Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол співбесіди голови Харківської обласної державної адміністрації Добкіна М.М. з ініціативною групою ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка з питання стабілізації фінансово-економічного стану підприємства, погашення заборгованості з виплати заробітної плати та зн

ЗАТВЕРДЖУЮ
голова Харківської обласної
державної адміністрації М. Добкін
2011 року

Протокол

співбесіди голови Харківської обласної державної адміністрації Добкіна М.М. з ініціативною групою ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка з питання стабілізації фінансово-економічного стану підприємства, погашення заборгованості з виплати заробітної плати та зняття соціальної напруги в трудовому колективі заводу
 

Дата проведення:
22 березня 2011 року
Місце проведення:
м. Харків, вул. Сумська, 64
Присутні:
 
ГУРЕНКО
Юрій Олександрович
начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської обласної державної адміністрації
БАЙДАЦЬКИЙ
Олександр Іванович
керуючий санацією
ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка
ІВАНІЦИН
Дмитро Миколайович
перший заступник директора ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка
ВІННІКОВ
Віктор Іванович
голова профспілкового комітету ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка
ЕСПЕРІАНДОВ
Анатолій Валентинович
заступник голови профспілкового комітету
ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка
ШВИДКОЙ Олексій Миколайович
 
начальник інструментального цеху ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка
ОКУНЬ
Олександр Васильович
головний технолог ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка
ЛІНІЦКІЙ
Сергій Вікторович
начальник цеху № 50 ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка
ПАТРІКЄЄВ
Олександр Володимирович
голова профспілки цеху № 50 ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка

Виступили:

1. Добкін М.М. Висловив порозуміння щодо ситуації, яка склалась на ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка та наголосив на необхідності збереження підприємства та його стратегічному значення для економіки та безпеки, держави. Повідомив, що за роки свого існування на підприємстві накопичувались проблеми, які на цей час досягли критичного рівня: заборгованість із виплати заробітної плати (станом на 01.03.11 складає 26,9 млн.грн.) спонукала працівників заводу захищати свої конституційні права шляхом проведення мітингу. В той же час звернув увагу присутніх на те, що організація акцій протесту із перекриттям проїзних шляхів заважає іншим мешканцям міста.
Проінформував про заходи, які необхідно вжити з метою погашення заборгованості з виплати заробітної плати та стабілізації фінансово- економічного стану ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка, а саме:
- проведення активної роботи з банківськими установами щодо залучення на підприємство кредитного ресурсу у розмірі 30 млн. грн. під заставу будівель і споруд заводу, реалізація яких передбачена планом санації (на цей час отриманню кредитних коштів перешкоджає відсутність відповідної технічної документації на будівлі ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка. Робота щодо оформлення технічних паспортів вже розпочата, що дозволить отримати кредит не пізніше ніж через 2 місяці);
- необхідність першочергової виплати заборгованості із заробітної плати тим працівникам підприємства, які звільняються із займаних посад за власним бажанням або за згодою сторін;
- провести скорочення працівників заводу у відповідності із завантаженням виробничих потужностей підприємства (оптимальна чисельність працівників ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка, які забезпечать виконання замовлень і беззбиткову діяльність заводу складає 400-500 осіб). Крім цього, за допомогою стабільно працюючих підприємств Харківської області, а також за допомогою державних компаній і корпорацій сформувати портфель замовлень, який буде здатне реалізувати підприємство.
Повідомив, що після стабілізації фінансово-економічного стану ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка, перспективним напрямом діяльності буде розглянуто можливість реалізації на потужностях підприємства пілотного проекту з виробництва електронних підручників і надання йому статусу Національного.
Попросив присутніх прокоментувати ситуацію на підприємстві та висловити своє бачення вирішення проблемних питань роботи заводу.

2. Вінніков В.І., Есперіандов А.В., Швидкой О.М., Патрікєєв О.В., Лініцкій С.В. Повідомили про те, що серед 160 осіб, які пікетували 22 березня 2011 року будівлю облдержадміністрації, було лише 20 працівників ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка, а інші - представники громадських партій та організації, зокрема партії «Трудова Харківщина».
Підтримали пропозиції голови облдержадміністрації Добкіна М.М. щодо шляхів вирішення проблемних питань роботи заводу та внесли свої пропозиції, а саме:
- з метою зменшення соціальної напруги в трудовому колективі ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка необхідно терміново вирішити питання щодо виплати працівникам підприємства заробітної плати у розмірі місячного фонду (3,4 млн. грн.) за рахунок залучення кредитних коштів;
- з метою недопущення зриву важливого зовнішньоекономічного контракту на постачання бронетехніки до Республіки Ірак необхідно отримати грошові кошти згідно підписаним контрактам з КП ХКБМ на виготовлення комплектуючих для бронетранспортерів БТР-4 та ДП «Завод ім. В.О. Малишева» за виконання договорів по модернізації та виготовлення виробів для бронетехніки (БМ «Булат», БМ «Оплот»);
- з метою формування портфелю замовлень підприємства необхідно підписати контракти на виготовлення та постачання продукції за тематикою «системи управління об'єктами енергетики» та продукції цивільного призначення.

Вирішили:
1. Байдацькому О.І., Віннікову В.І. (за згодою):
З метою відстеження цільового направлення грошових коштів, отриманих від реалізації майна, згідно з планом санації підприємства, створити на ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка постійно діючу робочу групу.

Термін виконання: до кінця тижня

2. Байдацькому О.І.:
Адміністрації підприємства надавати членам постійної діючої робочої групи інформацію по господарській та фінансово-економічній діяльності заводу.
Термін виконання: щоденно
Розробити план-графік залучення на підприємство кредитних ресурсів (в розмірі 30 млн.грн.) з метою погашення заборгованості із виплати заробітної плати у повному обсязі.

Термін виконання: до 23.03.11

3. Байдацькому О.І., Віннікову В.І. (за згодою):
Визначити окремо по кожному підрозділу ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка кількість працівників, яких буде звільнено за власним бажанням (за згодою сторін) згідно чинного законодавства та скласти відповідні списки.

Термін виконання: до 29.03.11

4. Байдацькому О.І.:
Визначити банківську установу, яка готова надати кредитні кошти у розмірі 3,4 млн. грн. з метою погашення працівникам підприємства заробітної плати у розмірі місячного фонду оплати праці.

Термін виконання: до кінця тижня

 підписано: 

Гуренко Ю.О.
Байдацький О.І.
Іваніцин Д.М.
Вінніков В.І.
Есперіандов А.В.
Швидкой О.М.
Окунь О.В.
Патрікєєв О.В.
Лініцкій С.В.

 

 

Переглянути фотокопії документів (документы для завантаження):

Сторінка 1
Сторінка 2
Сторінка 3
Сторінка 4