Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес-реліз щодо участі делегації Бєлгородської області у проведенні круглих столів в м.Харків

З метою виконання Плану заходів з реалізації Угоди між Харківської обласною державною адміністрацією та Адміністрацією Бєлгородської області про торгово-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво 9 лютого 2011 року відбудеться візит офіційної та ділової делегації Бєлгородської області до м. Харків за участю керівництва Адміністрації Бєлгородської області, керівників департаментів, ректорів та проректорів 6 бєлгородських навчальних закладів, у т.ч. Белгородського державного університету, Бєлгородського юридичного інституту Міністерства внутрішніх справ РФ, Бєлгородського державного технологічного університету, Бєлгородського науково-дослідного інституту сільського господарства Россільгоспакадемії та представників бєлгородських підприємств. 

Метою цього заходу є встановлення партнерських відносин між харківськими та бєлгородськими підприємствами, формування торгівельно-економічних зв’язків, обговорення проблемних питань, визначення перспективних напрямків співробітництва між нашими регіонами.

Будуть проведені два спільних «круглих столи» за участю заступників голови обласної державної адміністрації Ю.А.Сапронова та В.А.Ландсмана:

-круглий стіл «Співробітництво у галузі промисловості та сільського господарства» за участю найбільших експортерів та імпортерів Харківської та Бєлгородської областей. Планується обговорення актуальних питань співробітництва харківських підприємств, які є найбільшими експортерами-імпортерами з Бєлгородською областю, серед яких ВАТ «Автрамат», АТ «Харківська бісквітна фабрика», ВАТ «Харківський тракторний завод», ВАТ ХМЗ “Світло шахтаря”, АТ «УПЕК», ТОВ «Слобожанський миловар» та інші. Також будуть обговорені перспективні напрямки співробітництва з Бєлгородською областю з трансферу інновацій в галузі рослинництва, будівництва підприємства з переробки сільгосппродукції в Грайворонському районі Бєлгородської області, створення ВАТ «Оскольський підшипниковий завод АРП» з виробництва підшипників в РФ, реалізації проекту щодо створення українсько-російського технопарку «Слобожанщина», інноваційної платформи «Біотехнополіс» в рамках Єврорегіону «Слобожанщина» міжнародного фінансового центру Харьков-Бєлгород.

-круглий стіл «Співробітництво у сфері освіти» за участю ректорів та проректорів вищих навчальних закладів Харківської та Бєлгородської областей. Під час роботи будуть обговорені питання перспектив співробітництва між вищими навчальними закладами регіонів, функціонування Єврорегіону «Слобожанщина», обмін студентами, визначення спільних програм.

Круглий стіл «Співробітництво у галузі промисловості та сільського господарства» відбудеться о 10.00 год. за адресою: м. Харків, вул. Сумська, 64, мала зала, 2 пов.

Круглий стіл «Співробітництво у сфері освіти» відбудеться о 13.00 год. в приміщенні Харківського національного університету ім.Каразіна (м.Свободи, 4, 4 поверх, зал вченої ради).