ТЕС, Газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування», Шебелинське відділення з переробки газового конденсату і нафти, , Структурний підрозділ ТОВ «Еско-північ», Державне підприємство завод «Електроважмаш», ВАТ «Турбоатом», КП «Харківські теплові мережі», ПАТ «Харківська ТЕЦ-5», на які припадає 42% обсягу реалізації.

Начальник Головного управління статистики у Харківській області О.Г.Мамонтова