Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Комунальний заклад «Куп’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Харківської обласної ради

Комунальний заклад «Куп’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Харківської обласної ради заснований у вересні 1960 року – це навчальний заклад для розумово відсталих дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Директор: Пушкар Наталія Борисівна.
Шкільна мережа: 9 класів, 80 учнів.
Мова навчання : українська.
В школі-інтернаті працює висококваліфікований, досвідчений колектив:
1 Заслужений працівник освіти України; 6 Відмінників освіти України;
3 вчителі-методисти; 2 старших вчителі; 17 педагогів вищої категорії;
19 спеціалістів І категорії; 2 спеціалісти ІІ категорії; 9 спеціалістів, лікар, вчитель з розвитку мовлення, соціальний педагог, практичний психолог, юрисконсульт та інші.
В школі працюють 9 гуртків за інтересами та 4 спортивні секції.
Протягом останніх років школа-інтернат активно працює з обласною організацією «Інваспорт» та громадською організацією «Спеціальна олімпіада України». У 2009-2010 навчальному році 15 вихованців стали переможцями та призерами змагань різного рівня, а саме: з плавання (м. Одеса), з футболу(м. Харків), легкої атлетики (м. Євпаторія), велоспорту (м. Чернівці). Серед них призери Чемпіонату України та Кубку України за версією БМХ з велоспорту Литаєва Любов і Фоменко Анатолій.
Учасники туристсько-краєзнавчого гуртка здійснили пішохідні походи:
«Стежками Закарпаття» до озера Синєвір; «Таємничі гори Криму», присвячений 65- річниці Великої Перемоги.
Творча група дітей взяла участь у обласній акції «Доброта очима дітей». Малюнки дітей були представлені на виставці в Харківському оперному театрі.
Учасники гуртків «Умілі руки», Чарівна Голка», Солоне тістечко».»Перлинка» взяли активну участь у Всеукраїнському конкурсі «Щедрик-ведрик» (м. Хмельницьк).
Налагоджена співпраця з Харківським медичним університетом в особі проректора з виховної роботи І.В.Летіком, обласною державною податковою інспекцією в особі начальника Кухтіною О.І., Ківшарівським козацьким курінем в особі генерал-лейтенанта Яркового О.І., службами у справах дітей м. Куп’янська та Куп’янського району в особі Балабай В.І. та Лебединською Г.І., кримінальною міліцією в особі начальника Стеганцевою О.М., управлінням молоді та спорту м. Куп’янська в особі Чудопала С.М., клубом «Зенит», медичним коледжем і волонтерами міської соціальної служби.

сайт: http://parostok.com.ua/