Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Положення про VII Міжнародний конкурс-фестиваль «Щасливі долоні» талановитих дітей-сиріт

VII Міжнародний конкурс-фестиваль «Щасливі долоні» талановитих дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, проводиться з метою підтримки талановитих дітей даної категорії, їх соціальної адаптації, самореалізації, успішної інтеграції в суспільство.
Задачі конкурсу-фестивалю
- створення умов для змістовного відпочинку, творчого спілкування однолітків, пропаганди здорового способу життя;
- розвиток інтелектуальних здібностей дітей;
- демонстрація творчих досягнень, набуття корисних теоретичних, практичних навиків для подальшої творчої діяльності;
- сприяння у встановленні творчих контактів між учасниками фестивалю, зміцнення міжнародних зв'язків і співробітництва через культуру, творчість, спорт;
- привернення уваги широкої громадськості і державних структур до проблем дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки.
Місце і строки проведення
VII Міжнародний конкурс-фестиваль «Щасливі долоні» проводиться в Міжнародному дитячому центрі «Артек» з 22 червня по 12 липня 2012 р. у рамках тематичної зміни.
Учасники
До участі в конкурсі-фестивалі «Щасливі долоні» запрошуються талановиті діти-сироти і діти, позбавлені батьківської опіки, віком від 9 до 16 років, які виявили високий рівень досягнень у навчанні, мистецтві і спорті та пройшли відбірковий тур і відповідно до Наказу Державної служби у справах сім'ї і молоді отримали путівки до МДЦ «Артек».
Для участі у заочному відбірковому турі фестивалю заповнена анкета встановленого зразка (заявка-анкета №1) з копіями 2-3 дипломів, або інших нагород, які підтверджують досягнення дитини, направляються у дирекцію фестивалю. Терміни подачі заявки – до 10 березня 2012 року.
Конкурсна програма фестивалю. Визначення переможців конкурсу-фестивалю
Для участі в конкурсній програмі фестивалю необхідно заповнити анкету «Інформація про конкурсну програму учасника» - анкета №2 (бланк анкети надсилається дирекцією фестивалю додатково за заявкою учасника).
Конкурси і змагання регламентуються окремими положеннями, проводяться в двох вікових категоріях: молодша - 9-12 років, старша - 13-16 років і передбачають індивідуальну участь в одному з наступних напрямків:
Напрямок «Освіта»: переможці визначаються за підсумками участі в конкурсній інтелектуально-ігровій програмі «ДИВО».
Напрямок «Спорт»: переможці визначаються за підсумками Спартакіади «Артеківський Олімп» (особистий залік).
Напрямок «Мистецтво»: конкурси проводяться в таких номінаціях - «вокал», «хореографія», «образотворче мистецтво».
Учасники фінальних конкурсів і змагань нагороджуються спеціальними дипломами. Переможці нагороджуються дипломами конкурсу, цінними призами, подарунками від меценатів.
Учасник фестивалю має право не брати участі в конкурсній програмі.
Програма фестивалю
Програма фестивалю створюється як єдиний художньо-педагогічний інструмент розвитку особистості дитини, її емоційної сфери і передбачає різноманітну діяльність, направлену на розвиток її пізнавальних інтересів і творчих здібностей. Нові знання, уміння і навики набуває кожен охочий на майстер-класах, творчих конкурсах, змаганнях, іграх.
У програмі фестивалю:
- майстер-класи з вокалу, хореографії, образотворчого мистецтва
- творчі зустрічі «Вчимося в майстрів»
- олімпійські уроки від олімпійських чемпіонів
- виставка «Я малюю світ»
- гала-концерт «Мрії збуваються»
- церемонія нагородження переможців конкурсу-фестивалю.
Для забезпечення роботи майстер-класів і участі в творчих зустрічах фестивалю запрошуються провідні діячі в області освіти, культури і мистецтва, відомі виконавці, педагоги, науковці, художники, видатні спортсмени.
УВАГА!
Заявки-анкети №1 на участь у фестивалі заповнюються в електронному вигляді і направляються не пізніше 10 березня 2012р. на E-mail: artek-festival@mail.ru або за поштовою адресою: служба фестивальних програм МДЦ «Артек», п/в «Артек», м.Ялта, АР Крим, Україна, 98645.
Наш контактний телефон/факс: +38 (0654) 36-35-60, 36-34-24
 

Скачати