Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація про КУ «Шевченківський дитячий будинок-інтернат»

КУ Шевченківський дитячий будинок-інтернат є соціально-медичною установою для постійного проживання дітей (хлопчиків) віком від 4 до 18 років з вадами фізичного та/або розумового розвитку і психічними розладами, які потребують стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування, освітніх та реабілітаційних послуг. В інтернаті також функціонує молодіжне відділення на 45 ліжко-місць для молоді віком від 18 до 35 років, що входить як структурний підрозділ до складу будинку-інтернат.

У будинку-інтернаті перебуває 99 осіб (в дитячому відділенні –
41 дитина-інвалід, у молодіжному відділенні – 58 осіб) при плановій ємності 200 дітей-інвалідів.

Будинок-інтернат розміщується на території загальною площею 3,95 га. Вихованці будинку-інтернату проживають у двоповерховій цегляній будівлі площею 2815 кв.м, яка відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. НА одного підопічного припадає 7,4 кв.м житлової площі.

В житловому корпусі обладнані житлові блоки для вихованців. Усі житлові групи укомплектовані телевізорами, музикальними центрами. Діти та особи молодіжного відділення проживають у просторих світлих кімнатах на 4-6 ліжкомісць. Виділені куточки для проведення ігор та занять за інтересами, які забезпечені іграшками, комплектами настільних ігор, матеріалами для малювання, ліплення, аплікації.

У будинку-інтернаті створені належні умови для навчального процесу, розвитку індивідуальних здібностей вихованців. Є актовий і спортивний зали, побутові та гральні кімнати.
Вихованці будинку-інтернату забезпечені цілодобово медичним обслуговуванням та стаціонарним лікуванням на базі закріплених лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я. В будинку-інтернаті організовано 5 разове харчування.

У будинку-інтернаті існує майстерня по ремонту взуття, де вихованці оволодіють професією чоботаря, швейна майстерня, майстерня художньої творчості (в'яжуть рукавички, шкарпетки, вишивають рушники, картини, серветки).

В установі приділяється увага фізкультурно-спортивній та спортивно-масовій роботі. Працюють спортивні секції з футболу, легкої атлетики, настільного тенісу, загальної фізичної підготовки та настільних ігор.

Вихованці Шевченківського дитячого будинку-інтернату брали участь у спортивних міжрегіональних змагань з футболу у м. Донецьку та м. Києві, у відбіркових змаганнях Спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів- інвалідів.