Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес-реліз про проведення відкритого чемпіонату Харківської області зі спортивних бальний танців

2 квітня в Комсомольському Палаці спорту, що на Зміївщині, пройшло грандіозне свято: відкритий чемпіонат Харківської області зі спортивних бальний танців.
Двадцять чотири спортивних клубів Харківщини, гості з п'яти областей України - всього біля семисот учасників свята демонстрували свою майстерність. Величезна кількість вболівальників мали змогу насолодитися не тільки мистецтвом танцю, а й гаряче підтримати своїх улюбленців.
У цьому році вперше цей конкурс проводиться як обласний. І це відбулося за особистої ініціативи та підтримки голови Зміївської районної державної адміністрації, депутата Харківської обласної ради Євгенія Мураєва. "Ми підтримували і надалі будемо підтримувати талановитих дітей. Впевнений, що конкурс стане традиційним, і в наступному році ми значно розширимо його географію, адже маємо для цього всі можливості," - сказав Є.Мураєв.
"Це один із найбільш популярних видів спорту. А, головне - він є масовим. І добре, що він розвивається не тільки в обласному центрі, а й на місцях. Це той вид активності, де поєднується спорт, мистецтво і культура. Інвестувати в дітей - це інвестувати в майбутнє," - зазначив начальник управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Кузнєцов.
Достойним фіналом і справжньою прикрасою свята стало останнє відділення, в якому змагались найдосвідченіші професійні пари. Серед них - чемпіони Європи та світу Павло та Олена Орел (м. Київ), Валентина та Сергій Чуйкови (М.Дніпропетровськ).
Конкурс довів, що для бальних танців немає вікових обмежень - на паркеті змагались учасники, яким від 3,5 до 62 років.
Ініціаторами спортивного свята є районний центр спортивного бального танцю "Віват". Клуб існує 14 років, незмінними керівниками є Ірина та Геннадій Ісички. Вихованцями клубу стало більше тисячі юних Зміївчан.