Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про обсяги реалізованої промислової продукції Харківської області у січні–липні 2013р.

У січні–липні 2013р. підприємствами області реалізовано промислової продукції на 35,6 млрд.грн. У загальнодержавному обсязі реалізованої продукції частка Харківської області складає 5,6%. Вона займає 6 місце після Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської областей та м.Києва.
Із загального обсягу реалізації 71,5% припадає на продукцію переробної промисловості, 22,2% – підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, 5,6% – добувної промисловості і розроблення кар’єрів, 0,7% – забір, очищення та постачання води.
В структурі реалізації продукції переробної промисловості переважає продукція провідних для області видів діяльності: виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів і машинобудування (крім ремонту та монтажу машин і устатковання), питома вага яких складає відповідно 36,9% (або 9,4 млрд.грн.) та 24,4% (6,2 млрд.грн.).
До десяти найкрупніших за обсягами реалізованої промислової продукції підприємств області входять ПрАТ «Філіп Морріс Україна», Зміївська ТЕС, АК «Харківобленерго», Газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування», Шебелинське відділення з переробки газового конденсату і нафти, Державне підприємство завод «Електроважмаш», КП «Харківські теплові мережі», Харківське відділення ПАТ «Сан Інбев Україна», ПАТ «Харківська ТЕЦ-5», ВАТ «Турбоатом», на які припадає понад 43% обсягу реалізації.


Начальник Головного управління статистики у Харківській області     О.Г.Мамонтова