Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Довідка про виконання бюджету області за січень-лютий 2013 року (за попередніми даними)

В цілому до зведеного бюджету області з урахуванням трансфертів з державного бюджету за січень-лютий 2013 року надійшло 1853,4 млн.грн., в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 10,7% (+179,6 млн.грн.).

До загального фонду (без урахування трансфертів) у січні-лютому надійшло доходів в сумі 789,2 млн.грн. або 103,5% (+26,8 млн.грн.) до планових показників, затверджених місцевими радами на січень-лютий та 105,4% (+40,2 млн.грн.) до показників, розрахованих Міністерством фінансів України. В порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 14,9% (+ 102,1 млн.грн.).

З них, доходів, що враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів (І кошик), надійшло 578,9 млн.грн.
 
Доходів, що не враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, надійшло 210,3 млн.грн.
 
Із 34 бюджетів районів та міст області планові показники доходів загального фонду, затверджені місцевими радами на січень-лютий 2013 року, не виконані по обласному бюджету (99,7%), в м.Люботин (95,1%), м.Первомайський (97,7%), а також у Богодухівському (99,7%), Валківському (81,1%), Красноградському (87,9%), Харківському (98,3%) районах.
 
Дотація вирівнювання з державного бюджету надійшла в обсязі395,4 млн.грн. (99,9% до плану на січень-лютий).
 
До бюджету області надійшло цільових субвенцій з державного бюджету в сумі 468,6 млн.грн. при плані на січень-лютий 537,6 млн.грн. або 87,2%.
 
При цьому в повному обсязі до плану на період надійшли субвенції з державного бюджету:
- на придбання медикаментів для забезпечення швидкої медичної допомоги (2,1 млн.грн.);
- на придбання витратних матеріалів та медичного обладнання для закладів охорони здоров"я та лікарських засобів інгаляційної анестезії (1,3 млн.грн.);
- на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою (1,2 млн.грн.);
- на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах (спеціальний фонд) – 15,0 млн.грн.
 
Під фактичне нарахування допомог, пільг та субсидій надійшли субвенції:
 
- на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям в сумі 308,3 млн.грн. або 96% до плану (321,2 млн.грн.);
- на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною" в сумі 5,9 млн.грн. або 99,9% до плану.
Субвенція на відшкодування частини відсоткових ставок по залучених кредитах на оновлення парку автобусів та тролейбусів приймаючих міст по підготовці до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи               2012 року з футболу (м.Харків) надійшла під фактично нараховані відсотки відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 року № 70 "Про затвердження Порядку та умов надання у 2013 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими для оновлення парку автобусів та тролейбусів у містах проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу" (зі змінами) в сумі 3,8 млн.грн. або 75,4% до плану (5,0 млн.грн.).
 
Неповністю надійшли кошти субвенцій: на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот – 113,7 млн.грн. або 69,5% до плану (163,6 млн.грн.) з причини недофінансування Державною казначейською службою при наявності спільних протокольних рішень відповідно до постанови КМУ №20;
 
- на надання пільг з послуг зв'язку та інших передбачених законодавством пільг, в тому числі компенсації втрати частини доходів у зв'язку з відміною податку з власників транспортних засобів та відповідним збільшенням ставок акцизного податку з пального для фізичних осіб (крім пільг на одержання ліків, зубопротезування, оплату електроенергії, природного і скрапленого газу на побутові потреби, твердого та рідкого пічного побутового палива, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот) та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян – 17,2 млн.грн. або 85,8% до плану (20,0 млн.грн.) з причини недофінансування Державною казначейською службою при наявності спільних протокольних рішень відповідно до постанови КМУ №20;
 
- на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в сумі 0,1 млн.грн. або 5,8% до плану (2,4 млн.грн.) в зв’язку з підготовкою необхідного розпорядження ОДА щодо встановлення мінімальних норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості.
 
Доходів спеціального фонду (без урахування трансфертів) одержано 200,2 млн.грн., в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 53,7% (+ 69,9 млн.грн.).
 
Бюджетні кошти в області спрямовувались, в першу чергу, на захищені витрати, касові видатки по яких склали: на виплату заробітної плати – 694,0 млн.грн.; оплату спожитих енергоносіїв та комунальних послуг області – 188,2 млн.грн.; допомоги малозабезпеченим сім’ям та сім’ям з дітьми – 308,3 млн.грн.; відшкодування нарахованих пільг, субсидій населенню та компенсації за пільговий проїзд – 126,3 млн.грн. та інші невідкладні витрати (харчування, медикаменти, господарське утримання та інші) – 572,4 млн.грн.
 
Станом на 01.03.2013 (за попередніми даними райміськфінуправлінь) прострочена заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів, відсутня.
 
До обласного бюджету з урахуванням трансфертів з державного бюджетуу січні-лютому 2013 року надійшло доходів 790,7 млн.грн.
 
До загального фонду (без урахування трансфертів) надійшло доходів в сумі 160,0 млн.грн. або 100,3% до показників, розрахованих Міністерством фінансів України (+529,8 тис.грн.) та на 7,2% більше у співставних умовах до аналогічного періоду попереднього року (+10,7 млн.грн.).
 
З них: доходів, що враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, надійшло 152,1 млн.грн.; доходів, що не враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, надійшло 7,9 млн.грн.
 
Доходів спеціального фонду (без урахування трансфертів) одержано 22,2 млн.грн. або 119,2% до плану. В порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 6,5% (+ 1,3 млн.грн.).
 


Директор Департаменту фінансів
Харківської ОДА                                                                                            С.І. Овсянніков