Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація про І Всеукраїнський Євхаристійний Конгрес Римсько-католицької церкви та про Апостольського Нунція в Україні архієпископа Римсько-католицької церкви Томаса Едварда Галліксона

Інформація
про І Всеукраїнський Євхаристійний Конгрес
Римсько-католицької церкви

З 26 травня по 3 червня 2012 року в Україні проходитиме
І Всеукраїнський Євхаристійний Конгрес Римсько-католицької церкви.
Центральні урочистості розпочнуться в Києві, а закінчаться у Львові.
26 травня об 11:00 відбудеться урочисте Богослужіння в храмі св. Олександра в Києві з нагоди відкриття Конгресу. Після обіду там також матиме місце наукова конференція.
У неділю, 27 травня, з нагоди свята Зіслання Святого Духа будуть відправлятися Богослужіння в усіх парафіях, а з понеділка 28 травня до п’ятниці включно відбудуться Святі Меси в певних парафіях, на яких також будуть присутні представники деканату.
У суботу, 2 червня, відбудеться закриття Конгресу на дієцезіальному рівні, тобто матимуть місце урочисті Служби в усіх кафедральних соборах, за винятком Києва та Львова, бо в Києві буде відкриття Конгресу, а закриття – у Житомирі. Натомість у Львові закриття Конгресу відбудеться 3 червня.
На запрошення приїдуть усі владики з України, а також з-за кордону: з Білорусії, Латвії, Литви, Польщі, Німеччини. Вони приїдуть на закінчення Конгресу, щоб підкреслити єдність. До м.Харкова 27 травня 2012 року завітає Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Томас Едвард Галліксон. У м.Харкові урочистості проходитимуть у храмі Успіння Пріснодіви Марії Харківсько-Запорізької Дієцезії Римсько-католицької церкви за участі запрошених єпископів з України, а також священиків з Полтавської, Сумської і Харківської областей. Урочиста літургія відбудеться о 12.00, її очолить Посол Ватикану архієпископ Томас Едвард Галліксон.
У понеділок, 2 квітня 2012 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Бенедикт XVI призначив кардинала Анджело Комастрі, Генерального Вікарія Святішого Отця для Держави-Міста Ватикану, своїм спеціальним легатом для участі в заключних богослуженнях Національного Євхаристійного Конгресу в Україні, що відбудуться 3 червня 2012 року у Львові.
Кожного року Папа організовує Міжнародний Євхаристійний Конгрес в різних країнах, на різних континентах, щоб також підкреслювати важливість та велич урочистості. А також країни окремо організовують такі Конгреси на своїх теренах.
Євхаристійний Конгрес в Україні відбуватиметься з нагоди 600-річчя перенесення митрополичої кафедри з Галича до Львова.
Конференція Єпископату України латинського обряду приготувала програму, за якою кожного місяця дві проповіді (в першу і третю неділю місяця) стосуються теми Євхаристії. Є підготовані теми, проекти, і така проповідь доручена кожному священикові, він може повторити цю проповідь або ж щось в ній змінити, на її базі сказати свою. Також у ці дні є адорації, медитація, духовна конференція на тему Євхаристії і молитва. Це триває від вересня до червня. А вже у червні відбуватимуться молитовні зустрічі і конференції в кожному деканаті раз на місяць, а також в кожному санктуарії митрополії, яка є однією на всю Україну.

Інформація
про Апостольського Нунція в Україні
архієпископа Римсько-католицької церкви
Томаса Едварда Галліксона

Його Високопреосвященство Томас Едвард Галліксон, архієпископ Римсько-католицької церкви, ватиканський дипломат, Апостольський Нунцій в Україні з 21 травня 2011 року.
Народився 14 серпня 1950 в місті Су-Фолс, США. У 1976 році прийняв висвячення у священики. З 1981 року почав готуватись до дипломатичної служби Святого Престолу, навчаючись у Папській церковній академії. Захистив докторську дисертацію з канонічного права.
З 1 травня 1985 року Томас Галліксон перебуває на дипломатичній службі. Працював у дипломатичних представництвах Святого Престолу в Руанді, Австрії, Чехословаччині, Єрусалимі та Німеччині.
У 2004 році Папа Римський Іван Павло ІІ призначив священика Томаса Галліксона нунцієм у Тринідад і Тобаго, надавши йому сан титулярного архієпископа Бомарцо. 11 листопада 2004 року відбулася його єпископська хіротонія (головним святителем був кардинал Джованні Лайоло). Крім Тринідаду і Тобаго, архієпископ Галліксон одночасно був акредитованим нунцієм в інших численних країнах Центральної Америки: Багамські Острови, Домініка, Сент-Кітс і Невіс, Сент-Люсія, Сент-Вінсент і Гренадини, Антигуа і Барбуда, Барбадос, Ямайка, Гренада, Суринам, Гайана, а також апостольським делегатом на Антильських островах (Ангілья, Аруба, Британські Віргінські острови, Кайманові острови, Гваделупа, Мартініка, Монтсеррат, Нідерландські Антильські острови, острови Теркс і Кайкос, Американські Віргінські острови).
21 травня 2011 року Папа Римський Бенедикт XVI призначив архієпископа Галліксона Апостольським Нунцієм в Україні. 16 листопада
2011 року архієпископ Галліксон вручив вірчі грамоти Президентові України В.Януковичу.
Крім рідної англійської мови, архієпископ Галліксон володіє італійською, німецькою, французькою і чеською мовами.
Дипломатичні відносини між Україною та Святим Престолом були установлені 8 лютого 1992 року. Першим Нунцієм був архієпископ Антоніо Франко (з 1992 по 1999 роки), з 1999 по 2004 роки дипломатичну місію Нунція в Україні виконував архієпископ Микола Етерович. Третім Нунцієм з 2004 по 2011 роки був архієпископ Іван Юркович. Томас Едвард Галліксон – це четвертий Апостольський Нунцій за 19 років встановлення дипломатичний відносин між Апостольською Столицею та Україною.