Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Науково-практична конференція «Європейські та традиційні українські цінності очима сучасної української молоді"

Інформаційне повідомлення

14 - 15 березня 2012 року на базі Харківського національного університету будівництва та архітектури відбудеться науково-практична конференція «Європейські та традиційні українські цінності очима сучасної української молоді». Організатори конференції: Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, Харківський національний університет будівництва та архітектури, НТУ «Харківський політехнічний інститут», Харківський науково-дослідний інститут козацтва, Харківська духовна семінарія, Харківський обласний гендерний ресурсний центр.

Напрямки роботи конференції:
1.Політичні цінності європейської цивілізації як гарантія існування громадянського суспільства та подальшого розвитку демократії.
2.Український менталітет: витоки, умови формування, сучасні реалії та перспективи трансформації.
3.Українська культура: традиції та інновації.
4.Місце релігії у формуванні духовності молоді.
5.Гендерні проблеми: українські реалії та європейський досвід.
6.Толерантність, як базова європейська цінність.
7.Проблеми боротьби та профілактики ксенофобії та расистських проявів у студентському середовищі.
8.Тероризм та екстремізм як цивілізаційні виклики.

В межах конференції відбудеться робота «круглих столів» з наступних проблем:
• європейські та традиційні українські цінності у ментальності сучасного українця;
• боротьба з ксенофобією та формування міжнаціональної, міжрелігійної толерантності в Україні й становлення громадянського суспільства;
• європейський досвід вирішення гендерного питання в сучасному українському соціумі;
• проблеми викладання історії міжнаціональних відносин та проблем розвитку релігії в сучасній Україні;
Перелік тем для обговорення залишається відкритим.
До участі у конференції запрошуються історики, політологи, культурологи, лінгвісти та інші науковці, молоді вчені, аспіранти, вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, студенти та школярі.

Вимоги до оформлення матеріалів
Мова рукопису – українська, російська.
Вимоги до оформлення матеріалів: текстовий редактор Microsoft Word, шрифт – Times New Roman, розмір шрифту – 14 pt., міжрядковий інтервал – 1; усі поля – 2 см.; посилання на цитовані джерела подавати у квадратних дужках після цитати, перша цифра – номер джерела в списку літератури, друга – номер сторінки (наприклад: [17, с.5]). Прізвище та ініціали автора (авторів, не більш 3-х) малими жирними літерами через кому – у правому куті – 14 pt. Потім після пропуску одного рядка розміщується НАЗВА ТЕЗ (жирним шрифтом 14 pt., великим літерами, вирівнювання по центру). Після НАЗВИ ТЕЗ та пропуску одного рядка надається П.І.Б. наукового керівника студента чи школяра у правому куті малими жирними літерами 14 pt. (наприклад: Науковий керівник Солошенко О.М.). Далі розміщується текст доповіді вирівняний по ширині з відступом зліва 10 мм. У кінці тексту розміщується список використаної літератури. Оформлення бібліографічного опису літератури – згідно з діючими в Україні бібліографічними вимогами. Обсяг тез: один – два повних аркуша. Тексти тез будуть надруковані в збірнику наукових праць до початку роботи конференції. Текст, заявку (в електронному та роздрукованому вигляді) та організаційний внесок необхідно надати до 14 лютого 2012 року на кафедру українознавства та політології ХНУБА (м. Харків, вул. Артема, 48б, ауд. 301). Тези повинні бути підписані автором (авторами) та науковим керівником студента чи школяра. Організаційний внесок для участі в конференції складає 50 гривень. Можлива публікація наукової статті (вартість публікації 15 грн. за аркуш, надрукований за вказаними вище вимогами). Також, можливе надання заявки учасника та тексту тез на електронну адресу Організаційного комітету: our_postbox@mail.ru. Публікацію тез або статті та процедуру сплати оргвнеску у разі надання текстів на електрону адресу необхідно узгодити з відповідальним секретарем Оргкомітету конференції Зайончковським Юрієм Валентиновичем (тел. 066 629 24 07).
Оргкомітет залишає за собою право відхиляти матеріали, які не відповідають тематиці конференції та вимогам до оформлення статей.
Адреса оргкомітету:
61002, м. Харків, вул. Артема, 48б, кафедра українознавства та політології.
Контактний телефон: 098 28 09 116 – Солошенко Олена Михайлівна.

Зразок заявки учасника

Прізвище, ім’я та по батькові ___________________________________
Місце навчання автора ________________________________________
Відомості про наукового керівника (П.І.Б., науковий ступінь та вчене звання, місце роботи,посада) _________________________________________
Адреса, контактний телефон та e-mail______________________________
Назва доповіді _________________________________________________
Номер обраної секції ___________________________________________
Пропозиція за формою участі: виступити з доповіддю на секції або на засіданні «круглого столу», взяти участь як слухач, публікація тез у збірнику наукових праць (необхідне підкреслити)
Потреба у технічних засобах (так, ні) ______________________________
Потреба у готелі (так/ні) _________________________________________
Потреба в отриманні офіційного запрошення на конференцію(так/ні) ___________________________________________________________________
Ваші побажання щодо роботи конференції___________________________
________________________________________________________________


Підпис учасника _________

«______» _______________________ 2012 р.