Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Отчет о проведении Регионального совета предпринимателей в Харьковской области

Ведення підприємницької діяльності неможливе без професійної команди. Наймані працівники — невід'ємний елемент успішного бізнесу. Саме тому питання взаємодії роботодавців і працівників є одним з ключових факторів підприємництва. Ці та багато інших питань були обговорені 2 жовтня під час виїзного засідання Регіональної ради підприємців у Харківській області. Засідання проводилось на базі Харківського міського центру зайнятості за участю фахівців центру.
Засідання Ради, які проходять один раз в квартал, завжди сповнені палкими дискусіями та конструктивними пропозиціями. Члени Ради не випускають можливості зібратись та обговорити актуальні питання ведення підприємницької діяльності, що мають вплив, як на них самих так і на їхніх колег. Зустріч, замість запланованої однієї години, тривала цілих три.
На засіданні виступили Піженко Сергій Вікторович — директор Харківського міського центру зайнятості та Пономар Лариса Григорівна – начальник інспекції по контролю за додержанням законодавства про зайнятість населення Харківського обласного центру зайнятості. Членів Регіональної ради підприємців було проінформовано про оплачувані громадські роботи, як тимчасовий вид зайнятості, про порядок надання дотацій роботодавцю для працевлаштування безробітних, у тому числі на перше робоче місце, про професійне навчання на замовлення роботодавця, а також про порядок реєстрації трудових договорів між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю.
За підсумками засідання вирішили, що Членам Регіональної ради підприємництва у Харківський області потрібно і розробити пропозиції щодо змін у законодавстві про зайнятість населення та взаємодію із роботодавцями (ЗУ “Про зайнятість населення”, ЗУ “Про професійно-технічну освіту”) і надати їх Харківському регіональному фонду підтримки підприємництва до 16 жовтня 2012 року.
Наступне засідання Регіональної ради підприємців у Харківській області буде проведено у листопаді 2012 року.