Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звернення правління Громадської ради при ХОДА до голови облдержадміністрації Михайла Добкіна(22.02.2012)

№ _3_     “_22_”  ____02_____2012г.                   
 
Голові Харківської обласної державної адміністрації
Добкіну М.М.
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
 
Шановний Михайло Марковичу!
 
На засіданні правління Громадської ради при ХОДА 22 лютого 2012 року було розглянуто питання щодо становища з незаконною діяльністю ігорних закладів в Харкові та області.
Відповідно до вимог чинного законодавства України ігорний бізнес в Україні заборонений. У місті Харкові та області існує ціла мережа нелегальних салонів ігрових автоматів. Наявність такого ганебного і недостойного бізнесу на території міста Харкова та області сьогодні процвітає і збільшується.
 
Значний відсоток дітей шкільного віку проводить свій час у залах ігрових автоматів, замаскованих під комп’ютерні клуби. Зафіксовані випадки, коли працівники підрозділів кримінальної міліції у справах неповнолітніх з багатьох клубів міста та області “вилучали” по 15–20 школярів одночасно. Що характерно, саме категорія школярів-прогульників становить основну клієнтуру цих закладів. Не дивно, що такі комп’ютерні клуби та інші ігорні заклади розміщуються щонайближче до навчальних закладів та у громадських місцях найбільшої скупченості людей. У погоні за прибутками власники залів ігрових автоматів умисне використовують вигідність їх розміщення саме там, де є велика кількість дітей. Останнім часом почастішали випадки звернення громадян, у тому числі приватних підприємців-мешканців області, веденню бізнеса яких загрожують власники підпільних ігрових салонів.
 
Враховуючи те, що цей тіньовий бізнес активно розвивається, звертаємося до Вас з проханням:
- провести найближчим часом засідання антикорупційного комітету та надати відповідні доручення правоохоронним органам з цього приводу;
- провести відповідну роботу щодо відновлення роботи клубів за місцем проживання та вжити заходів щодо відновлення роботи тих клубів, які були закриті чи використовуються не за призначенням;
- вжити заходів щодо залучення дітей до занять у гуртках, секціях клубів на безоплатній основі;
- в разі потреби ми пропонуємо створити координаційну раду із залученням працівників правоохоронних органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування та громадськості для моніторингу і контролю виконання Закону «Про заборону ігорного бізнесу в Україні». Громадська рада при ХОДА в разі прийняття позитивного рішення готова прийняти участь в роботі такої координаційної ради та надати кандидатури до неї.
 
 
За дорученням правління
заступник голови ГР при ХОДА                                    І.Г. Давидова.

Скачати