Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проект Меморандуму про взаємодію і співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України»

Проект

Меморандум
  про взаємодію і співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України»

м. Київ 30 вересня

Кабінет Міністрів України, з одного боку, та Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України», з іншого боку (далі – Сторони), з метою збереження злагоди в суспільстві, забезпечення гідного рівня життя громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, створення належних умов їхнього життєзабезпечення та шанобливого ставлення до них, усвідомлюючи необхідність посилення їхнього соціального захисту домовилися про нижченаведене:

I. Кабінет Міністрів України бере на себе такі зобов’язання:
1. Підтримати пропозиції щодо вилучення із проекту Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» (реєстраційний номер 9127) у частині його розділу II Прикінцеві та перехідні положення.
2. Забезпечити соціальні виплати, надання пільг, компенсацій та гарантій у розмірах, не нижче, що фактично виплачуються (надаються) на дату підписання Меморандуму.
3. В установленому порядку вжити заходів щодо збільшення у 2012 році:
- прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення, мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії за віком не менше, як на індекс інфляції 2012 року;
- основного розміру пенсій інвалідам-ліквідаторам 1986-1990 років на 25 відсотків проти 2011 року;
- видатків на комплексне медико-санітарне забезпечення за лікування онкологічних захворювань громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, із застосуванням високовартісних медичних технологій на 85 відсотків проти 2011 року;
- видатки на забезпечення житлом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 13,6 відсотків проти 2011 року;
- видатків на забезпечення інвалідів України технічними та іншими засобами реабілітації на 155,5 млн. грн. або 43 відсотка проти 2011 року.
4. Для подальшої взаємодії із вирішення питань щодо соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, опрацювання пропозицій щодо додаткових надходжень до бюджетів усіх рівнів та бюджету Пенсійного фонду створити Консультативну раду із представників центральних органів виконавчої влади та громадських організацій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.


II. Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України» бере на себе зобов’язання
1. Приймати участь у роботі Консультативної ради, яка буде створена Кабінетом Міністрів України на виконання пункту 4 розділу I Меморандуму.
2. З метою зниження соціальної напруги серед громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, провести відповідну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед цих громадян щодо положень Меморандуму.
3. Здійснювати моніторинг пропозицій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та своєчасно вносити їх на розгляд Консультативної ради для підготовки проектів відповідних рішень.

Меморандум набирає чинності з дня підписання Сторонами та буде діяти протягом п’яти років.

Сторони за взаємною домовленістю можуть вносити до Меморандуму зміни та доповнення, які будуть оформлюватись окремими протоколами і будуть складати невід’ємну частину Меморандуму.

Будь-яка із Сторін може припинити дію Меморандуму, надіславши іншій Стороні письмове повідомлення про такий намір за 6 місяців до передбачуваної дати припинення дії Меморандуму.

Припинення дії Меморандуму не впливає на виконання і терміни конкретних заходів, узгоджених відповідно до його положень та не закінчених на момент припинення його дії.

У випадку, якщо жодна зі Сторін не повідомить іншу Сторону про намір припинити дію Меморандуму, його дія автоматично продовжується на один рік.

Врегулювання можливих різних тлумачень положень Меморандуму вирішується шляхом переговорів та консультацій між Сторонами.

На підтвердження зазначених положень Меморандум підписали уповноважені особи:
 

Від Кабінету Міністрів України
 
Прем’єр-міністр України
                                           М. Азаров
Від Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»
Президент
                                             Ю. Андреєв