Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

АРКАДІН-ШКОЛЬНІК ОЛЕКСАНДР АРКАДІЙОВИЧ. Біографічна довідка

АРКАДІН-ШКОЛЬНІК ОЛЕКСАНДР АРКАДІЙОВИЧ, 1952 року народження, закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І.Карпенка-Карого у 1976 році.
            Аркадін-Школьнік О.А. закінчив названий інститут у майстерні відомого українського режисера, народного артиста України С.К.Сміяна. Відразу після одержання диплома він був запрошений до Харківського державного академічного драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка на посаду режисера-постановника, яку обіймав до 1986 року.
Впродовж 1986-1988 років  проходив стажування як режисер у Московському Художньому театрі. У період 1988-1989 років працював на посаді режисера-постановника у московському театрі "Сатирикон" під керівництвом К.А.Райкіна.
          Протягом майже двадцяти років, починаючи з 1989 року, працював на посаді режисера-постановника або у якості запрошеного режисера у Донецькому державному музично-драматичному театрі /тепер - Донецький Національний музично-драматичний театр/. Вистави у його постановці цього періоду були відзначені на багатьох міжнародних, всеукраїнських та регіональних театральних фестивалях.
          Паралельно з активною режисерською роботою Аркадін-Школьнік О.А. займався педагогічною роботою, що розпочалася у Харківському державному інституті мистецтв ім. І.П.Котляревського /нині - Харківський Національний університет мистецтв ім. І.П.Котляревського/ у 1985-1986 учбовому році. Він продовжив свою педагогічну діяльність з виховання студентів, починаючи з 1988 року, у тому ж вузі, де працює досі на посаді доцента кафедри майстерності актора.
          Його плідна праця на ниві виховання молодих акторів позначена сміливим мистецьким пошуком у галузі акторського тренінгу, а також у постановці таких вистав на учбовій сцені університету, як "Одруження" М.Гоголя, "Конкурс" О.Галіна, "Талан" М.Старицького, що здобули високу оцінку фахівців театру. Виставу "Одруження" було представлено з нагоди 200-ліття від дня народження Миколи Гоголя на Всеукраїнському фестивалі "В гостях у Гоголя" у Полтаві. Вистава "Талан" побачила світло рампи на сцені Львівського ТЮГу, як одна з найкращих студентських вистав на сцені учбових театральних закладів України.
 
 
    Ректор Харківського Національного
    університету мистецтв ім. І.П.Котляревського,
    народна артистка України                                                                 Т.Б.Вєркіна