Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес-реліз відкриття приймального відділення та відділення бальнеології госпіталю 23 лютого 2011 року

З 1966 року госпіталь розташований в теперішньому приміщенні по вулиці Луначарського, 42-А., збудованому за типовим проектом гуртожитку і пристосованому під лікувальний заклад.
На сьогодні в госпіталі надається висококваліфікована стаціонарна
та лікувально-консультативна медична допомога ветеранам війни, інвалідам війни, учасникам та ветеранам локальних війн та міжнародних конфліктів, репресованим в роки політичних репресій тощо з м. Харкова та Харківської області.
Госпіталь розрахований на 250 ліжок.
До складу госпіталю входить два терапевтичних відділення
на 80 ліжок та 60 ліжок, де отримують медичну допомогу хворі на серцево-судинні, легеневі захворювання та хворі з патологією шлунково-кишкового тракту та ендокринної систем; хірургічне відділення госпіталю
на 60 ліжок, в тому числі 20 ліжок урологічного профілю, та ортопедо-травматологічне відділення на 50 ліжок.
Лікувально-діагностична база госпіталю представлена клініко-діагностичною лабораторією та кабінетами: функціональної діагностики, ультразвукового, ендоскопічного, рентгенологічного досліджень.
В госпіталі забезпечено надання лікувально-консультативної допомоги хворим за 9 спеціальностями: терапія, хірургія, неврологія, урологія, офтальмологія, отоларингологія, гінекологія, стоматологія, ендокринологія.
У минулому році в госпіталі проліковано 5288 ветеранів війни (з них 2404 - м.Харків та 2824 – райони області) проти 4879 у 2009 році.
В Обласному госпіталі для інвалідів війни середня вартість лікування 1 ветерана війни в 2010 році склала – 39,56 грн., харчування – 34,36 грн.
З весни 2010 року госпіталь перебуває під особистим патронатом керівництва обласної державної адміністрації.
В 2010 році з обласного бюджету для забезпечення покращення перебування та лікування пацієнтів всього було виділено
3,367 млн. грн. (вперше таку суму за останні роки), що дало можливість відремонтувати всю покрівлю закладу, замінити усі вікна на сучасні енергозберігаючі системи, встановити нову вхідну фасадну групу, повністю оновити весь ліжковий фонд госпіталю з урахуванням профілів медичної допомоги ветеранам. Проведена заміна госпітального ліфту, виконано за сучасними стандартами капітальний ремонт приймального відділення.
Вперше за останні 10 років отримано медичне обладнання на загальну суму 877,931 тис.грн., в тому числі:
2 апарати для анестезії та штучної вентиляції легенів, монітор пацієнта, пульсоксиметр, 2 трьохканальних електрокардіографи та діагностична ультразвукова система.
Вперше створено бальнеологічний підрозділ, де встановлено три різновиди лікувальних ванн, нові зручні для пацієнтів та персоналу меблі.
З 1 лютого 2011 року у госпіталі відкрито також реанімаційне та анестезіологічне відділення з ліжками інтенсивної терапії (на 6 ліжок), що дозволило розширити профіль хірургічних втручань в умовах закладу та сприяє покращенню лікувального процесу для пацієнтів практично всіх профілів.
З 2010 року також вперше в госпіталі впорядкована та впроваджена система госпіталізації пацієнтів за направленнями із доставкою ветеранів із районів Харківської області санітарним автотранспортом центральних районних та міських лікарень. Вирішено питання і зворотної доставки пацієнтів до їх помешкань після закінчення курсу лікування в госпіталі, тим же транспортом, що доставляє хворих на лікування.
В результаті проведеної роботи питома вага ветеранів з районів області в загальному контингенті пролікованих збільшилась з 34,2%
у 2009 році до 46,1% в І півріччі 2010 року, а за підсумками 2010 р. вона склала 56,8%.
На базі госпіталю з 2010 року вирішуються питання забезпечення ветеранів війни протезно-ортопедичними виробами та іншими засобами реабілітації. З метою підвищення якості відбору хворих госпіталю на окремі види протезування організоване щотижневе відвідування госпіталю лікарем-протезистом Харківського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.
З метою поглибленого обстеження ветеранів війни, згідно з договором соціального партнерства між обласною державною адміністрацією та Європейським радіологічним центром проводиться обстеження на безоплатній основі 2 ветеранів з госпіталю щомісяця.