Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес-реліз. Проведення інформаційної кампанії „Інспекція праці допоможе Вам на робочих місцях!"

Державна інспекція України з питань праці спільно з Міжнародною організацією праці та соціальними партнерами розпочинає проведення інформаційної кампанії „Інспекція праці допоможе Вам на робочих місцях!". Вона проходитиме з вересня по листопад ц. р. та набуде всеукраїнського масштабу. Основна мета інформаційної кампанії - це впровадження у роботу державних інспекторів праці механізмів профілактики порушень трудового законодавства.

У рамках інформаційної кампанії передбачається проведення інформаційно- роз'яснювальної роботи інспекторами з питань праці під час здійснення перевірок підприємств, прийом громадян, участі у роботі комісій з питань погашення заборгованості, легалізації, зайнятості, семінарів, тренінгів. Також з 24 по 28 вересня заплановано проведення Дня відкритих дверей у всіх територіальних органах Держпраці. Під час виконання даного завдання інспектори розповсюджуватимуть тематичні брошури та постери підготовлені у рамках реалізації Проекту Міжнародного бюро праці та Уряду Канади „Удосконалення колективних переговорів і дотримання трудового законодавства в Україні".

Інформаційна компанія також направлена на забезпечення інформування роботодавців, працівників, соціальних партнерів про існування, функції і можливості інспекції праці, інструменти, які використовуються для забезпечення гідної праці. Саме інспекція праці сприяє забезпеченню балансу між гідними умовами праці і продуктивністю праці та створенням умов для підвищення конкурентоспроможності шляхом підтримки гідного виробничого середовища. Основними функціями інспекції праці є забезпечення застосування норм законодавства про працю в частині тривалості робочого часу, заробітної плати, використання праці дітей і жінок та інших; забезпечення роботодавців і працівників технічною інформацією та порадами щодо найефективніших засобів додержання законодавчих положень; доведення до відома державних органів фактів бездіяльності або зловживання, котрі не підпадають під дію існуючих законодавчих положень.

Інформаційно-роз'яснювальна робота інспекторів праці спонукатиме роботодавців поглянути під іншим кутом зору на стиль ведення свого бізнесу та згадати про відповідальність перед своїми робітниками. В рамках кампанії „Інспекція праці допоможе Вам на робочих місцях!" кожна людина матиме можливість одержати саме ту інформацію, яка сприятиме реалізації його особистих потреб, прав і можливостей у світі праці.