Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області палить майже чверть населення (за даними вибіркового опитування домогосподарств)

Не зважаючи на дію Закону України про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на стан здоров'я населення у порівнянні з минулим роком кількість курців у Харківській області не зменшилася.
За даними вибіркового опитування у жовтні 2013р., проведеного Головним управлінням статистики у Харківській області, шкідливу звичку палити має майже чверть населення області у віці 12 років і старшому – 527,3 тис. осіб.
При цьому більше ніж чверть із них повідомила, що курять вже 11-20 років, а 36,3% – палять понад 20 років. Щодо регіонів України, то лідирують Херсонська, Дніпропетровська, Донецька, Миколаївська, м. Київ та Луганська області, в яких від 25,7% – 23,9% населення старше 12 років мають пристрасть до тютюнових виробів. Харківська область посідає у цьому списку шосте місце. Найменше ж курців у Вінницький області.
Більше половини всіх курців як у Харківській області (51,1%) так і в Україні (51,8%) викурюють за добу більше 10 сигарет.
Частка витрат на тютюнові вироби в усіх грошових витратах одного домогосподарства області у середньому за місяць склала – 2,4%, (або 84,4 грн.), а в Україні – 2,2% (76,7 грн.).

Заступник начальника І.Г. Наумов