Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Оцінка власного здоров’я населенням області

За даними вибіркового опитування домогосподарств третина (32,9%) населення області вважає свій стан здоров’я як “добрий”, 58,6% – як “задовільний” та 8,5% – як “поганий”. При цьому 94% осіб повідомили, що хворіли протягом року.
Більшість осіб, які перенесли захворювання, відмітили їх довготермінові наслідки: 1,2% осіб повідомили про їхній вплив на повсякденну працездатність, 32,2% осіб – на життєву активність, тобто можливість займатися фізичною працею, відвідувати культурні заклади, вести активний спосіб життя.
Із загальної кількості опитаних осіб, які повідомили, що хворіли за останні 12 місяців, більше половини (54%) мали хронічні захворювання. Серед видів хронічних захворювань по області найбільш поширеними були гіпертонія – 56,5%, серцеві захворювання – 40,6%, мігрень або частий головний біль – 17,9%, артоз та артрит в т.ч. ревматоїдний – 17,8%.
За даними опитування протягом року у 99,5% домогосподарств області хто-небудь з членів потребував медичної допомоги, придбання ліків та медичного приладдя. Більшість з них повідомила про випадки неможливості задовольнити їх із–за занадто високої вартості ліків, медичного приладдя, послуг охорони здоров’я.
За даними опитування осіб, які перебували на стаціонарному лікуванні, 93,6% з них додатково брали з собою до лікарні медикаменти, 87,6% – їжу, 75% – постільну білизну і лише 5,8 % - не брали нічого з перерахованого.

Заступник начальника І.Г. Наумов