Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформаційна довідка. ЗАТ "Новоселівський гірничо-збагачувальний комбінат"

ЗАТ "Новоселівський гірничо-збагачувальний комбінат" засноване в 1938 році. Це найбільше на Нововодолажчині підприємство, яке здійснює видобуток піску кварцового та виробляє пилекварц. На його долю припадає 23,2 % від загального оьсягу промислового виробництва району, яке становить
16028.6 тис.грн. (в 2010 році - 14760,4 тис.грн.).

Сировина, доведена на комбінаті до високих кондицій, використовується для виготовлення оптичного, хвилевого, художнього і медичного скла, сортового посуду, вітринного, світлотехнічного і сигнального скла та скловиробів з широким спектром застосування в машино- і приладобудуванні, в багатьох інших галузях.
На підприємстві послідовно ведеться технічне переоснащення витробництва і вдосконалюється технологія, розширюється перелік видів фірмової продукції. Зокрема, налагоджено виробництво кварцу меленого пиловидної марки А, який використовується для витготовлення скловолокна, сухих будівельних сумішей, лаків та клеїв.

Обсяг видобування піску за січень-квітень 2011 р. становить 106,9 тис.тн.
За 4 місяці поточного року на підприємстві обсяг реалізації склав
17595.7 тис.грн., що на 393,4 тис.грн. (2,3 %) більше за аналогічний період минулого року.

ЗАТ "Новоселівський гірничо-збагачувальний комбінат" реалізує продукцію як на внутрішньому (Донецька, Київська, Львівська, Харківська та інші області), так і на зовнішньому (Росія, Бєларусь, Арменія, Румунія) ринках.
Новоселівський ГЗК єдине в районі підприємство, яке здійснює експорт продукції. Так, протягом І кварталу поточнгого року розмір експорту склав 1219,5 тис.долл.США.

За січень-квітень 2011 року фінансовим результатом діяльності підприємства є 2668,6 тис.грн. прибутку, що на 2504,4 тис.грн. більше ніж на 4 місяці 2010 року.
Кількічть штатних працівників на підприємстві складає 220 чол., середньомісячна заробітна плата яких становить 3063,0 грн., що на 867,8 грн. більше минулого року.

Діяльнівсть АТ "Новоселівський гірничо-збагачувальний комбінат" значно впливає на рівень економічного та соціального розвитку Нововодолазького району, стабілізацію фінансового стану, вирішення проблемних питань соціальної направленості.

Завдяки АТ "Новоселівський гірничо-збагачувальний комбінат" матеріальну підтримку мають Новоселівська ЗОШ І—III ст. та сільська лікарська амбулаторія.
Тільки за останні 3 роки на ці цілі було направлено майже 800 тис.грн. 
Всіма цими справами безпосередньо опікуєт ься директор підприємства - Оседця Микола Володимирович. Народився він 11 лютого 1952 року у селі Новосілка Городоцького району Хмельницької області, громадянин України, освіта повна вища, у 1984 році закінчив Московський гірничий інститут за фахом "технологія та комплексна механізація відкритої розробки родовищ корисних копалин".

Свою трудову діяльність він розпочав у 1972 році майстром дільниці відгрузки Новоселівського кар'єру кварцевих пісків, де пройшов шлях від майстра до головного інженера. З 23 травня 1986 року по теперішній час очолює це ж підприємство.

Крім різних виробничих питань він вирішував і проблеми, пов'язані з забезпеченням працівників комбінату житлом. Для них будувались нові котеджі, не забуваючи і про індивідуальних забудовників, - надаючи їм знижки на придбання будівельних матеріалів. На комбінаті постійно працює їдальня, де вартість обідів для працівників знижена майже наполовину. Щорічно працівники і члени їх сімей відпочивають на узбережжі Азовського моря. До святкових і ювілейних дат людей преміюють цінними подарунками. Не забувають і про пенсіонерів - на честь святкових дат їх нагороджують цінними подарунками.
Жити й творити людям добро - це вже давно стало головним принципом життя Миколи Володимировича. Тому й зрозуміло, що він не може залишитись байдужим і до проблем віруючих, старається внести свій внесок і побудову і ремонт храмів, у збереження святинь архітектури району. Микола Володимирович чудово розуміє, що без духовності не буде у нас нормального взаєморозуміння між людьми. Завдяки його матеріальній підтримци було збудовано церкву в с. Станичне, сторожку при Свято-Спасо-Преображенському храмі в Новій Водолазі, відроджено молитовні будинки в селах Просяне, Сосонівка, відновлено церкву в с. Липковатівка, с. Новеселівка, м. Буди. Неодноразово АТ "Новоселівський гірничо-збагачувальний комбінат" надавав благодуйну допомогу і Архангело-Михайлівському храму, що в с. Ракітне.
За самовіддану, наполегливу працю, за організаторські здібності кепрівника не забарилися до Миколи Володимировича людські шана й визнання.
Оседця М.В. неодноразово визирався депутатом Нововодолазької районної ради та членом виконкому Нововодолазької сели щної ради.
За висиокий процесіоналізм, активну участь у громадсь кому житті району голова правління АТ "Новоселівський гірничо-збагачувальний комбінат" Оседця М.В. нагороджений: Почесною грамотою Верховної Ради України, 3-ма спільними грамитами Харкічської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради, 2-ма почесними грамотами Харківської обласної державної адм іністрації, а також низкою почесних грамот Новодолазької районної державної адміністрації та Нововодолазької селищної ради.