Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація з нагоди річниці відкриття спільного Україно-Словацького проекту «Європейський радіологічний центр»

21 жовтня 2011 року виповнюється річниця з того дня, коли на базі КЗОЗ «Міська клінічна лікарня № 8» розпочав свою роботу інвестиційний проект «Європейський радіологічний центр».
При підтримці словацької компанії «Hemo Medika» було розроблено новий інвестиційний проект та зареєстровано підприємство – товариство з обмеженою відповідальністю «Гемо Медика Харків».
Для вирішення цього питання владою у 2009 році у рамках співробітництва із іноземними інвесторами було виділено приміщення площею 161 кв.м на базі КЗОЗ «Міська клінічна лікарня № 8» для створення сучасного радіологічного діагностичного центру.
В рамках даного проекту були придбані та встановлені 2 нових томографи виробництва 2010 року – спіральний мультидетекторний (64-х зрізовий) комп’ютерний томограф «SOMATOM Definition AS» та магнітно-резонансний томограф «Magnetom C» (0,35 Тл) фірми «Сіменс», Німеччина.
Загальна вартість проекту становила близько 2 млн. євро.
На теперішній час «Європейський радіологічний центр» є діючою клінічною базою Харківської медичної академії післядипломної освіти для підготовки лікарів рентгенологів/радіологів Харкова, області та України.
Центр забезпечений висококваліфікованими лікарями, які неодноразово проходили стажування в клініках Європи та Росії.
В результаті співробітництва КЗОЗ «Міська клінічна лікарня № 8» отримала безкоштовно сучасне приміщення на першому поверсі лікарні, повністю відремонтоване фізіотерапевтичне відділення та гардероб. Загальна сума інвестицій в ремонтні роботи на користь самого лікувального закладу становила більше 300 тис. грн.
Високий клас обладнання дозволив компанії ТОВ «Гемо Медика Харків» взяти на себе високі соціальні зобов’язання по наданню послуг для соціально незахищених верств населення, в результаті чого 21 жовтня 2010 року в м. Харкові відбулася важлива подія – був укладений тристоронній договір соціального партнерства між Харківською обласною державною адміністрацією в особі голови Добкіна Михайла Марковича, Харківською міською радою в особі секретаря Кернеса Геннадія Адольфовича та товариством з обмеженою відповідальністю «Гемо Медика Харків» в особі директора Овчинникової Марини Олександрівни, предметом якого стало наступне:
1. Здійснення комп’ютерно-томографічних або магнітно-резонанснихдосліджень безоплатно для 20 пацієнтів комунальних установ, закладів охорони здоров’я м. Харкова та Харківської області кожного місяця календарного року.
2. Здійснення консультативної допомоги лікарям комунальних установ, закладів охорони здоров'я міста Харкова та Харківської області з питань проведення радіологічних досліджень.
3. Забезпечення якісної діагностичної допомоги жителям м. Харкова та Харківської області в галузі серцево-судинних та онкологічних захворювань на рівні Європейських стандартів з радіологічних досліджень.
Враховуючи, що середня вартість обстеження однієї зони на томографі складає близько 1200 грн, Харківський регіон отримав вагомий соціальний пакет та можливість обстеження хворих на сучасному рівні.
За час співробітництва в «Європейському радіологічному центрі» всього обстежено – 249 осіб, у тому числі мешканців м. Харкова – 137 осіб та мешканців області – 112 осіб.
Серед них 201 дорослих та 43 дитини.
Із числа пільгового контингенту обстеженням охоплено 44 інваліда та учасника війни та 22 особи з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (таблиця № 1).
Окрім цього під час проведення акції, присвяченої Міжнародному дню захисту дітей обстежено 6 осіб, а під час акції до дня Перемоги обстеженням охоплено 10 ветеранів (таблиця № 2).
В результаті проведеної роботи соціально незахищені верстви населення отримали можливість проведення якісного обстеження з метою диференціальної діагностики онкологічних, спадкових та ендокринологічних захворювань, особливо у дітей, неврологічних хвороб та судинних катастроф головного мозку, захворювань хребта та суглобів, туберкульозу легень, а також неінвазивної оцінки функціонування серця, коронарних судин у дорослих, вроджених вад серця та центральної нервової системи.