Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діяльність музеїв у 2012 році (до Міжнародного дня музеїв)

Щороку, 18 травня, відзначається Міжнародний день музеїв. Основний принцип святкових заходів: «Музеї є важливим засобом культурного обміну, збагачення культур і розвитку взаєморозуміння, співпраці та миру між людьми».
Упродовж 2012 року в Харківській області працювало 33 музеї, що складає таку саму кількість, як і у попередньому році, з них статус національного мали 2 музеї (Національний меморіальний комплекс «Висота маршала І.С.Конєва», Національний літературно-меморіальний музей Г.С.Сковороди).
В музеях області зберігається 482,1 тис. експонатів основного фонду, переважна кількість яких належить до державної частини Музейного фонду України (447,2 тис., або 92,8%). На виставках та експозиціях музеїв 872,6 тис. відвідувачів мали можливість ознайомитись з 52,9 тис. експонатів, що становить 11,0% від загальної кількості предметів основного фонду. В ході науково-дослідної та експозиційної роботи в 31 музеї було відкрито 563 виставки.
Одним із важливих напрямків культурно-освітньої діяльності музеїв є екскурсійна робота, яка проводилась у 30 музеях регіону. За рік ними було проведено 12,3 тис. екскурсій, які відвідали 116,4 тис. осіб, більшість із них – учні, слухачі та студенти навчальних закладів (69,8%).

Заступник начальника
Головного управління статистики М.О.Тур