Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про відмінність кампанії декларування доходів у 2012 році

Метою декларування доходів громадянами є не тільки сплата податку на доходи до бюджету, а й повернення платникам певної суми податку, сплаченої із їх заробітної плати протягом попереднього року. Платники податку можуть зменшити у податковій декларації свій загальний річний оподатковуваний дохід, якщо упродовж звітного податкового року вони сплачували кошти за навчання, повертали фінансовим установам проценти за іпотечний кредит тощо.
Суттєвою відмінністю цьогорічної кампанії декларування доходів є обов’язок фізичних осіб, які протягом 2011 року отримували дохід у вигляді заробітної плати та суми винагород за цивільно-правовими договорами від декількох податкових агентів, подавати декларацію про майновий стан і доходи за своїм місцем реєстрації за умови, якщо загальна сума такого доходу за будь-який календарний місяць перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2011 році – 9 410 грн.).
Податкові органи створили сприятливі умови для подання декларацій громадянами та відповідної сплати податків. Звернувшись до податкової інспекції за місцем проживання громадянин може з'ясувати незрозумілі питання щодо порядку заповнення та подання такої декларації.
Термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи для платників податку на доходи фізичних осіб встановлено до 1 травня.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян СДПІ ВПП у м. Харкові