Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес-реліз про проведення обласного культурно-мистецького свята «Масляна на Короповых Хуторах»

6 березня 2011 року з 12.00 в с.Коропово Зміївського району Харьківської області, на правому березі Сіверського Донця, відбудеться обласне культурно-мистецьке свято «Масляна на Короповых Хуторах».

Свято буде проведено за ініціативою голови Зміївської районної державної адміністрації Євгена Володимировича Мураєва та за підтримкою голови обласної державної адміністрації Михайла Марковича Добкіна.

На головному сценічному майданчику протягом дня на гостей свята чекатимуть: анімаційна програма «Слобожанські масляничні розваги», виступи художніх колективів області, концертна програма циганського ансамблю «Черный жемчуг» за участю дресированого ведмедя, атракціон «Ледяной столб», театралізована програма театру козаків «Хортиця», а також театралізована вистава «Як козаки весну рятували», у фіналі якої відбудеться підведення підсумків конкурсу серед районів області на краще блюдо «Ярило» та на краще опудало (зі спалюванням опудала), концертно–анімаційні програми художніх колективів та аніматорів області «Прощавай, масляна». Працюватиме аукціон «Гомільшанська масляна» (де на лоти виставлятимуться порося, гусак, шампанське та ін.).

На гостьовому майданчику глядачі зможуть побачити різноманітні анімаційні та розважальні програми: «Чаклунське коло», «Як у нас на УкраЇні», «Табор приходить на свято», «Сватання на масляну», «Козацьому роду нема переводу», «Святкові забави».

Для гостей свята працюватиме майданчик біля ковзанки, на якому проходитимуть спортивно-ігрові дитячі та сімейні програми.
У програмі свята також відбудеться катання на санях, обрядові хороводи та стрибки через вогнище, традиційне спалення найбільшого опудала Зими  (13 метрів), пригощання млинцями.

Запрошуємо усіх бажаючих зустрічати Весну разом!