Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Оцінка власного здоров’я населенням області

З метою дослідження питань щодо стану здоров'я населення, рівня його захворюваності та доступності отримання необхідних медичних послуг, працівниками Головного управління статистики у Харківській області у жовтні 2013 року було проведено вибіркове опитування членів 606 домогосподарств області, які приймали участь у вибірковому обстеженні умов їх життя. Його результати, розповсюдженні на всі домогосподарства Харківської області, та свідчать, що 31,1% населення області оцінює стан свого здоров'я як «добрий», 61,4% – як «задовільний» і 7,5% – як «поганий». Серед регіонів країни найздоровішими вважає себе населення Чернівецької області (68,4%), а найбільш хворобливими – мешканці Сумської області (14,6%).
Серед опитаних осіб 90,8% повідомили, що хворіли протягом року.
Хронічні захворювання чи проблеми зі здоров'ям мали 56,1% опитаних. Найбільш поширеними були: гіпертонія – 49,8%, серцеві захворювання – 32,7%, мігрень або частий головний біль – 15,8%, артоз та артрит в т.ч. ревматоїдний – 15,3%, остеохондроз –15,1%.
За даними опитування осіб, які перебували на стаціонарному лікуванні, 99,1% з них додатково брали з собою до лікарні їжу, 97,1% – медикаменти, 87% – постільну білизну.

Заступник начальника І.Г. Наумов