Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Правила поведінки на стадіоні «Металіст»

При вході на стадіон відвідувач підпорядковується даним правилам поведінки на стадіоні, правилам та положенням ФІФА, УЄФА, Федерації Футболу України, правилам ОПФКУ «Прем’єр - Ліга» та Професіональної Футбольної Ліги щодо змагань. Вхід на стадіон означає прийняття правил поведінки на стадіоні.
"Стадіон" означає футбольний стадіон «Металіст» та всю територію, якою володіє, займає чи використовує Клуб.
"Клуб" означає футбольний клуб “Металіст”
"Матч" означає будь-який матч , який проходить на стадіоні.

1. Дозвіл зайти або знаходитись на території стадіону (не зважаючи на наявність білету) повністю залежить від рішення клубу, або вповноважених від клубу осіб відповідальних за безпеку на стадіоні.
2. Клуб виключає до максимального ступеня дозволеного законом будь-яку відповідальність за втрату, травму або ушкодження людини/власності всередині або навколо стадіону.
3. Клуб не може надати гарантій, що Матч відбудеться в означений час або в означену дату, і Клуб залишає за собою право перенести Матч без попередження і відповідальності за це.
4. У випадку відстрочки або відміни Матчу, гроші буде повернено відповідно до Правил клієнтів Клубу. Клуб не нестиме подальшої відповідальності, включаючи (але не обмежено) за будь-які непрямі або наслідкові втрати або ушкодження, наприклад (але не обмежено) втрату задоволення або витрати на подорож. Людям, які входять на стадіон, рекомендується зберігати квитки, оскільки вони можуть бути потрібні пізніше.
5. Всі люди, які бажають потрапити на стадіон, повинні прийняти право Клубу провести огляд будь-якої особи, яка входить до стадіону, щодо проносу заборонених речей та відмовити або видалити зі стадіону будь-яку особу, яка відмовляється пройти такий огляд. За непокору законним вимогам стюардів, представників клубу відповідальних за безпеку або працівників міліції, якщо вони присутні наступає відповідальність згідно із статтею 185 КоАП України (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця.
Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції при виконанні ним службових обов'язків, а також вчинення таких же дій щодо члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця у зв'язку з їх участю в охороні громадського порядку - тягне за собою накладення штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, а в разі, якщо за обставинами справи, з урахуванням особи порушника, застосування цих заходів буде визнано недостатнім, - адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.)
6.Наступні речі не можна приносити на територію стадіону - ножі, феєрверки, димові шашки, дудки, «вувузели», сигнальні ракети, зброю, небезпечні речі, лазерні пристрої, пляшки, скляний посуд, банки, шести та всі інші речі, що можуть використовуватися в якості зброї та нести загрозу для життя та здоров’я глядачів. Будь-якій людині, що має при собі такі речі, буде відмовлено у вході до стадіону.
7. Загрозлива поведінка, нецензурні або образливі слова суворо заборонені й призведуть до арешту та/або вигнання зі стадіону. Клуб може накласти заборону на вхід на один або більше матчів. Та притягнути до відповідальності згідно із статтею 173 КоАП України ( Дрібне хуліганство
Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, - тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, а в разі, якщо за обставинами справи, з урахуванням особи порушника, застосування цих заходів буде визнано недостатнім, - адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.)
7.1. Расистська поведінка, підбурювання або дратування суворо заборонені та призведуть до арешту (якщо це передбачено чинним законодавством) та/або вигнання зі стадіону. Клуб може накласти заборону на вхід на один або більше матчів.
7.2. Наступні дії призводять до арешту (якщо це передбачено чинним законодавством) або до вигнання зі стадіону:
7.2.1 Кидок будь-якого предмета на стадіоні без законної підстави або виправдання.
7.2.2 Скандування непристойних або расистських гасел.
7.2.3 Вхід на поле або будь-яку суміжну територію, до якої глядачів не допускають без законної підстави або виправдання.
