Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Надання рекламних послуг підприємствами Харківської області у 2012 році

Найбільш поширеним предметом рекламної діяльності підприємств області була сфера торгівлі, а також надання різноманітних послуг по іншим галузям (освіта, медицина, туризм, нерухомість, відпочинок, розваги тощо).
У 2012р. статистичним спостереженням було охоплено 117 підприємств – юридичних осіб та їх відокремлених структурних підрозділів, основним видом діяльності яких є надання рекламних послуг. З них безпосередньо рекламною діяльністю займалися 107 підприємств або 91,5%.
Загальний дохід, який отримали підприємства цієї сфери, від рекламної діяльності становив 162,7 млн.грн. (78,0% від загального доходу)
Найбільший дохід за видами рекламних послуг отримали підприємства від інших рекламних послуг – 36,9% загального доходу, від здавання під найм місця для реклами – 23,5%, реклама пов’язана з продажем ефірного часу та друкованих шпальт – 22,8%; питома вага інших видів послуг коливалася в межах від 6,4% до 2,1%.
У 2012р. рекламними підприємствами було укладено 33,7 тис. угод на суму 191,0 млн.грн. по створенню, розміщенню і розповсюдженню рекламної інформації.
Дані обстеження свідчать про те, що на рекламному ринку області найпоширенішими засобами розповсюдження реклами були друковані засоби масової інформації – 20,2 тисячі завершених угод та актів виконаних робіт, зовнішня реклама – 7,8 тисяч. На інші види рекламних послуг (телебачення, реклама на радіо, внутрішня реклама, реклама на транспорті та в кінотеатрах та іншими засобами) припадає 37,2% від загальної кількості завершених угод.

Начальник Головного управління статистики О.Г.Мамонтова