Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Акція "Повернемо дітей на лижі" на лижному стадіоні ОСК «Темп»

З 21 по 25 лютого 2011 року за ініціативою Харківської обласної державної адміністрації Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту та Головне управління освіти і науки при підтримці Федерації лижного спорту Харківської області та олімпійського спортивного клубу «Темп» на лижному стадіоні ОСК «Темп» проводять акцію під гаслом "Повернемо дітей на лижі" для учнівської молоді загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області.
У заходах беруть участь наступні райони та міста області: Валківський район, Вовчанський район, Дергачівський район, Золочівський район, Коломацькій район, Барвінківський район, Борівський район, Зачепилівський район, Ізюмський район, Зміївський район, Нововодолазький район, Печенізький район, Харківський район, Богодухівський район, Дворічанський район, Великобурлуцький район, Кегичівський район, Красноградський район, Балаклійський район, Куп’янський район, Лозівський район, Сахновщинський район, Чугуївський район, Шевченківський район, м. Лозова, м. Ізюм, м. Куп’янськ, м. Чугуїв, м. Люботин, м. Первомайський.
Учнів забезпечують сучасним лижним інвентарем та на найкращих в Україні лижних трасах вони під керівництвом інструкторів з лижного спорту які розповідають та показують, як правильно оволодіти технікою лижних гонок та як подолати підйоми і спуски, протягом двох годин катаються на лижах.
Під час одного з такого заходу спеціаліст Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації вирішив поцікавитися у дітей що вони очікують від цього відпочинку:
Сергій з Валківського району: «Особисто я очікую ще краще навчитись кататись на лижах, щоб бути впевненим у собі. Також хочу ще більше подружитися з дітьми, яких я ще мало знаю».
Андрій з Дергачіського району: «Я хочу гарно покататися на лижах, відпочити, набратись сил».
Катерина з Борівського району: «Я постараюся гарно провести час і знайти собі друзів».
Петро з Ізюмського району: «Я досить непогано вмію кататися на лижах, але я постараюся вдосконалити свою майстерність».
Для якісної підготовки лижних трас використовують спеціальну снігоукладальну техніку за роботою якої спостерігають учасники акції. А в перерві між заняттями учнів забезпечують гарячим чаєм та солодкою випічкою.
Під час відповідних заходів надійшли пропозиції щодо проведення районних змагань серед учнів Харківської області на спортивних спорудах олімпійського спортивного клуба «Темп».
Перші заявки надійшли від Дергачівського та Харківського району.