Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес-реліз до персональної виставки творів О.А. Калашникової

13 травня о 16 год. у Виставковій залі Харківського художнього музею за адресою: вул. Раднаркомівська, 9, відбудеться відкриття персональної виставки творів доцента кафедри графіки Харківської державної академії дизайну і мистецтв Олени Андріївни Калашникової.
Олена Калашникова народилась 10 травня 1956 року у м. Самарі (Росія). 1990 року закінчила графічний факультет Харківського художньо-промисловий Інституту (тепер Харківська державна академія дизайну і мистецтв), де навчалась у С. Беседіна, І. Стаханова, О. Бляхера, В. Шевченка, а 2002 року закінчила аспірантуру ХДАДМ. О. Калашникова викладає студентам учбовий курс "робота в матеріалі", де розкриває секрети володіння різними техніками друку – ксилографією, ліногравюрою, офортом.
Олена Калашникова мас велику творчу практику, в якій перевага надається графіці, її роботи експонувалися на виставках в Україні і багатьох країнах світу, в тому числі в Бельгії, Іспанії, Канаді, Росії, Японії. На персональній виставці в Харківському художньому музеї мисткиня представила свої графічні твори – рисунки й естампи, а також живописні композиції. В них немає чітко окреслених меж традиційних жанрів. Для художниці не існує об'єктів, що не достойні її уваги, а тому і кожний твір Олени Калашникової – це своєрідний живописно-графічний концентрат, в якому багатолика повсякденна метушня сплавлена в подію, назва якої ЖИ'ГТЯ.
14 травня в рамках проекту "Ніч в музеї" Олена Калашникова проведе на своїй виставці майстер-клас з ліногравюри.