Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес-реліз свята Масляна у Чугуївському районі

Чугуївська районна державна адміністрація
м.Чугуїв, вул.К.Лібкнехта, буд.29; тел./факс 8(246) 40-901


ПРЕС – РЕЛІЗ
„Весну зазивайте, на свято Масляної до нас завітайте”

 

5 березня 2011 року об 11.00 год. на центральній площі селища Малинівка Чугуївського району відбудеться народне гуляння „Масляна”. Для малинівців це свято традиційне, але цього разу вони чекають гостей з усього району. Артисти Малинівського та Чугуївського будинків культури, а також кращі народні колективи нашого краю підготували веселу та різноманітну програму, обов’язковою учасницею якої є Весна.

Гучно зазиватимуть народ на свято коробейники, пригощатимуть малечу бубликами та льодяниками. А для дорослих на площі теж знайдеться, чим зігрітися та потішитися, бо ярмарок буде. Кум та кума розкажуть, як наші пращури святкували Масляну цілий тиждень: старий та малий каталися на гойдалках і санчатах, парубки та дівчата виглядали суджених, тещі та зяті ходили одне до одного в гості та пригощалися, найсильніші парубки билися навкулачки, родичі й сусіди прощали винуватцям образи та прикрощі.
Масляна частуватиме усіх круглими та гарячими, наче сонце, млинцями. Своє вміння випікати млинці покаже і голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Васильович Лобойченко, який візьме участь у святі.
Театралізоване дійство буде складатися з двох частин. Спочатку Весна зустрінеться із Дідом Морозом та Снігуронькою і неодмінно переможе Зиму, а далі на радощах скоморохи спалять страшне опудало.
Виступи фольклорних колективів Чугуївщини „Бояничі”, „Малинова криниця”, „Слобожани” не залишать байдужих, бо нема нічого веселіше за українську народну пісню. А співати наші митці вміють!
На учасників свята, щоб не змерзли, чекають також ігри, розваги, вікторина. Тут тобі й біг у мішках, і перетягування канату, і піднімання гирь та ін. А найспритніші зможуть здобути цінний подарунок, вилізши на стовпа заввишки 8 метрів. На переможців чекають мікрохвильова піч, відеопрогравач, пилосос та мішки борошна.

Хто любить млинці смачненькі,
ігри й веселощі, гучні пісні,
Завітайте до нас, дорогенькі,
на малинівське гуляння Масляної!

 

Програма
народного гуляння „Масляна”

11.00 – Початок театралізованої вистави
11.25 – Виступ танцювального колективу
12.00 – Привітальне слово голови райдержадміністрації В.Лобойченка
12.20 – Випікання млинців: Масляна та голова райдержадміністрації частують гостей млинцями
12.40 – Театралізоване дійство: боротьба Весни з Зимою
13.20 – Конкурсно-розважальна програма
14.00 – Театралізоване дійство: спалювання опудала
14.20 – Розважально-ігрова програма та конкурс «Стовп».

14. 30 – Виступи народних колективів «Бояничі», «Малинова криниця», «Слобожани»

  Чекаємо Вас на нашому святі!