Порушення можуть призвести до накладення заборони відвідування стадіону.
8. Всі люди, що входять до стадіону, можуть зайняти лише те місце, що вказане в квитку і не повинні ходити з однієї частини стадіону до іншої без спеціального дозволу або наказу стюарда, представника клубу та/або представника міліції.
9. Перекриття проходів, підходів, виходів та входів, сходів та подібних місць суворо заборонене. Після входу до стадіону не можна лазити по спорудах у межах стадіону.
10. Паління на території стадіону суворо заборонено окрім спеціально відведених місць.
11. Мобільні телефони дозволяються в межах стадіону, за умови, якщо вони використовуються лише для приватних цілей.
12. Наступні порушення призводять до арешту(якщо це передбачено чинним законодавством стаття 178 КоАП України Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п'яному вигляді
Розпивання спиртних напоїв на вулицях, на стадіонах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту та в інших громадських місцях, крім підприємств торгівлі і громадського харчування, в яких продаж спиртних напоїв на розлив дозволений виконавчим органом сільської, селищної, міської ради, або поява в громадських місцях у п'яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль.) та можуть спричинити накладення заборони відвідування стадіону:
12.1 Спроба входу до стадіону або знаходження всередині його в стані алкогольного сп’яніння;
12.2 Мати при собі будь-які алкогольні напої у склянці, банці або іншій тарі, яка може ушкодити або поранити когось при вході на стадіон або в громадській частині стадіону, з якої можна побачити гру.
13. Будь-яка особа, яка ввійшла на частину вболівальників команди, яку вона не підтримує, може бути вигнана зі стадіону задля власної безпеки або з іншої причини.
14. Ніхто (крім людини, яка має відповідний дозвіл), не може приносити на стадіон спорядження, яке може записувати або передавати (цифровим або іншими способами) аудіо або аудіовізуальний матеріал чи іншу інформацію або дані про Матч або стадіон. Авторське право на будь-який запис або передачу передається Клубу.
15. Жоден товар (включаючи літературу) будь-якої природи не можна розповсюджувати платно або безкоштовно на території стадіону без офіційного дозволу Клубу.
15.1. Квитки не можна продавати без дозволу Клубу. Будь-які квитки, що продаються нелегально, можуть бути конфісковані стюардом, представником Клубу або міліції.
16. Камери спостереження знаходяться по периметру стадіону і Клуб може використовувати сам або передавати будь-який запис міліції або футбольному керівництву для розслідувань.
17. Завжди, перебуваючи на стадіоні, глядачі повинні слухатись наказів та інструкцій стюардів або представників Клубу та/або міліції. Відмова виконувати будь-яку інструкцію може призвести до негайного вигнання зі стадіону.
17.1 Людина, яку визнано винною в ушкодженні або псуванні власності Клубу відповідає за вчинки згідно чинного законодавства.
18. Людину, яка отримує офіційне попередження або виявляється винною у суді в порушенні расистського характеру або фізичному пошкодженню глядача, представника або гравця, буде не допущено на всі майбутні матчі на стадіоні.
19. Футбольний клуб може накласти “Клубну заборону” на будь-яку особу, яку засуджено або яка отримала офіційне попередження за правопорушення, пов'язані з футболом, які можуть загрожувати репутації футбольного клубу.
“Клубна заборона ” в обов'язковому порядку накладається на особу, яку засуджену або яка отримала офіційне попередження за правопорушення расистського характеру, або була вигнана зі стадіону за таку поведінку. Термін дії будь-якої клубної заборони визначається футбольним клубом .

21. Клуб залишає за собою повне право видалення за межі Стадіону особи, яка не відповідає будь-якому з Правил поведінки на стадіоні, або чия присутність в межах Стадіону тлумачиться, або може бути тлумачено як джерело загрози, порушення громадського порядку або спричинення незручностей будь-якій іншій особі. Це може спричинити відповідні дії клубу, включаючи, але не обмежуючись, позбавлення сезонного квитка (без відшкодування) або інших привілеїв.