Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проект меморандуму про наміри між ХОДА та Нідерландським благодійним фондом «Дихання» спільно з королівським футбольним союзом Нідерландів про співпрацю в межах реалізації соціального проекту «Світовий тренер»

Харківська обласна державна адміністрація та нідерландський благодійний фонд «Дихання» (у подальшому – «Учасники»), враховуючи важливість співпраці між ними, розуміючи взаємовигідність об’єднання зусиль Учасників у вирішенні соціальних питань, які мають спільний інтерес, розуміючи важливість міжнародного співробітництва у різних напрямках з соціальних питань, маючи бажання сприяти кращій взаємодії в галузі вирішення соціально-правового захисту дітей між двома Учасниками у майбутньому, маючи намір укріплення існуючих взаємозв’язків в галузі соціальних проектів між відповідними інституціями обох держав, дійшли взаєморозуміння про наступне:

1. Метою даного Меморандуму про наміри та взаєморозуміння є розвиток і укріплення співпраці між Учасниками в галузі різних соціальних проектів у відповідності з наступними загальними принципами:
Співпраця буде здійснюватися на підставі рівності, взаємодії та взаємної вигоди.
Співпраця в межах даного Меморандуму про взаємодопомогу спрямоване на підтримку та укріплення взаємовідносин, вже існуючих в галузі соціально-правового захисту дітей соціально-уразливих категорій, спорту, укріплення здоров’я дітей, між інституціями та організаціями в Україні та Королівства Нідерландів.
Учасники мають намір надавати національним та міжнародним організаціям, які працюють в галузі соціально-правового захисту дітей, спорту, укріплення здоров’я дітей, можливість використовувати досвід, накопичений у процесі здійснення співпраці.

2. Учасники мають намір співпрацювати у вирішенні актуальних питань в галузі соціально-правового захисту дітей соціально-уразливих категорій, спорту, укріплення здоров’я дітей з наступних напрямків:
2.1. Освітні та навчальні програми, використовуючи професійні знання і досвід обох Учасників.
2.2. Спортивні заходи, із залученням різних організацій, які працюють в галузі спорту.
2.3. Пропагування здорового способу життя, у тому числі завдяки популяризації спорту.
2.4. Інші напрямки співпраці в галузі соціальних проектів, узгоджені між Учасниками.

3. Спільна діяльність в межах даного Меморандуму про наміри та взаєморозуміння буде здійснюватися за наступними формами:
• обмін інформацією;
• обмін спеціалістами та делегаціями;
• координація програм і проектів;
• утворення спільних робочих груп;
• утворення футбольного полю;
• освітня діяльність;
• організація зустрічей і семінарів.
Учасники мають намір сприяти установленню прямих зв’язків між державними інституціями, іншими відповідними організаціями обох держав, для роботи з питань соціально-правового захисту дітей соціально-уразливих категорій, спорту, укріплення здоров’я дітей і в інших галузях.

4. Будь-яка діяльність в межах даного Меморандуму про наміри та взаєморозуміння буде здійснюватися у відповідності із законодавством держав-Учасниць і за умов наявності відповідних ресурсів.
5. Заходи у межах співпраці та даного Меморандуму про наміри та взаєморозуміння буде здійснюватися будуть фінансуватися на підставі окремих домовленостей між Учасниками, з використанням фінансових ресурсів, які є у наявності в Учасників, або, коли це доречно, ресурсів інституцій та організацій, які беруть участь у співпраці.
5.1. Згідно раніше досягнутим домовленостям, Учасники передбачають наступну форму співпраці:
- з боку Харківської обласної державної адміністрації: визначення місця для будівництва футбольного поля та сприяння у проведенні робіт з його будівництва;
- з боку нідерландського благодійного фонду «Дихання», спільно з Королівським футбольним союзом Нідерландів: забезпечення усіма матеріалами, необхідними для будівництва, та спортивним обладнанням для футбольного поля, забезпечення кваліфікованими інструкторами з проведення двох десятиденних курсів за програмою «Світовий тренер».
6. Учасники мають намір вирішувати будь-які розбіжності, які виникнуть під час реалізації даного Меморандуму, за взаємною згодою, посередництвом консультацій та перемовин.
7. Даний Меморандум про наміри та взаєморозуміння набуває чинності з часу його підписання.
8.Зміни та доповнення до даного Меморандуму про наміри та взаєморозуміння можуть вноситися у будь-який час за взаємною письмовою згодою Учасників.
9. Даний Меморандум про наміри та взаєморозуміння не є міжнародною угодою і не створює прав та зобов’язань, які регулюються міжнародним правом.